BroodWar TotalConversion

0
sundance
Birşeyi açıklığa kavuşturalım biz BroodWar bağımlısıyız! O yüzden fazlamesai'nin ilk yazısının BroodWar hakkında olması da tesadüf değil :) Konumuz BroodWar üzerine bir çok değişiklikler yapan, enteresan bir site; www.infoceptor.com
Infoceptor oldukça ilgi çekici bir site. Herne kadar temelde Starcraft, Warcraft ve Diablo hayranlarına yönelik olsa da bilimkurgu sevenler için de bir kaç güzel romana sahip.

Hikayelerin en önemli yanı Starcraft dünyasında geçiyor olmaları ve hemen her hafta yeni bölümler eklenmesi. Edebi olarak oldukça hoş hikayeler olmalarının yanısıra, Starcraft hayranlarının birçok sahneyi anında gözlerinin önüne getirebilecek olmaları bu romanları çok daha çarpıcı kılıyor

Peki bu sitede sadece hikayeler mi var ?

Tabi ki hayır, asıl çarpıcı olan sitenin StarCraft üzerine birçok yenilik içermesi. Buradaki dosyaları indirip Starcraft üstünde çeşitli değişiklikler yapmanız mümkün olduğu gibi, başkaları tarafından yapılmış değişiklikleri de uygulayabilirsiniz.

"Bu türden siteler çok var ben bunu ne yapayım ?" de diyebilirsiniz. Fakat Infoceptor'da diğer sitelerde olmayan bambaşka bir şey var, o da Warcraft III TC.

Basitçe şöyle diyebiliriz, siteden 20Mb kadar bir dosya alıp bunu Starcraft'a install ediyorsunuz ve oyundaki bütün karakterler değişiyor. Bu basitçe resimlerin değişmesi de değil, ırklar, yaratıklar, silahlar, özellikler, sesler bile değişiyor. Dahası bu değişiklikler Warcraft III'e oldukça benzer değişiklikler. Yani bambaşka bir oyun oynar hale geliyorsunuz, tamamen farklı karakter özellikleri taktikleri olan bir oyun.

Tabi bunların yanında diğer strateji sitelrinde görmeye alışık olduğumuz Strateji, Gallery vs. gibi bölümlerde var. Hatta Multimedia bölümü altındaki MP3'leri şiddetle tavsiye ederim :)

Kısaca her yönüyle dört dörtlük bir site. Sizi uzun süre oyalayacağına eminim. www.infoceptor.com

Görüşler

0
anonim
vallaha star craft oynamayı özledim yapalım bi gün
cenk mambo mambo italiyano
0
conan
Evet Fazlamesai'nin ilk yazisindan bile birseyler ogrenmek mumkun. Yillardir oynarim bu oyunu ama bu siteyle ilk defa (bilincli) karsilastim hehe.

Bu arada yorumlarin html gucunu deniyeyim dedim ;) Bu site guzelmis.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Oyunlar

FZ

Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)

Prince of Persia ve Flash oyunlar

sundance

Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

Worms of Prey sevenler!

coskung

Kendine özel bir hayran kitlesi olan Worms oyununun Linux versiyonuna denk geldim. Ağ üzerinden oynama gibi opsiyonlar ve çok enteresan ses & görüntü olayları var. Worms hastaları buraya

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.