Turkcell´in Yeni Reklam Kampanyası ve Shubuo´su

0
MultiServis
Geçen gün Turkcell´in yeni ürünü olan Shubuo hakkında bir şikayet sitesinde güzel bir yazıya rastladım. Günlerce ekranlarda büyük merak uyandırarak yayınlanan reklamların sonunda hep beraber Shubuo´nun ne olduğunu öğrendik. Reklamlar sonucunda karşılaştığım manzara bana Segway hüsranını hatırlattı.

Görüşler

0
yalcink01
Bu işin içindeki akıl ve vicdan sahibi birisi
"anneme Turkcell ' de çalıştığımı söylemeyin , o beni genelevde piyanist sanıyor " demiş midir acaba?
Yukarıdaki cümle ne kadar orjinal ve yenilikci ise turkcell reklamıda o kadar orjinal ve yenilikci. ayıp olmasın diye bunlar insanları keriz yerine koymaya çalışıyor. ceplerindeki paraları sögüşlemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar ve hatta bunların gözü dönmüş bre kardeş demiyecem. demedim de zaten. hepiniz şahitsiniz.:-))

beni çep telefonu kullanmadığım için eski kafalı ve hatta paranoyak diye sıfatlandıran sevgili dostlarım acep şimdi ne türlü derin ve ulvi mevzulara dalmışlardır. inanın çok merak etmekteyim. isterseniz inanmayada bilirsiniz. ne de olsa özgür bir mekandayız.(igrenç bir espri oldu ama bir kere yazdım geri almak yakışık olmaz)

son bir şey: sürekli izlendiğinin ve nerede olduğunun başkaları tarafından bilinmesinden rahatsız olupta cep telefonu kullanmayı reddeden ve hatta patronları ile tartışan kimseler var mıdır? yoksam ben hakketen paranoyak bir cins miyim?

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
0
FZ
Yaklaşık 1.5 yıl önce cep telefonumu kaybettim. Ondan sonra da yenisini satın almaya üşendim. Bu süre zarfında herhangi bir sıkıntı yaşamadım cep telefonum bulunmadığı için. İnsanlar bana ofis telefonumdan, ev telefonumdan ya da Internet´ten erişebildiler (ben de onların cep telefonlarına erişebildim, belki bazıları unutmuştur ama şehirdeki pek çok yerde kartlı ve/veya kontürlü telefonlar var ;-). Buna ek olarak bazı bakımlardan bir hayli rahatladığımı da söyleyebilirim, neden mi, çünkü böyle bir toplantıydı, dersti, sinemaydı falan o tip ortamlarda aniden cep telefonları çalmaya başlayan insanları görüyorum, aman allahım bir telaş, bir ürperti, bir çırpınış! Özellikle çantasında milyar tane zımbırtı barındıran kadınların ciyak ciyak bağıran cep telefonlarını bulup susturmak için döktükleri teri, yaşadıkları stresi görünce kendi kendime `oh be, son 1.5 yıldır böyle bir stres yaşamadım çok şükür´ diyorum ;-)

Uzunca bir süre cep telefonu kullanmayı reddeden, işi ile özel hayatını ayıran ve bunun için patronları ile kavga eden insanları da tanıyorum. Paranoyak ya da yalnız değilsin.

SHUBUO´ya gelince, nedir ne değildir, bilmiyorum bilmek de istemiyorum. Bu konuyu öğrenmek için değerli enerjimi ve vaktimi harcamanın büyük bir israf olacağı kanaatindeyim. Internet ortamında olsun, günlük hayatımda olsun çok daha önemli mevzular bulunduğunu düşünüyorum. Bir şeyi tercih etmek, sınırlı miktarda sahip olduğumuz kaynakları bir şeye ayırmak demek başka bir şeye ayırmamak demektir ve zaten nihai olarak nasıl bir insan olduğumuzu da işte bu ve benzeri yüzbinlerce küçük ama toplamda önemli tercih belirleyecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wiki tabanlı Türkçe gezi sitesi

anonim

Wikitravel'ı andıran Türkçe bir gezi sitesi açıldı. e-Gezi.net adresindeki site Mediawiki yazılımını kullanıyor. İçeriğini Attribution-ShareAlike lisansı ile isteyen herkesin kullanmasına izin veren site Türkçe wiki sitelerindeki son durak.

Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

anonim

Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.

Nic.tr Ne Demek İstiyor?

eevrim

Bugun nic.tr'nin whois servisinin nedensiz yere calismadigini farkettik. Sebebini arastirmak icin nic.tr'nin web sayfasina baglandik ve...

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).

Matematiksiz Eğitim

FZ

Radikal'deki habere göre 2004 yılı Liselere Giriş Sınavı'yla ilgili 'skandallar' bitmek bilmiyor. 64 bin 598 öğrencinin 'sıfır' puan almasıyla Türk eğitim tarihine geçen bu sınav sonucunda, matematikten 'bir tek net bile yapamayan' öğrencilerin, Anadolu liselerine '1.' olarak girebildiği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 yılı LGS sonuçlarına ilişkin istatistik çalışması, 'seçkin' sayılan bu liselere girmenin aslında sanıldığı kadar zor olmadığını gösterdi. Sınavda Türkçe (25), matematik (25), sosyal bilimler (25) ve fen bilimleri (25) dallarında toplam 100 soru soruldu.

Buna göre, Erzurum'un Hınıs, Afyon'un Çay, Bilecik'in Gölpazarı ve Van'ın Erciş ilçelerindeki Anadolu liselerine 'birinci' olarak giren öğrencilerin dördü de LGS'de matematik sorularından bir net bile çıkaramadı.

Taban puanı en düşük Anadolu Lisesi Çankırı'daki Çerkeş Anadolu Lisesi oldu. Bu okula son sıradan giren öğrencinin puanı 482.866. Bu öğrenci toplam 100 sorudan dört netle Anadolu lisesine kaydını yaptırdı. Öğrencinin matematik neti -5, Türkçe neti ise -2 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Radikal