Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

0
anonim
Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.
Please do not hesitate to contact us again should you still have issues getting onto OFTC, or should you get caught again in the future with an unfortunate ban.

Thanks for using OFTC,
Peter"

Özellikle 2. paragraf tekrar, Türk insanının yazılım sektöründe hiçbir şeyi haketmediğini ortaya koyuyor. Hayatımda hiç bu kadar rezil olduğumu hissetmemiştim.

Görüşler

0
elrond
Ben uzun süredir herhangi bir irc networkune giremiyorum zaten. Sadece HTTPTunnel ile bağlanabiliyorum...İzin verenlerde mutlaka identd enable olmasını istiyor...
0
huseyinalb
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
0
elrond
Hüseyin bey bu bir genel kabul görmüş "net etik" kuralıdır. Bir ISP IP lerine hakim olmaz ise tüm network' ü banlanır. Bunu herkes bilir. Yazılımcılarımız tabiki herşeyi hakkediyor. Ama herşeyden önce Telekom "TEKEL" imiz adam gibi bir yönetimi hak ediyor. Hesapta özelleşti ama o network' ü yönetenler dünyadan bi haber...Bugün Telekom' a gidin "Abiler sizin IP ler banlanmış" diyin ne dediğinizi bile anlamazlar. Symantec Thread haritalarında TR son 2 yılın en hızla yükselen ve en geniş zombi bilgisayar ağlarının olduğu networku. 1. olma yolunda hızla ilerliyor.
Bizimkiler ise DNS' ten erişim kısıtlayabileceğini sanıyor mahkema kararı ile bir site kapatılsın kararı çıkınca :)
0
huseyinalb
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

Usta bir felsefeci ile hayat,bilgelik, anti-depresanlar ve akademisyenlik üstüne

FZ

Ülkemizin tanınmış felsefecilerinden ve bilim felsefesi, bilgi teorisi, felsefe tarihi, ahlak felsefesi üzerinde uzmanlaşmış araştırmacılarından, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam kendisiyle yapılmış son röportajlardan birinde pek çok konudan, her zamanki sıradışı ve çarpıcı üslubuyla bahsediyor.

İnam'ın değindiği konular arasında bilge bir adamın neden fırlama olması gerektiği, akademisyenliğin hiç bilgece bir iş olmadığı, şeytanla konuşmanın nasıl bir şey olduğu, ODTÜ gençliğinin büyük bir kısmının neden bunalıp anti-depresan kullanmaya başladığı, Platon'dan bugüne memleketinin halinin ne olacacağının neden bir türlü karara bağlanamadığı gibi şeyler var.

Zaman zaman FM'de girdiğimiz tartışmalar bağlamında da pek çok şey çağrıştırabilecek, güzel ve eğlenceli bir yazı.

Ortaokul Mezunu “Genetikçi”

anonim

internethaber.com: Mustafa Bilgiç, ortaokul mezunu olmasına rağmen, adeta bir genetikçi gibi uğraşarak beyaz tavuskuşu üretti.

Ulubat Gölü kıyısındaki 20 dönümlük araziyi cennete çeviren ve ömrünü doğa korumacılığına adayan Mustafa Bilgiç, “uzun yıllardır bütün enerjisi ve birikimini, kuş ve ağaçların bakımına harcadığını” söyledi.

Oluşturduğu “cennet”te 50’yi aşkın kuş türü bulunduğunu, ancak “bunların arasında kendisi için ayrı bir yeri olan tavus kuşlarını çok sevdiğini ifade eden Bilgiç, şu anda da ‘gelin gibi’ beyaz tavus kuşu üretmenin mutluluğunu yaşadığını” kaydetti.

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...