Turkcell´in Yeni Reklam Kampanyası ve Shubuo´su

0
MultiServis
Geçen gün Turkcell´in yeni ürünü olan Shubuo hakkında bir şikayet sitesinde güzel bir yazıya rastladım. Günlerce ekranlarda büyük merak uyandırarak yayınlanan reklamların sonunda hep beraber Shubuo´nun ne olduğunu öğrendik. Reklamlar sonucunda karşılaştığım manzara bana Segway hüsranını hatırlattı.

Görüşler

0
yalcink01
Bu işin içindeki akıl ve vicdan sahibi birisi
"anneme Turkcell ' de çalıştığımı söylemeyin , o beni genelevde piyanist sanıyor " demiş midir acaba?
Yukarıdaki cümle ne kadar orjinal ve yenilikci ise turkcell reklamıda o kadar orjinal ve yenilikci. ayıp olmasın diye bunlar insanları keriz yerine koymaya çalışıyor. ceplerindeki paraları sögüşlemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar ve hatta bunların gözü dönmüş bre kardeş demiyecem. demedim de zaten. hepiniz şahitsiniz.:-))

beni çep telefonu kullanmadığım için eski kafalı ve hatta paranoyak diye sıfatlandıran sevgili dostlarım acep şimdi ne türlü derin ve ulvi mevzulara dalmışlardır. inanın çok merak etmekteyim. isterseniz inanmayada bilirsiniz. ne de olsa özgür bir mekandayız.(igrenç bir espri oldu ama bir kere yazdım geri almak yakışık olmaz)

son bir şey: sürekli izlendiğinin ve nerede olduğunun başkaları tarafından bilinmesinden rahatsız olupta cep telefonu kullanmayı reddeden ve hatta patronları ile tartışan kimseler var mıdır? yoksam ben hakketen paranoyak bir cins miyim?

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
0
FZ
Yaklaşık 1.5 yıl önce cep telefonumu kaybettim. Ondan sonra da yenisini satın almaya üşendim. Bu süre zarfında herhangi bir sıkıntı yaşamadım cep telefonum bulunmadığı için. İnsanlar bana ofis telefonumdan, ev telefonumdan ya da Internet´ten erişebildiler (ben de onların cep telefonlarına erişebildim, belki bazıları unutmuştur ama şehirdeki pek çok yerde kartlı ve/veya kontürlü telefonlar var ;-). Buna ek olarak bazı bakımlardan bir hayli rahatladığımı da söyleyebilirim, neden mi, çünkü böyle bir toplantıydı, dersti, sinemaydı falan o tip ortamlarda aniden cep telefonları çalmaya başlayan insanları görüyorum, aman allahım bir telaş, bir ürperti, bir çırpınış! Özellikle çantasında milyar tane zımbırtı barındıran kadınların ciyak ciyak bağıran cep telefonlarını bulup susturmak için döktükleri teri, yaşadıkları stresi görünce kendi kendime `oh be, son 1.5 yıldır böyle bir stres yaşamadım çok şükür´ diyorum ;-)

Uzunca bir süre cep telefonu kullanmayı reddeden, işi ile özel hayatını ayıran ve bunun için patronları ile kavga eden insanları da tanıyorum. Paranoyak ya da yalnız değilsin.

SHUBUO´ya gelince, nedir ne değildir, bilmiyorum bilmek de istemiyorum. Bu konuyu öğrenmek için değerli enerjimi ve vaktimi harcamanın büyük bir israf olacağı kanaatindeyim. Internet ortamında olsun, günlük hayatımda olsun çok daha önemli mevzular bulunduğunu düşünüyorum. Bir şeyi tercih etmek, sınırlı miktarda sahip olduğumuz kaynakları bir şeye ayırmak demek başka bir şeye ayırmamak demektir ve zaten nihai olarak nasıl bir insan olduğumuzu da işte bu ve benzeri yüzbinlerce küçük ama toplamda önemli tercih belirleyecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Çağrı Hakkında

anonim

Arada sırada da olsa ziyaret ettiğim ve bayağı bilgi aldığım DELPHITURK sitesinde, sitenin üyelerinden birisi olan Sn. Tarık BAĞRIYANIK'ın bir mesajı gözüme ilişti...
Ben de, camia ile daha içli dışlı olan siz (biz) Fazlamesai üyelerinin bilgisine sunuyorum...

GalataPort: İstanbul'da Neler Oluyor?

FZ

Daha önce de burada Türkiye'nin, İstanbul'un kültürel öğelerine dair bazı protestolara yer vermiştik.

Son günlerde İstanbul'luları en çok ilgilendiren konulardan biri ise bir hayli büyük, sadece şehrin silüetini değil tarihini de barındıran Karaköy sahil hattının kaderini belirleyecek olan GalataPort projesi.

Neden Yazmıyoruz?

conan

Yine araştırıyorum, yine bakınıyorum. Bir iki döküman okumam lazım. Ama her sey İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çinceeeeee YEEETEEERR... Neden anadilimde teknik döküman bulmakta zorlanıyorum? Biz neden yazmıyoruz? Bizim neden mini mini pdf'lerimiz, ps'lerimiz, html bundle'larımız yok? Mesela .NET üzerinde bu kadar konuşup da, bu konuşmalardan çıkardıklarımızı neden bir paperda toplayamıyoruz? Veya neden gördüğüm her Türkçe döküman birşeyleri ayarlamak üzerine sadece? Neden bir şeyleri araştırıp, bir sonuca varıp, bunu Türkçe yayınlayan insan sayısı bu kadar az?

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

Fazlamesai.net'e soralım : Ne olacak bu YouTube'un hali?

iozeren

Hızını alamayıp üst üste YouTube kapattıran, bu sefer de kapatma varken üstüne bir kapatma daha vererek YouTube'un kapatma kuvvetini artıran memleketimin yargısı !

Fazlamesai okuyucularına sorsak bu yasalar nasıl işliyor ?