Anne Bana Bilgisayar Alsana

0
FZ
Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)
Bilgisayarı kötü sitelerde kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarım, bilgisayarda kitaplar dolusu bilgiler varmış. Kötü sitelere gireceğinize internette bilgiler sitesine girin. Çok güzel eğlenceli oyunlar, bilgiler, her şey. Yalnız eğer durumunuz iyiyse bu mektubu yazmayın, ihtiyacı olanlar alsın! (Durumu iyi olanlar bu yarışmaya katılmasın demek istiyor. Ç.Y. / Mardin)

Sevgili anne ve babacağım, size şimdiki hayatımı ve geleceğimi ilgilendirecek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum (...) İnanın ki bilgisayarla herkesten güzel resim yapıp en iyi mailleri size ve bütün sevdiklerime yollayacağım. Derslerime bilgisayardan en iyi şekilde çalışıp ÖSS birincisi olacağım (...) Biliyorum bütün bunları size anlatıyorum ama maddi durumumuz bir bilgisayarı alacak kadar iyi değil. (S.K. / Adıyaman)

Burada birkaç örneğini okuduğunuz yazılar Intel ve Casper'ın düzenlediği bir yarışmaya katılan çocukların eserleri. 7 bini aşkın çocuk, ailelerine bilgisayar isteme sebebini yazdı. İşte çocukların gözünden bilişim... Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
korhan
Çok güsel, peki bu 7000 tane çocuk internet parasını nasıl ödeyecek?
Zaten bilgisayar alacak parası olmayan ana baba, nasıl olacak da ayda bir dünya parayı telekoma verecek?
0
ShaarDaar
çok doğru bir yorum ankaranın göbeğinde adsl ve kablonet den yoksun ben 100 milyonu geçen telefon faturaları ödemek durumunda kalıyorum ve interneti sadece zevkim için değil akademik araştırma yapmak için kullanan bir ev ahalisine de sahibim !
0
yalcink01
Zaten topu topu 5 tane bilgisayar dağıtılacak. Boş yere düşünüpte kendiniz harap etmeyin.
0
FZ
Radikal´in bilgisayar yazarı Serdar Kuzuloğlu INTEL´e epey saydırmıştı dünkü köşesinde: ``Bu ülkede satılan hemen her bilgisayardan ötürü kâr ediyorsunuz, utanmıyor musunuz sadaka verir gibi bir de yarışma açarak sadece ve sadece 5 bilgisayar vermeye.´´
0
FZ
Geçen gün gazetede okuduğum bir habere göre Türk Telekom yurtdışı görüşme ücretlendirmesinde %80 indirime gitmiş, yakında bu indirimlerin şehiriçi görüşmelere ve internet bağlantılarına da yansıması bekleniyormuş!

1 Ocak 2004 tarihinde yani yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom TC sınırları içindeki iletişim tekeli sona eriyor. Birkaç ay sonrasında da iletişim piyasası epey hareketleneceğe benzer.

Tek ümidim bu gelişmelerin ülkemiz gençleri için hayırlı olması ve insanların diğer ülkelerdeki gibi daha ucuz ve makul miktarlar ödeyerek iletişim kurabilmeleri.
0
crematorium
Yurtdisi indirimde bazi cevrelerin artik Telekom'dan %50 - %60 civarinda daha ucuza geldigi icin ciddi ciddi VO-IP (Voice Over IP) sistemini tercih etmelerinin bir etkisi varmidir acaba diye dusunmeden edemiyorum dogrusu... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Sağlık Bakanlığı Sitesi Ele Geçirildi

murat09

M$ teknolojisi ve güvenliği (!) ile donatılmış T.C. Sağlık Bakanlığı sitesi 28 Aralık 2003 günü Brezilya'lı olduğu sanılan bir grupça bir süreliğine ele geçirildi. Site halen kapalı, değiştirilmiş haline ise buradan bakabilirsiniz.

Editörün notu: Site şu anda normal görüntüsüne ve işleyişine kavuşmuş durumda.

Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası

BatoR

Bürokrasi, yol ve zaman sıkıntısı çekenler için paylaşayım istedim.

Kimlik Numarası sorgulama için : tckimlik.nvi.gov.tr
Vergi Kimlik sorgulaması için : vedop.mb-ggm.gov.tr
Not: Küçük bir tavsiye; numaralarınızı alın, PVC ile kaplatıp cüzdanınıza koyun. İllaki lazım olacak !

Vapurlar Hep Kalacak

anonim

Şehir hattı vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle vapurların kaldırılmayacağı bizzat İDO genel müdür tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama pek yeterli görülmemiş olacak, tartışmalar bir süredir devam ediyor. Nitekim fazlamesai'ye bile konu oldu.


İDO da bu tartışmaları farketmiş olacak ki Vapurumu Vermiyorum sitesine bugün açtığı http://www.vapurlarhepkalacak.com/ ile yanıt vererek İstanbulluların içini bir kez daha rahatlattı. Sizi Aydınlatalım başlığıyla yayınlanan yazıda İstanbullulara duyarlılıkları için teşekkür edilerek kimsenin vapur keyfinden mahrum bırakılmayacağı belirtilmiş. Kısa bir süre sonra da herkese açık bir forum oluşturacaklarmış.