Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

0
anonim
Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.
Please do not hesitate to contact us again should you still have issues getting onto OFTC, or should you get caught again in the future with an unfortunate ban.

Thanks for using OFTC,
Peter"

Özellikle 2. paragraf tekrar, Türk insanının yazılım sektöründe hiçbir şeyi haketmediğini ortaya koyuyor. Hayatımda hiç bu kadar rezil olduğumu hissetmemiştim.

Görüşler

0
elrond
Ben uzun süredir herhangi bir irc networkune giremiyorum zaten. Sadece HTTPTunnel ile bağlanabiliyorum...İzin verenlerde mutlaka identd enable olmasını istiyor...
0
huseyinalb
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
0
elrond
Hüseyin bey bu bir genel kabul görmüş "net etik" kuralıdır. Bir ISP IP lerine hakim olmaz ise tüm network' ü banlanır. Bunu herkes bilir. Yazılımcılarımız tabiki herşeyi hakkediyor. Ama herşeyden önce Telekom "TEKEL" imiz adam gibi bir yönetimi hak ediyor. Hesapta özelleşti ama o network' ü yönetenler dünyadan bi haber...Bugün Telekom' a gidin "Abiler sizin IP ler banlanmış" diyin ne dediğinizi bile anlamazlar. Symantec Thread haritalarında TR son 2 yılın en hızla yükselen ve en geniş zombi bilgisayar ağlarının olduğu networku. 1. olma yolunda hızla ilerliyor.
Bizimkiler ise DNS' ten erişim kısıtlayabileceğini sanıyor mahkema kararı ile bir site kapatılsın kararı çıkınca :)
0
huseyinalb
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sadun'un Dönüşü

auselen

'Return of the Jedi' tadında bir başlıkla bildirmek isterim ki, Sadun Özkaya yeniden yakalandı. Kendisi kim miydi?

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç

FZ

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor gibi klişe bir başlık atmayalım ama en azından şunu diyelim: Türkiye'de enteresan şeyler de oluyor. Ne gibi? Hemen bir alıntı:

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek.


Uzun lafın kısası Sabancı Üniversitesi'nde 10 yıldır uygulanan ve çilekeş üniversite sisteminden farklı olarak öğrencilere özgürlük sağlamayı hedefleyen, onlara üniversiteyi kazandıktan sonra kolayca bölüm değiştirme imkanı tanıyan düzenleme totaliter, baskıcı, merkeziyetçi ve hemen her sene protestolara maruz kalan YÖK tarafından önce rahatsız edici bulundu ama en sonunda kabul edildi. Artık benzeri sistem diğer üniversiteler tarafından da uygulanabilecek çünkü YÖK buna onay veren bir yönetmeliği nihayet çıkardı.

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).

Kan karşılığı Petrol

sundance

Irak'ın iliğinin kurutulması amaçlı, petrol karşılığı gıda ve ilaç yardımı kampanyasını biliyorsunuz. Çöl Fırtınası akabinde önce yiyeceksiz ve ilaçsız bırakılan, ambargo uygulanan Irak, daha sonra bu şekilde 'insani yardım almıştı' bu süreç içinde ilaç ve gıdasızlıktan ölen çocuk sayısının 2 milyon civarı olduğu söyleniyor.

Yeni Irak savaşı işe buradan esinlenerek, bazıları tarafından Blood For Oil (Petrole karşı kan) diye isimlendirilmişti.

Şimdi ise Amerikalı'ların bu kavramı gerçekten hayata geçirdiklerini, eşsiz site Kuro5hin yazıyor. Yazıya göre, hayvan kanı, sakatatları vs. gibi artıklardan varili $15'a ham petrol üretmeye başlamışlar.

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor

FZ

Dünya Bankası'nın 2008 Küresel Ekonomik Beklentiler Raporuna göre Türkiye'de 1000 kişiye 54 bilgisayar düşüyor. Türkiye bilgisayarlaşma bakımından birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Moğolistan'da 1000 kişiye 133 bilgisayar düşerken, ABD'de 1000 kişiye düşen bilgisayar sayısı 762 ye ulaşıyor.

Kaynak: TÜBİDER Bilişim Dünyası