Internet Tarayıcınız hangisi?

0
parsifal
Güzide bir üniversitemizin web sayfasında bir anket var: "Internet Tarayıcınız hangisi?"
Sorun bunun zaten anket hazırlamadan da öğrenilebileceği filan değil. Sorun seçenekler...
Nerde diğerleri???
"İşletim Sisteminiz hangisi?" diye anket hazırlasalar seçeneklerin ne olacağını tahmin edebiliyorum...
(Windows parantezinde) xp, 2000, mee, 98, 95, 3.x...

Görüşler

0
FZ
Valla yani ortada Mozilla, Firebird, Opera gibi seçenekler var iken kullanılan işletim sistemi ne olursa olsun IE kullanmak için bir sebep göremiyorum.
0
larweda
mozilla saolsun 1.6'da NTLM authentication getirdi de IE bağımlılığımız kalmadı.

Büyüksün mozilla!!!
0
sametc
ne yani linux- bsd kullanann oğrenci bile IE seceneğinimi secicek .? cook garip ......

insanları gercekten alıskanlıklarından vazgecirmek coook zorr ! alışmışlar heryerde IE seceneğini koymaya :(
0
aRda_
Bence bu sitenin adminleri ya çok geriyi yasiyorlar yada yeni teknolojik gelişmelerden haberdar degiller.
Şıklara bakıcak olursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız:

Internet Explorer 5.x
Internet Explorer 6.0
Netscape 6.x
Netscape 4.x
Diğer

Bir kere özgür yazılım olan php kullanan bir sitenin neden Mozilla gibi bir "dev"i şıklarına koymadıkları düşündürücü..
Ayrıca artık yenilenmesinin mümkün olmadığı Netscape'in son versiyonu olan Netscape 7 'den bu adminlerin haberleri yok sanırım...
0
murat09
Birde şu var, adamlar hala sitelerine gelen ziyaretçilerin işletim sistemi bilgilerini, browser agent'lardan browser'larını istetistiklere bakarak bakıyorlarsa iyice dumur olmak lazım kanaatindeyim :-) Çünkü gülmek yetmiyor bu anketi görünce..
0
murat09
Birde şu var, adamlar hala sitelerine gelen ziyaretçilerin işletim sistemi bilgilerini, browser agent'lardan browser'larını istetistiklere bakarak anlayamıyorlarsa iyice dumur olmak lazım kanaatindeyim :-) Çünkü gülmek yetmiyor bu anketi görünce..
0
anshan
O anket hatırladığım kadarıyla ciddi bir anket olarak değil, bir anket denemesi olarak konmuştu. Ama bürokrasinin yamuk çarkları arasında unutuldu, gitti. Anket en azından 2 yıldır orada duruyor. Arayüzün tasarımcıları öğrenci idi, mezun olup gittiler. Arayüzü güncellemek te kimsenin aklına gelmedi. Adminin e-postası webmaint@yildiz.edu.tr, tepkilerinizi buraya yollarsanız -bir ihtimal tabi, hazreti bürokrasi izin verirse- anket kaldırılabilir.
0
T-u-N-i-X
ya şu son NPTL özelliğiydi sanırım ne işe yarıyor tam anlamadım ? Yani sitelere IE olmadan girme ne alaka ? Ben şimdi NTVMSNBC'yi rahatça kullanabilecek miyim ? Tam olarak anlayamadım neden bahsettiğinizi..
0
FZ
NTLM authentication özelliği kısa bir süre öncesine kadar sadece (tarayıcılar söz konusu olduğunda) IE yazılımında bulunan ve istemci ile web sunucu arasında MS´nin bir protokolüne göre kimlik doğrulaması yapan bir sistemdi. En yaygın kullanımı intranet ortamlarında belli web sayfalarına erişimde kullanıcı kimlik kontrolü ve bunun için doğrudan Windows kullanıcı veritabanından yararlanması. Böylece oturup kendiniz bir kimlik kontrol altyapısı geliştirmek için uğraşmazsınız ve bunu Windows sunucusuna (NT, 2000 Server, 2003 Server, vs.) havale edersiniz.

Mozilla web tarayıcısına bu desteğin gelmesi ile birlikte insanları IE kullanmaya zorlayan sebeplerden biri daha ortadan kalkmış oldu.
0
yuxel
şu windows update'de sadece ie'nin geçerli olması bu olaymıdır ? yani artık mozilla ile de mümkünmüdür windows update ?
0
mturker
Ya bu NTVMSNBC meselesine bir tek ben kıl oluyorum sanmıştım. Bugzilla'da bu iş için bir bug açmıştım (bug 217235). Ama hala (This bug is awaiting triage to an appropriate owner or component) olarak duruyor. En büyük sorun
eğer bir web sayfasında ardarda iki tane komutu varsa Mozilla (ve ondan türeyenler) tüm menüyü disable ediyor. NTVMSNBC nin webmaster'ına e-posta yollayıp bazı sayfalardakileri düzeltmelerini sağladım ama hala bir çok sayfada duruyor ve o sayfalarda menülere tıklayamıyorsunuz.Tabi bunun yanında Flash reklamlar hemen altındaki yazıları kapatıyor falan filan. Opera bu sitede biraz daha başarılı ama o da reklam falan koyuyor sevmiyorum :)
0
skoylu
NPTL'i nerden çıkardığınızı bilmiyorum, birileri NTLM demişti yukarılarda..

Ama madem sordunuz söyleyelim. NPTL, Native POSIX Threads Library den gelmektedir. Bu da son surum GLIBC içindeki yeni thread library oluyor. Şimdilik biraz experimental. Ayrıca bunun kernel tarafıda var ve bildiğim kadarıyla 2.6 ile birlikte geliyor. 2.4 İçin vaziyetini bilmiyorum..

Sundance kardeşim diyecek şimdi "ee, ne yapalım yani bu buysa biraderim ?". Ona da kabaca bir cevap verelim. Bu doğrudan kernel-user space çalışan bir mevzu. LWP/Fiber modeline filan benzemiyor vede 1-on-1 olaraktan process gücünde ama kuş kadarcık bir thread demek oluyor. Bu da ne demek oluyor dersen, mesela derim, 100.000 Thread oluşturmak/yoketmek için eskiden hallice bir makine ile 20 dk uğraşman gerekebilirdi. Şimdi 3-5 sn içinde bunu halledebilirsin bir.. İkincisi bu thread harbiden kuş olup uçabilir, çünkü doğrudan kernele bağlılar ve aradaki karmaşık ABI (x86 için) ve/veya bir kaç kademeli scheduler gibi yükleri yok. Hoş ABI CPU'dan geliyor, ama birde M-on-N olsaydı, vay da ne vay olabilirdi..

Şimdi mozilla eğer bunu kullanmışsa, ciddi performans artışı ve/veya CPU/Memory yükü düzelmesi getirebilir. Çünkü bir web sayfası tonla thread oluşturularak yüklenir ve gösterilir. Yüklemede bootlleneck zaten ağ bağlantısı vs. ama Flash, animated gifs vs. yüklü bir sayfada faydalı olacaktır netekim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiyem, Türkiyem cennetiim !!!

BatoR

Türkiye tanıtım filmleri...
İndirilesi,izlenilesi, arşiv için hard diske atılası Mpeg'ler...
Foto arşivine de bakılabilir oldukça geniş bir arşiv...

www.turizm.gov.tr/images/video-1.gif
www.turizm.gov.tr/images/video-2.jpg
www.turizm.gov.tr/images/video-3.gif

Sizin izanınız kaç paraya ihaleye çıkıyor?

bm

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11180 adresinden alıntı yapıyorum.

"Her yazılım mühendisi, kendi ülkesinin doğal ajanı olmalıdır, işin doğası bu değil mi?"

"Üstelik yazılımcıların bir kuralı vardır. Yazılımcı hangi işi yaparsa yapsın, mutlaka kopya alır." (müşteri verilerinden bahsediliyor)

Kusura bakmayın, anadilinizin sözcükleri lisanslı, veremeyiz!

FZ

Birkaç hafta önce Türk Dil Kurumu sitesine gidip bilgi formunu doldurmuş ve "Türkçe Sözlük"ün veritabanını istemiş, nereden ulaşabileceğimi sormuştum. Söz konusu veritabanına erişmenin doğal hakkım olduğunu düşünüyordum çünkü TDK bir devlet kurumu idi, bizim vergilerimizle maaşlarını alan devlet memurlarını bünyesinde barındırıyordu ve ortaya konan eser de görev bağlamında yapılmıştı.

Maalesef kendilerinden hiçbir ses seda çıkmadı. Ancak öğrendim ki bir başka araştırmacı da benzer başvuruda bulunmuş ve başvurusundan 1 yıl sonra şöyle bir cevap almış:

FATİH projesinde neden PARDUS kullanılmıyor?

anonim

FATİH projesinde PARDUS'un neden kullanılmadığına dair bir bilgi bulabilsek ne iyi olurdu. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorum yazarsa iyi olur. Sabah gazetesinin haberine göre proje çok kapsamlı ve büyük. Bu kadar kapsamlı bir projede eğer PARDUS kullanılsa idi ne olurdu? Veya kullanıyor da biz mi bilmiyoruz?

Saçma internet yasakları başladı bile...

Betelgeuse

İnternet Kafelerde Gey, Lezbiyen, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Sözcükleri "Yasaklı" Kelimeler Çocuk pornosu başta olmak üzere, yasalara ve ahlaka aykırı unsurların bulunduğu sitelere, eşcinsellikle ilgili siteler de dahil edildi. İçinde gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüel kelimelerinin geçtiği sitelere internet kafelerden giriş yapılamıyor.

Lambda İstanbul derneğinin göndermiş olduğu açıklama bu linkte mevcut.