WikiLeaks Sarsıntısı Devam Ediyor!

0
sundance
Ekvator hükümeti geçmişte de birçok defa, üst düzeyde önemli dökümanı sızdıran WikiLeaks kurucusu Assange'yi güvenli ve özgür bir ikamet için Ekvator'a davet etti.

Hayatından endişe ettiği için uzun süredir havaalanlarında yaşadığını söyleyen Assange'ye, Ekvator makamlarından gelen bu sığınma teklifi Amerikan Dışişleri'nin 250,000 dökümanının iki gün önce basına sızdırılması ile büyük sarsıntı geçiren uluslararası diplomasi için de ilginç bir gelişme.

Doğrulama imkanı bulamasak da sözkonusu WikiLeaks dökümanlarının Türkçe hallerine WikiLeaksTr.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Akla Bismarc'ın meşhur lafı geliyor "Sosis ve devlet işlerine saygı duymaya devam edebilmek için onların üretimini görmemek gerekir."

Yayınlanan belgelere biraz bakınca çok ilginç sonuçlar çıkıyor.

En göze çarpanı, Amerikan Büyükelçilikleri içinde en yoğun trafiğin Ankara Büyükelçiliği'nden kaynaklanması. Öyle ki bu trafik Bağdat Büyükelçiliği'nden bile fazla. Belgelerin halka ifşasından önce, Amerikan Hükümeti bu hareketin sayısız masumun hayatını tehlikeye atacağını belirtmesine karşılık Assange, sözkonusu kişilerin isimlerinin belirtilmesi durumunda bunları dökümanlardan çıkartacaklarını belirtmiş.

Bir başka önemli nokta da WikiLeaks'in siteyi yayın dışı bırakmaya yönelik olası bir saldırıya karşı belgelerin önemli bir kısmını, bir gün önceden Der Spiegel, Guardian ve New York Times ile paylaşmış olması.

Sözkonusu belgelerin yaklaşık 8000 kadarının da direkt Türkiye ile ilgili olduğu belirtiliyor. Bunlarda önde gelen hükümet üyeleri ile ilgili yurt dışı hesapları olmasından, borsada manüpilasyon yapmalarına kadar çok değişik iddialar da yeralmakta.

Amerikan hükümeti ise sözkonusu belgeleri halen yalanlamadı, öte yandan Ekonomi Bakanı Şimşek ve İç İşleri Bakanı Vecdi Gönül hemen birer yalanlama yayınladılar.

Belgelerin düzmece olmadığını ama yine Amerika'nın çıkarları doğrultusunda, başta Arap liderlerinin ikili siyasetlerini gözler önüne sermeyi ve kamuoyu önünde küçük düşürerek etkilerini azaltmayı hedeflediği, buna ek olarak da "bakın biz bir şekilde şunu şunu gerçekleştireceğiz, yolumuza çıkmayın" diye sinyal verme yöntemi olarak bu bilgileri sızdırdığı da komplo teorileri arasında.

İlgili Yazılar

Banka sistemlerine girip sahte kredi kartı yapan Türk çetesi!

FZ

Bankaların kredi kartı merkezlerine internet yoluyla sızarak elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle düzenledikleri sahte kartlarla yüklü miktarlarda harcamalar yaptıkları öne sürülen beşi üniversite öğrencisi 9 kişilik şebeke çökertildi.

Polis, üniversite öğrencileri Selim Günay ve Ethem Tanta'yı sahte kredi kartlarıyla gözaltına aldı. Daha sonra üniversite öğrencileri Sadun Özkaya ile Ahmet Hamdi Güler ve Murat Şahin Malkoç yakalandı. Şebekeyle çalıştıkları iddiasıyla Abdullah Avcı, Mustafa Baloğlu, Nihat Öztürk ve Sibel Karagül de gözaltına alındı.

Ekşi Sözlük'e Sansür

towsonu2003

Radikal'in bugün geçtiği habere göre, Ekşi Sözlük, tarikatçı Adnan Hoca hakkında yazılanlar gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla sansürlendi. Ekşi Sözlük ise, kendi kendini sansürleyerek Adnan Hoca'yla ilgili maddeleri silmiş ya da içeriklerini boşaltmış. Youtube ve Ekşi Sözlük'ten sonra sırada kim var? Peki hakimler, vatandaşların konuşma özgürlüğünü kısıtlamakta neden bu kadar istekli?

VCD, DVD ve CD’ler ''Sertifika'' ile Çoğaltılacak

FZ

Fikri mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde takibinin sağlanması amacıyla, fikir ve sanat eserlerinin tespit edilmesi ve çoğaltılmasına ilişkin materyalleri üreten veya ithal eden veya bu materyallerin dolum, çoğaltım ve satışını yapan veya herhangi bir şekilde yayanlar Kültür Bakanlığı tarafından sertifikalandırılacak. Yönetmelik kapsamına bilgisayar sektöründeki VCD, DVD, CD üreticileri, dolumcuları ve satıcıları da giriyor.

Google Groups Mahkeme Kararı İle Engellendi

yilmaz

Mantıkta sınır tanımayan mahkemelerimiz, bilgisizilikten midir bilinmez site engellemeye son hızla devam ediyor. Son olarak http://groups.google.com da engellenenler listesine eklendi.

Kaynak: http://shiftdelete.net/site/200804103666/Ve-Google-Kapandi.html

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.