Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

0
anonim
Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.
Please do not hesitate to contact us again should you still have issues getting onto OFTC, or should you get caught again in the future with an unfortunate ban.

Thanks for using OFTC,
Peter"

Özellikle 2. paragraf tekrar, Türk insanının yazılım sektöründe hiçbir şeyi haketmediğini ortaya koyuyor. Hayatımda hiç bu kadar rezil olduğumu hissetmemiştim.

Görüşler

0
elrond
Ben uzun süredir herhangi bir irc networkune giremiyorum zaten. Sadece HTTPTunnel ile bağlanabiliyorum...İzin verenlerde mutlaka identd enable olmasını istiyor...
0
huseyinalb
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
0
elrond
Hüseyin bey bu bir genel kabul görmüş "net etik" kuralıdır. Bir ISP IP lerine hakim olmaz ise tüm network' ü banlanır. Bunu herkes bilir. Yazılımcılarımız tabiki herşeyi hakkediyor. Ama herşeyden önce Telekom "TEKEL" imiz adam gibi bir yönetimi hak ediyor. Hesapta özelleşti ama o network' ü yönetenler dünyadan bi haber...Bugün Telekom' a gidin "Abiler sizin IP ler banlanmış" diyin ne dediğinizi bile anlamazlar. Symantec Thread haritalarında TR son 2 yılın en hızla yükselen ve en geniş zombi bilgisayar ağlarının olduğu networku. 1. olma yolunda hızla ilerliyor.
Bizimkiler ise DNS' ten erişim kısıtlayabileceğini sanıyor mahkema kararı ile bir site kapatılsın kararı çıkınca :)
0
huseyinalb
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Becer Şu İşi!

FZ

Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P

Türkiye´de Bilim Teknoloji ve İnsani Gelişme Düzeyi

FZ

Gerçek bilimin değeri hatta göstergesi, kanımca, ondan türetilebilen buluş ve ürünlerdir. G.W.Leibniz

``Bu yazı Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarının hazırlanması, uygulanması ve ARGE çalışmaları konusunda atılan adımların kısa bir özetini çıkarmak, bununla ilişkili olarak Türkiye adresli (çıkışlı değil) bilimsel yayın sayısındaki artışa ilişkin son günlerdeki tartışmaları Türk insanının gelişimi ile ilişkilendirerek irdelemek için hazırlanmıştır. Burada anahtar sözcük "insan gelişimi"dir.

... Üstelik toplam yayın sayısında sağlanan bu artışa karşın ortalama atıf sayısının düşmesi (yayın sayıları Türkiye’nin altında olup ta atıf sayıları Türkiye’nin üstünde hatta iki katı olan ülkelerin sayısı azımsanmayacak düzeyde) ve etki faktörünün hemen hemen sabit kalması (bkz., CBT 832), aşağıda da gösterileceği üzere, yapılan yayınların kaliteden ödün verilerek, endüstri ve üretimden kopuk, genelde ünvan ve parasal ödül alma amaçlarına yönelik olduğunun önemli bir göstergesi.

... Küçük örneklemelerle yapılan çalışmalar bu yayınların ne değerde olduğunu ortaya koymakta. Örneğin, (elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve benzeri dalları içeren) bilişim teknolojileri ve uygulamaları alanlarında uluslararası saygın dergilerin başında ABD’de basılan IEEE, İngiltere’de basılan IEE dergileri gelmekte. Bu dergilerde basılan Türkiye adresli toplam yayın sayısı son on yılda ortalama 50 civarında (bu 50 yayının da ortalama % 60’ı sadece Türk yazarlarınca, % 40’ı ise yurt dışı ortaklıklarla gerçeklenmekte). Gelişmiş ülkelerde istihdamın % 50'sinden fazlasını yaratan böyle bir alandaki yayınlarımızın toplamın sadece % 0.5 oluşturması çok düşündürücü ve yayınlarımızın ne kadar ülke gereksinimlerinden kopuk olduğunun iyi bir göstergesi.´´

Prof. Dr. Levent Sevgi ve Prof. Dr. Nejat İnce tarafından yazılmış olan bu önemli makalenin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Bilim Teknik, 24 Ocak 2004, Sayı: 879

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...

Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

FZ

Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).