Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

0
anonim
Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.
Please do not hesitate to contact us again should you still have issues getting onto OFTC, or should you get caught again in the future with an unfortunate ban.

Thanks for using OFTC,
Peter"

Özellikle 2. paragraf tekrar, Türk insanının yazılım sektöründe hiçbir şeyi haketmediğini ortaya koyuyor. Hayatımda hiç bu kadar rezil olduğumu hissetmemiştim.

Görüşler

0
elrond
Ben uzun süredir herhangi bir irc networkune giremiyorum zaten. Sadece HTTPTunnel ile bağlanabiliyorum...İzin verenlerde mutlaka identd enable olmasını istiyor...
0
huseyinalb
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
0
elrond
Hüseyin bey bu bir genel kabul görmüş "net etik" kuralıdır. Bir ISP IP lerine hakim olmaz ise tüm network' ü banlanır. Bunu herkes bilir. Yazılımcılarımız tabiki herşeyi hakkediyor. Ama herşeyden önce Telekom "TEKEL" imiz adam gibi bir yönetimi hak ediyor. Hesapta özelleşti ama o network' ü yönetenler dünyadan bi haber...Bugün Telekom' a gidin "Abiler sizin IP ler banlanmış" diyin ne dediğinizi bile anlamazlar. Symantec Thread haritalarında TR son 2 yılın en hızla yükselen ve en geniş zombi bilgisayar ağlarının olduğu networku. 1. olma yolunda hızla ilerliyor.
Bizimkiler ise DNS' ten erişim kısıtlayabileceğini sanıyor mahkema kararı ile bir site kapatılsın kararı çıkınca :)
0
huseyinalb
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Yükselen Değerler Medyası...

conan

Yükselen değerleri daima takip eden ve kendisine uygulayan güzide medyamızın bir ilke daha imza atmış olmasını gururla burada haber yapıyorum! Çok değil belki bir sene öncesine kadar içeriğini kimseyle paylaşmak istemeyen, ya da para ile satan medyamız bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti.

İşte bazı gazetelerimizin birden ortaya çıkan RSS linkleri.

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.

Yargı Sisteminde Sayısallaşma Adımları

FZ

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin daha hızlı, güvenilir ve "sayısal" şekilde işlemesi için UYAP'ı (Ulusal Yargı Ağı Projesi) yavaş yavaş devreye sokuyor.

Yargı sisteminin daha kesintisiz ve kolay işlemesi için devreye sokulan sistemlerden biri de avukatların kullanması için hazırlanmış e-takip sistemi. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca kamuya sunulan e-takip programı Java ile geliştirilmiş ve girilen verileri XML tabanlı bir metin dosyasında saklıyor. Program, 512 MB'lık Pentium IV işlemcili bir PC'de bir miktar hantal çalışmakla birlikte iş görür vaziyette. Yine de, hukukçu arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre pek çok hukuk bürosunun işlerinde yavaşlamalar ve aksamalar olduğu söyleniyor.

UYAP ile ilgili verilen bilgilerden birkaç dikkat çekici alıntı:

Enigma´dan sanal klavyeye(!)

bmg

Bu sabah ATV haber programında hacker'lara karşı geliştirilen yeni bir güvenlik önlemi duyuruldu. İlk önce 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, ünlü Enigma şifreleme tekniği ve etkileri bir kaç dakika boyunca anlatıldı. Sonra teknolojinin gelişmesine paralel olarak özellikle bankacılıkta ortaya çıkan risklerden ve key-logger programlarının tehlikesinden bahsedildi. Key-logger'lara önlem olarak da bankalar Enigma sisteminden esinlenerek- yanlış hatırlamıyorsam- sanal klavye diye birşey bir şey geliştirmişler. HTML butonlarına tıklayarak, javascript yardımıyla, form alanlarını doldurabiliyorsunuz. Böylece klavyeye dokunmadığınız için key-logger'lardan korunmuş oluyorsunuz. Konu bunun ne kadar güvenli olduğu değil. Ne Enigma'sı ya?!?!