Seri katil mi? Yoksa bilgisayar programcısı mı?

0
darkhunter
Burada eğlenceli bir flash var. Resmini gördüğünüz kişinin bir seri katil mi, yoksa bir programcı mı olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. İnanın kişileri tanımayanlar için zor bir tahmin :) Kaynak : FM Forum

Görüşler

0
FZ
8/10 dedi bana. Sussman'ı tanıyamadım, sonra tanıdım, epey bir güldüm! :)
0
turkishkernel
10/10 open source seminerlerinde güvenlik isteyenlere duyurulur.
0
burak21
Ben ileri düzey değilim.Hatta orta düzey bile değilim sadece tiplerine baktım.Ve 10/10.Bence fena değil.
0
anonim
o fotolara bir bakın ve kel olanların bilgisayar programcısı olğunu, geriye kalanların ise katil olduklarını göreceksiniz :D
0
darkhunter
Buradan şöyle bir tümevarıma gidebilir miyiz?

Dünya'daki bütün keller bilgisayar programcısı olabilir, geriye kalanlar olsa olsa seri katildir 8-D
0
FZ
Saç mevzusu ile ilgili tavrımı burada arz etmiştim.
0
darkhunter
Üstüne alındın ama farkında mısın? :)

Ben kimseyi üzmeden ve hedeflemeden şu bağlantıları vermek istiyorum sadece : @ # ! ±
Çoğumuzun ortak problemleri bunlar, rahat olmakta fayda var...
0
FZ
Yok öyle değil tam olarak, sadece bir efsaneye göndermede bulunarak eğlenmeye çalışıyordum hepsi o. Anlayan anlar hesabı (bilmiyorum kaç kişi biliyor Samson mevzusunu ya da merak edip araştırıyor, Wikipedia'ya link vermeye üşendim, Türkçesinin olup olmadığını da kontrol etmedim).
0
Ragnor
Az çok biliyorum Samson'u. Hani şu gücü saçları ile doğru orantılı kişi.
Wikipedia'da var bu konuda bir sayfa ama vikipedi boş. İsteyen doldurabilir yani.
0
darkhunter
Evet, eski ahid de geçen bir hikayeydi şu ,Samson... Daha geniş bir spektruma alalım o zaman : "Saç, uzunluğu yüzünden çeşitli inançlara kaynaklık etmiştir. Samson gücünü saçlarının uzunluğundan alıyordu; 1960'larda ve 1970'lerin başlarında ise uzun saç 'asi gençlik'in simgesiydi. 1980'lerde ve 1990'larda beliren ve başarıyı ilk planda tutan, toplumsal konuma büyük önem veren 'işadamı' kültürü, saçların yeniden kısaltılmasına yol açtı. Çeşitli anlayışlara göre erkekte uzun saç, kokuşmuşluğun da simgesi olabilir, yaratıcılığın da. Erkeğe kadınsı bir hava da verebilir, daha 'yiğitçe' bir görünüş de sağlayabilir. Eric Maples, İnançlar ve İnananlar kitabında, saç uzunluğu konusunda şunları yazmaktadır: "Yirminci yüzyılın çelişkili inançlarından birine göre, devletin gücü ve toplumun düzeni, yurttaşlarının saç uzunluğuna bağlıdır; neden bağlı olduğunun açıklaması ise getirilmemiştir." Kesik saçlar yüzyıllar boyunca büyü yapma amacıyla kullanılmıştır. Kesik saç saklamanın hastalığa davetiye çıkarmak olduğuna inanılırdı. Kellik, olumlu düşünme yoluyla ya da dualarla giderilebilirdi; Amerika Birleşik Devletleri'nde yıldız falına bakıp burçlara göre saç biçimleri öneren uzmanlar bile var. Saç, başlangıçta gücün, sağlığın, diriliğin, canlılığın, bereketin simgesiydi. Avrupa'daki ilk Vikingler saçlarının yanı sıra sakallarını da uzatırlardı; bunun nedeni basitti: Kuzeyin soğuk ikliminde saçları, sakalları onları sıcak tutmaktaydı. Günümüz Amerika yerlisi, gücün simgesi olduğu için uzun saçlıdır. Tarihte daha gerilere, ilk insanların yaşadığı zamanlara gidersek, kadınların saçlarını uzatabildikleri kadar uzattıklarını görürüz. Modern antropologlara göre, bunun nedeni, yabani hayvanların saldırısına uğrayan kadınların kaçmak için suya girmeleriydi; çocuklar, suda ayakta duran annelerinin saçlarına yapışarak boğulmaktan kurtuluyorlardı."*** ***Ülkü Tamer - Radikal
0
anonim
keşke şu kellik mevzusunu açmasaydım :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

ozansener

Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.

The Matrix oyun oluyor, sizde bir parçası olun...

redogre

http://www.shiny.com yeni Matrix filmini konu alan bir oyun üzerinde çalışıyor.
Oyun ile ilgili çok fazla bilgi yok ama daha güzeli var. sroch@shiny.com mail adresinden silah ve çeşitli objeler için 3 boyutlu modellerinizi satın alıyor. Tek şart gönderdiğiniz jpeg lerin diğerlerinden daha iyi olması. Ücret pazarlıkla belirlenecekmiş. Teslim aralığı 2001-07-01 - 2001-11-01 ve 3Ds Max benzeri bir programla yapacağınız düşük yüzeysayısına sahip modellerin texturelerinin 512x512 olması gerekiyor.
Detaylı bilgi http://www.shiny.com ve http://www.gamasutra.com adresinin "contract work" bölümünde var. Yanlız gamasutraya üye olmadan detayları göremiyorsunuz... Kimbilir belki de bir çok genç tasarımcının hayatının fırsatını yaratır bu oyun.....

Kabusta Kaybolmak Çıktı!

anonim

Türk yapımı bir korku/macera oyunu olan Kabusta Kaybolmak çıktı.

Ahmet "CoolBlue-Gord10" Keleş'in geliştirdiği oyunda Karabalta adındaki bir kasabanın ormanında kamp yaparken kaybolan 3 genci araştıran bir dedektifi canlandırıyoruz.

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.