Anne Bana Bilgisayar Alsana

0
FZ
Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)
Bilgisayarı kötü sitelerde kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarım, bilgisayarda kitaplar dolusu bilgiler varmış. Kötü sitelere gireceğinize internette bilgiler sitesine girin. Çok güzel eğlenceli oyunlar, bilgiler, her şey. Yalnız eğer durumunuz iyiyse bu mektubu yazmayın, ihtiyacı olanlar alsın! (Durumu iyi olanlar bu yarışmaya katılmasın demek istiyor. Ç.Y. / Mardin)

Sevgili anne ve babacağım, size şimdiki hayatımı ve geleceğimi ilgilendirecek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum (...) İnanın ki bilgisayarla herkesten güzel resim yapıp en iyi mailleri size ve bütün sevdiklerime yollayacağım. Derslerime bilgisayardan en iyi şekilde çalışıp ÖSS birincisi olacağım (...) Biliyorum bütün bunları size anlatıyorum ama maddi durumumuz bir bilgisayarı alacak kadar iyi değil. (S.K. / Adıyaman)

Burada birkaç örneğini okuduğunuz yazılar Intel ve Casper'ın düzenlediği bir yarışmaya katılan çocukların eserleri. 7 bini aşkın çocuk, ailelerine bilgisayar isteme sebebini yazdı. İşte çocukların gözünden bilişim... Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
korhan
Çok güsel, peki bu 7000 tane çocuk internet parasını nasıl ödeyecek?
Zaten bilgisayar alacak parası olmayan ana baba, nasıl olacak da ayda bir dünya parayı telekoma verecek?
0
ShaarDaar
çok doğru bir yorum ankaranın göbeğinde adsl ve kablonet den yoksun ben 100 milyonu geçen telefon faturaları ödemek durumunda kalıyorum ve interneti sadece zevkim için değil akademik araştırma yapmak için kullanan bir ev ahalisine de sahibim !
0
yalcink01
Zaten topu topu 5 tane bilgisayar dağıtılacak. Boş yere düşünüpte kendiniz harap etmeyin.
0
FZ
Radikal´in bilgisayar yazarı Serdar Kuzuloğlu INTEL´e epey saydırmıştı dünkü köşesinde: ``Bu ülkede satılan hemen her bilgisayardan ötürü kâr ediyorsunuz, utanmıyor musunuz sadaka verir gibi bir de yarışma açarak sadece ve sadece 5 bilgisayar vermeye.´´
0
FZ
Geçen gün gazetede okuduğum bir habere göre Türk Telekom yurtdışı görüşme ücretlendirmesinde %80 indirime gitmiş, yakında bu indirimlerin şehiriçi görüşmelere ve internet bağlantılarına da yansıması bekleniyormuş!

1 Ocak 2004 tarihinde yani yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom TC sınırları içindeki iletişim tekeli sona eriyor. Birkaç ay sonrasında da iletişim piyasası epey hareketleneceğe benzer.

Tek ümidim bu gelişmelerin ülkemiz gençleri için hayırlı olması ve insanların diğer ülkelerdeki gibi daha ucuz ve makul miktarlar ödeyerek iletişim kurabilmeleri.
0
crematorium
Yurtdisi indirimde bazi cevrelerin artik Telekom'dan %50 - %60 civarinda daha ucuza geldigi icin ciddi ciddi VO-IP (Voice Over IP) sistemini tercih etmelerinin bir etkisi varmidir acaba diye dusunmeden edemiyorum dogrusu... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RTÜK Ebeveynler İçin İnternet Filtresi Yaptı

koraypeksayar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocukların zararlı içeriğe maruz kalmadan, 'güvenli' internet kullanabilmesinde anne-babalara destek olmak amacıyla ücretsiz filtreleme programı hizmeti vermeye başladı. www.rtuk.org.tr adresli internet sitesinde yer alan 'Çocuklarımız İçin İnternet Güvenliği' bölümüne yerleştirilen filtreleme programı, bilgisayarlara kolayca indirilebilecek.

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

Türkiye´de Bilim Teknoloji ve İnsani Gelişme Düzeyi

FZ

Gerçek bilimin değeri hatta göstergesi, kanımca, ondan türetilebilen buluş ve ürünlerdir. G.W.Leibniz

``Bu yazı Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarının hazırlanması, uygulanması ve ARGE çalışmaları konusunda atılan adımların kısa bir özetini çıkarmak, bununla ilişkili olarak Türkiye adresli (çıkışlı değil) bilimsel yayın sayısındaki artışa ilişkin son günlerdeki tartışmaları Türk insanının gelişimi ile ilişkilendirerek irdelemek için hazırlanmıştır. Burada anahtar sözcük "insan gelişimi"dir.

... Üstelik toplam yayın sayısında sağlanan bu artışa karşın ortalama atıf sayısının düşmesi (yayın sayıları Türkiye’nin altında olup ta atıf sayıları Türkiye’nin üstünde hatta iki katı olan ülkelerin sayısı azımsanmayacak düzeyde) ve etki faktörünün hemen hemen sabit kalması (bkz., CBT 832), aşağıda da gösterileceği üzere, yapılan yayınların kaliteden ödün verilerek, endüstri ve üretimden kopuk, genelde ünvan ve parasal ödül alma amaçlarına yönelik olduğunun önemli bir göstergesi.

... Küçük örneklemelerle yapılan çalışmalar bu yayınların ne değerde olduğunu ortaya koymakta. Örneğin, (elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve benzeri dalları içeren) bilişim teknolojileri ve uygulamaları alanlarında uluslararası saygın dergilerin başında ABD’de basılan IEEE, İngiltere’de basılan IEE dergileri gelmekte. Bu dergilerde basılan Türkiye adresli toplam yayın sayısı son on yılda ortalama 50 civarında (bu 50 yayının da ortalama % 60’ı sadece Türk yazarlarınca, % 40’ı ise yurt dışı ortaklıklarla gerçeklenmekte). Gelişmiş ülkelerde istihdamın % 50'sinden fazlasını yaratan böyle bir alandaki yayınlarımızın toplamın sadece % 0.5 oluşturması çok düşündürücü ve yayınlarımızın ne kadar ülke gereksinimlerinden kopuk olduğunun iyi bir göstergesi.´´

Prof. Dr. Levent Sevgi ve Prof. Dr. Nejat İnce tarafından yazılmış olan bu önemli makalenin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Bilim Teknik, 24 Ocak 2004, Sayı: 879

Matematiksiz Eğitim

FZ

Radikal'deki habere göre 2004 yılı Liselere Giriş Sınavı'yla ilgili 'skandallar' bitmek bilmiyor. 64 bin 598 öğrencinin 'sıfır' puan almasıyla Türk eğitim tarihine geçen bu sınav sonucunda, matematikten 'bir tek net bile yapamayan' öğrencilerin, Anadolu liselerine '1.' olarak girebildiği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 yılı LGS sonuçlarına ilişkin istatistik çalışması, 'seçkin' sayılan bu liselere girmenin aslında sanıldığı kadar zor olmadığını gösterdi. Sınavda Türkçe (25), matematik (25), sosyal bilimler (25) ve fen bilimleri (25) dallarında toplam 100 soru soruldu.

Buna göre, Erzurum'un Hınıs, Afyon'un Çay, Bilecik'in Gölpazarı ve Van'ın Erciş ilçelerindeki Anadolu liselerine 'birinci' olarak giren öğrencilerin dördü de LGS'de matematik sorularından bir net bile çıkaramadı.

Taban puanı en düşük Anadolu Lisesi Çankırı'daki Çerkeş Anadolu Lisesi oldu. Bu okula son sıradan giren öğrencinin puanı 482.866. Bu öğrenci toplam 100 sorudan dört netle Anadolu lisesine kaydını yaptırdı. Öğrencinin matematik neti -5, Türkçe neti ise -2 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Radikal

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı?

maat

Başlığa bakarak sadece geçirmekte olduğumuz şu günler ve buna paralel olarak verilen haberlerin içeriğini kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Her geçen gün daha da özensizce hazırlanan haberler beni deli eden.