Pisinin getirilerinin eğer apt-get e göre yeterli avantajı sağladığını düşünenler çıkarsa olabilir, ama dediğin gibi o kadar oturmuş bir sistemin değiştirilmesi pek de tercih edilesi değil :) Tabi gelecek neler getirir bilinmez :)
Pisi eğer diğer dağıtımlarda da yaygınlaşırsa Pardus dünyaca tanınma yolunda önemli bir yol katetmiş olur, ki bu haber sanırım bunu gösteriyor. Pardus ekibini canı gönülden kutluyoruz :)
Evrim yanlıları hep aynı şeyi söyler
"Evrim sizin için bir inanç, bizim için ise bilimin bir doğrusu"
Ancak bu konunun alakasız bir şekilde bu sitede yayınlanması bu yargıyı çürütüyor. Gazetelerde de aynı şeyi görüyorum. Hiç alakası yokken anasayfadan evrim ile ilgili haberler veriliyor ve bu haberlerin "Bu konuda çığır açmak ya da önemli bir ilerlemeye neden olmak" açısından bir değerleri olmuyor.
Bu haberi görmek beni şaşırttı. Acaba evrimsel programlama falan gibi bir yöntem mi geliştirildi diye okudum ve boşa zaman kaybettiğimi farkettim.
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
Kalkınmanın aşamaları vardır. Önce yedek parçaları üretirsiniz, sonra taklit markalar çıkarmaya başlarsınız ki bu bilineni üretmektir ki bilinen şeyi üreten çıkmadığı için dışarıya para verilmektedir, sonra yeni markalar ve yaklaşımlar üretmeye başlarsınız. En son aşamada ise yeni teknolojiler üretip teknolojiye yön verirsiniz.
"Ceee ben geldim, şimdi teknoloji geliştirecem" şeklinde piyasaya çıkamazsınız. Buna ne sermayeniz, ne yetişmiş elemanınız, ne de ülkeye ait, o alanda oluşmuş olan kültür birikimi yetmeyecektir.
Motor konusuna gelince, sorarım; programlama dillerinin imla standartları bellidir, ancak hangi birimiz "Hangi programlama dili ile yazıldığı ve ne yapacağı belirtilmiş olan programlar aynı şekilde çalışır" diyebilir? Diyemez. Niye? Çünkü bir çok ayrıntı vardır ve bu ayrıntılar yığını programın ne kadar hızlı, geliştirilebilir, esnek, vb olduğunu etkileyecektir. Motorda da hemen hemen aynı şey söz konusu. Ne kadar benzin yakacağı, ne kadar dayanıklı olduğu, ne kadar ömrünün olduğu gibi şeyler yüksek teknoloji araştırmalarının sonucu ortaya çıkıyor. Araba fabrikalarında motor genel olarak, marka hangi ülke çıkışlıysa ordaki bir fabrikadan özel olarak getirilir ki, teknolojisi çalınmasın. İki üç boru ve sarımdan ibaret değildir yani.
Onun için, süreçleri takip ederken ve eleştirirken, zamanlama hatası yapılmamalıdır. (bunu kalkınma süreci şeklinde anlattığım yere işaret ederek söylüyorum)
Eleştiri hata ve eksikleri gösterip, orijinalite, buluş ve kıvamında yapılmış olan şeyleri de övüyorsa, o zaman işe yarar. Sizin yaptığınız salt muhaliflik. Milli kelimesi canınızı yakmış anlaşılan.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Kubuntu'da PARDUS Eklentileri ( 14)