Anne Bana Bilgisayar Alsana

0
FZ
Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)
Bilgisayarı kötü sitelerde kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarım, bilgisayarda kitaplar dolusu bilgiler varmış. Kötü sitelere gireceğinize internette bilgiler sitesine girin. Çok güzel eğlenceli oyunlar, bilgiler, her şey. Yalnız eğer durumunuz iyiyse bu mektubu yazmayın, ihtiyacı olanlar alsın! (Durumu iyi olanlar bu yarışmaya katılmasın demek istiyor. Ç.Y. / Mardin)

Sevgili anne ve babacağım, size şimdiki hayatımı ve geleceğimi ilgilendirecek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum (...) İnanın ki bilgisayarla herkesten güzel resim yapıp en iyi mailleri size ve bütün sevdiklerime yollayacağım. Derslerime bilgisayardan en iyi şekilde çalışıp ÖSS birincisi olacağım (...) Biliyorum bütün bunları size anlatıyorum ama maddi durumumuz bir bilgisayarı alacak kadar iyi değil. (S.K. / Adıyaman)

Burada birkaç örneğini okuduğunuz yazılar Intel ve Casper'ın düzenlediği bir yarışmaya katılan çocukların eserleri. 7 bini aşkın çocuk, ailelerine bilgisayar isteme sebebini yazdı. İşte çocukların gözünden bilişim... Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
korhan
Çok güsel, peki bu 7000 tane çocuk internet parasını nasıl ödeyecek?
Zaten bilgisayar alacak parası olmayan ana baba, nasıl olacak da ayda bir dünya parayı telekoma verecek?
0
ShaarDaar
çok doğru bir yorum ankaranın göbeğinde adsl ve kablonet den yoksun ben 100 milyonu geçen telefon faturaları ödemek durumunda kalıyorum ve interneti sadece zevkim için değil akademik araştırma yapmak için kullanan bir ev ahalisine de sahibim !
0
yalcink01
Zaten topu topu 5 tane bilgisayar dağıtılacak. Boş yere düşünüpte kendiniz harap etmeyin.
0
FZ
Radikal´in bilgisayar yazarı Serdar Kuzuloğlu INTEL´e epey saydırmıştı dünkü köşesinde: ``Bu ülkede satılan hemen her bilgisayardan ötürü kâr ediyorsunuz, utanmıyor musunuz sadaka verir gibi bir de yarışma açarak sadece ve sadece 5 bilgisayar vermeye.´´
0
FZ
Geçen gün gazetede okuduğum bir habere göre Türk Telekom yurtdışı görüşme ücretlendirmesinde %80 indirime gitmiş, yakında bu indirimlerin şehiriçi görüşmelere ve internet bağlantılarına da yansıması bekleniyormuş!

1 Ocak 2004 tarihinde yani yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom TC sınırları içindeki iletişim tekeli sona eriyor. Birkaç ay sonrasında da iletişim piyasası epey hareketleneceğe benzer.

Tek ümidim bu gelişmelerin ülkemiz gençleri için hayırlı olması ve insanların diğer ülkelerdeki gibi daha ucuz ve makul miktarlar ödeyerek iletişim kurabilmeleri.
0
crematorium
Yurtdisi indirimde bazi cevrelerin artik Telekom'dan %50 - %60 civarinda daha ucuza geldigi icin ciddi ciddi VO-IP (Voice Over IP) sistemini tercih etmelerinin bir etkisi varmidir acaba diye dusunmeden edemiyorum dogrusu... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Ayrımın Önüne Geçebilmek...

FZ

Bilgisayarsız bir hayatı düşünmek zor ancak ABD gibi bir ülkede bile halen teknolojiye erişip onun nimetlerinden faydalanabilenlerle buna sahip olamayanlar arasında büyük bir boşluk var. Annie E. Casey Vakfı tarafından son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre düşük gelirli bölgelerdeki ailelerin %84'ünün çocukları bilgisayar sahibi değil. Bundan ötürü bilgiye erişim ve diğerleri ile kolayca iletişim sonucunda edinecekleri bilgisayar becerileri ve bunların getireceği fırsatlardan mahrum kalıyorlar.

Teknoloji hızla yaygınlaşsa da kütüphaneler ve okullardaki bilgisayarların sayısı bu açığı kapatmak için yeterli değil. Yapılan çalışmalara göre kendi evinde bilgisayara ve Internet'e erişebilen bir çocuğun kendine güveni artıyor, yeni beceriler kazanıyor ve öğrenme konusunda proaktif yaklaşım geliştirmesi, keşfetmeyi öğrenmesi mümkün olabiliyor.

Yukarıdaki sözler yabancı bir siteden çevrildi. ABD'deki durumun çok iyi olmadığına bir işaret. Böyle bir durumda, Türkiye gibi gelir dağılımı çok daha dengesiz bir ülkenin durumunun da bu bakımdan pek parlak olmadığı su götürmez. Biz ne yapabiliriz bilgisayarı ve Internet erişimi olmayan çocuklarımız, gençlerimiz için? Bu konuda çalışan organizasyonlar kimlerdir ve şimdiye dek ne tür çalışmalar yapılmıştır? Çocukların evlerinden Internet'e erişmeleri ve ufuklarının genişlemesi için, bu ülkenin en sağlam hazinesi olan genç beyin çokluğundan faydalanması için ne tür adımlar atılabilir somut olarak?

Kapalı Kaynak Kodlu Ticari Yazılımların Gerçek Fiyatı

oktay

Herşey ÖzgürYazılım.org'un kurulma çalışmaları sırasında akla gelen bir fikirle başladı. Düşündük ki madem Türkiye'de kapalı kaynak kodlu ticari yazılımlara bu kadar para veriyoruz, küçük bir çalışma ile bu ürünlerin fiyatlarını objektif bir şekilde inceleyip sonuçta ulaşacağımızı düşündüğümüz dengesizlikleri gözler önüne serelim.

(Yazının tamamını http://www.ozguryazilim.org adresinde okuyabilirsiniz)

oktay

Üniversitedeki Radyoaktif Madde

anonim

Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.

Türkiye´nin Eğitim Sistemi

anonim

Hürriyet'in köşe yazarlarından Sn. Yalçın BAYER'e Amerikadan bir mail atan State University of New York Dekanı Dr. Emin TÜRKER-DEAN yazısında şöyle diyor !

Dünyanın en ileri teknolojisine sahip ve en ileri okulları içinde barındıran Amerika'da 1956 yılında, Federal Hükümet'in yayınlarına göre, işgücünün % 20'si 4 yıllık lisans ve daha üstü derecelere sahipti; % 20'si 2 yılık meslek okulları mezunu, % 60'ı da lise mezunu idi.