Anne Bana Bilgisayar Alsana

0
FZ
Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)
Bilgisayarı kötü sitelerde kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarım, bilgisayarda kitaplar dolusu bilgiler varmış. Kötü sitelere gireceğinize internette bilgiler sitesine girin. Çok güzel eğlenceli oyunlar, bilgiler, her şey. Yalnız eğer durumunuz iyiyse bu mektubu yazmayın, ihtiyacı olanlar alsın! (Durumu iyi olanlar bu yarışmaya katılmasın demek istiyor. Ç.Y. / Mardin)

Sevgili anne ve babacağım, size şimdiki hayatımı ve geleceğimi ilgilendirecek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum (...) İnanın ki bilgisayarla herkesten güzel resim yapıp en iyi mailleri size ve bütün sevdiklerime yollayacağım. Derslerime bilgisayardan en iyi şekilde çalışıp ÖSS birincisi olacağım (...) Biliyorum bütün bunları size anlatıyorum ama maddi durumumuz bir bilgisayarı alacak kadar iyi değil. (S.K. / Adıyaman)

Burada birkaç örneğini okuduğunuz yazılar Intel ve Casper'ın düzenlediği bir yarışmaya katılan çocukların eserleri. 7 bini aşkın çocuk, ailelerine bilgisayar isteme sebebini yazdı. İşte çocukların gözünden bilişim... Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
korhan
Çok güsel, peki bu 7000 tane çocuk internet parasını nasıl ödeyecek?
Zaten bilgisayar alacak parası olmayan ana baba, nasıl olacak da ayda bir dünya parayı telekoma verecek?
0
ShaarDaar
çok doğru bir yorum ankaranın göbeğinde adsl ve kablonet den yoksun ben 100 milyonu geçen telefon faturaları ödemek durumunda kalıyorum ve interneti sadece zevkim için değil akademik araştırma yapmak için kullanan bir ev ahalisine de sahibim !
0
yalcink01
Zaten topu topu 5 tane bilgisayar dağıtılacak. Boş yere düşünüpte kendiniz harap etmeyin.
0
FZ
Radikal´in bilgisayar yazarı Serdar Kuzuloğlu INTEL´e epey saydırmıştı dünkü köşesinde: ``Bu ülkede satılan hemen her bilgisayardan ötürü kâr ediyorsunuz, utanmıyor musunuz sadaka verir gibi bir de yarışma açarak sadece ve sadece 5 bilgisayar vermeye.´´
0
FZ
Geçen gün gazetede okuduğum bir habere göre Türk Telekom yurtdışı görüşme ücretlendirmesinde %80 indirime gitmiş, yakında bu indirimlerin şehiriçi görüşmelere ve internet bağlantılarına da yansıması bekleniyormuş!

1 Ocak 2004 tarihinde yani yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom TC sınırları içindeki iletişim tekeli sona eriyor. Birkaç ay sonrasında da iletişim piyasası epey hareketleneceğe benzer.

Tek ümidim bu gelişmelerin ülkemiz gençleri için hayırlı olması ve insanların diğer ülkelerdeki gibi daha ucuz ve makul miktarlar ödeyerek iletişim kurabilmeleri.
0
crematorium
Yurtdisi indirimde bazi cevrelerin artik Telekom'dan %50 - %60 civarinda daha ucuza geldigi icin ciddi ciddi VO-IP (Voice Over IP) sistemini tercih etmelerinin bir etkisi varmidir acaba diye dusunmeden edemiyorum dogrusu... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Durdurun Torrentleri, Hapse Girmeyesüz!

realist

Vatan Gazetesi'nden Levent İçgen'in haberi. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç.Dr.Abdurrahman Çelik aynen şöyle demiş:

Eylem 2.0 ile internet sansürcülüğüne son!

anonim

BarCamp İstanbul'un forumlarında bir beyin fırtınasıdır gidiyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan internet sansürcülüğüne karşı bir tavır alınmasının tartışıldığı forumda ortaya atılan fikirler:

# izinli bir eylem yapılması,
# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi (fazlamesai de bunu yapabilir)
# ve başka çözümlerin araştırılması.

TDK Tartışma Grupları

anonim

TDK Türkçe ile ilgili tartışmaların yapılması için bir tartışma grupları sayfası hazırlamış. Forum kodu kendileri tarafından geliştiriliyor gibi görünüyor ve tabii ki tipik olarak Firefox'la çalışmıyor.

Ev Kadınları ve Internet

FZ

Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.

Yükselen Değerler Medyası...

conan

Yükselen değerleri daima takip eden ve kendisine uygulayan güzide medyamızın bir ilke daha imza atmış olmasını gururla burada haber yapıyorum! Çok değil belki bir sene öncesine kadar içeriğini kimseyle paylaşmak istemeyen, ya da para ile satan medyamız bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti.

İşte bazı gazetelerimizin birden ortaya çıkan RSS linkleri.