Türk Telekom ve Mail Kara Listesi

0
redogre
Bir süredir pop3 mailimden mail atmaya çalıştığımda Recipient error [550 Message rejected because (redogre) [85.96.221.82] is blacklisted.] diye bir hata alıyordum. Sevgili Parsifal bu senin değil, Türk Telekom'un IP si diyince google'a turktelekom gmail blacklist yazdım. İşte çıkan sayfalardan biri.

Kısaca söylemek gerekirse gmail Türk Telekom'u spam konusunda yapması gerekenleri yapmadığı için kara listeye almış. Grevi de düşünürüsek uzun bir süre böyle kalmaya devam edecek sanırım.

Görüşler

0
Walleq
Komik gerçekten yaa. Teknoloji kimin umrunda :)
0
redbaron
Komik bir durum yok.
TTNet'in bu konuda uzun bir suredir makul/mantikli bir cozum aradigini biliyorum.
Konu hakkinda cesitli calismalar halihazirda yapiliyor.
Ama teknolojiyi umursayanlar olarak bir oneriniz varsa - Binlerce IP'lik bir havuzda smtp erisimini kisitlamadan - buraya yazarsaniz, ya da asagida belirtilen linke gonderirseniz seve seve dikkate alacaklardir.

Spam ile ugrasanlar bu isin cozumunun ne denli sorunlu oldugunu bilir.

Syg.
0
bestanealtcizgi
Merhaba.

TT elektronik posta sistemi 2004 ya da 2005 yazında yenilendi, şu an tam hatırlayamadım kusura bakmayın.Ben de ilgili proje dahilinde ihaleyi alan firmada çalışanlardan birisiydim.Sistemde openwave eposta sunucusu mevcut.Bu yazılımın kendi içerisinde bu konu ile ilgili modülleri mevcuttu, bunun yanında harici ürünler de alınıp uygulama ile entegre edildi diye hatırlıyorum.Bu madde ihale şartnamesinde yer almaktaydı.
Kısaca teknolojik altyapı olarak ellerinde yeterli araçlar, eğer araçlar yetersizse de gerekli maddi kaynaklar mevcut.
0
redogre
verdiği link de şubattan kalma, yani yeni bir şey değil..
0
SHiBuMiGo
eee türk telekom zamanında youtube'u kara listeye almıştı, Google'da şimdi rövanşı alıyor :)
0
everestk
http://karaliste.ttnet.net.tr/
telekomun karaliste uygulamaları hakkında bilgi verdiği bir sayfa.
0
anonim
türk telekom sadece IP aralıklarını kullanıcılara yönlendiriyor aslında. bu kullanıcıların e-mail sistemlerindeki doğru olmayan ya da eksik olan yapılandırmalardan kaynaklanıyor. kullanıcılar IP lerini relay a açarak spama neden oluyor ya da kendileri bilinçli olrak spam yapıyorlar. diğer ülkelerde IP ler ile tek tek uğraşmayarak tüm bloğu karalisteye alabiliyorlar. burda TT nin aslında çok da sorumlu olmadığını düşünüyorum. ki benim de başıma gelen bir olay bu. TT sistemlerinden geçen tüm trafiği süzerek SPAM olup olmadıklarını kontrol edemez. bu şekilde bir sorumluluğu malesef yok. ancak belki şunu yapabilir IP aralıklarını belirli zaman aralıklarında tarayarak RELAY e izin veren sistem adminlerini uyarabilir ya da kullanıcılarla irtibata geçebilir. Ancak relay olmayıp ta bilinçli spam yapanlara bir işlem yapabileceğini düşünmüyorum...
0
bio
Spam listeleri bir IP blogunu hemen kara listeye almiyor, once tek tek IP'leri bloklama yoluna gidiyorlar. Eger o IP blogundan art arda cok fazla sikayet gelirse tum araligi bloklayabiliyorlar.

TTNet (dunyadaki diger tum sorumlu ISP'ler gibi) bu kara listeleri takip etse ve bir IP bloklandigi anda IP sahibini uyarsa, gerekiyorsa erisimini engellese, tum IP araliginin kapanmasini ve komsu IP'lerin de magdur olmasini engellemis olur.
0
freestar
telekom'da arkadaşlar olduğundan biliyorum. bilinçsiz kullanıcılar "aman linux kurdum buna da bir email server çakayım da bakayım neymiş bu sonra arkadaşlara yuniks gurusuyum ben bunu yaptım şunu ettim derim" diyerek bilmedikleri yazılımları kuruyorlar. sonra birileri bunların üzerinden spam yapıyor. şikayetler olunca bir takım antispam listeleri bunları değerlendirip spam kaynağı olan telekom IP'lerini engellemeye başlıyor. ama bilenler bilir, bu spam listeleri genelde uğraşmak istemez, şikayetin geldiği C class'ı birkaç 10 tane C class ile birlikte bloklar. hatta birisi yaramaz bir kullanıcı sayesinde B class'ı (65bin küsur IP) bloklayıp yanında ttnet'in eposta sunucularını da bloklamış, başarılı(!) bir çalışmaya imza atmıştır. üstelik yine bilenler bilir, bu antispam listeleri çok nazlıdır. sizi listesinden öyle kolay çıkarmaz. mail ile yazışmak değil, telefonla konuşmak sohbet etmek falan isterler. yine bu listeler bir tane olsa bari, her aklına gelen bir liste kurmuştur. mail adminleri de aman spam gelmesin diye her gördükleri antispam sunucusuna sorgu yollayınca arap saçına dönen bu durum ttnet'i (ve benzer kuruluşları) oldukça yormakta ve meşgul etmektedir.

ama elbette bu bilgi aramızdaki "telekom ne anlar teknolojiden, oradakiler insan değildir" şeklinde yaklaşan bilinçsiz arkadaşlarımızı durdurmayacaktır. Bu haber(!)ler ve az evvel okuduğum bazı yorumlar gibi değerli yazılar döktürecek, "vurun kahpeye" yaklaşımlarını sürdüreceklerdir. kolay gelsin.
0
redogre
Haber şu, ben para verdiğim şirket email adresinden mail atamıyorum müşterilerime çünkü Türk telekom ban yemiş.

Yorum şu "Cahil adam bu işler çok zor hemen ne saldırıyorsun?"

Sayende misal ben şimdi diyorum ki, "ne güzel mail hesabıma para verip kullanamıyorum, ama olur böyle şeyler, ben de maillerimi gmail hesabımdan atarım, kartvizitimdeki mail süs olarak kalır. Aman haşa buna da şükretmek lazım en azından ttnetten gmaile girebiliyorum...."

Dünyadaki en yüksek ücreti sanki ttnet değil ben alıyorum, nasıl bir terbiyesizim ki hizmet bekliyorum.
0
koraypeksayar
Zamanında TeTeee'ye Gayrettepe'ye denemeleri için bir adet sendmail-qppoper-procmail kurulu bir makine kurmuştum.

Tabii spamassassin ve rbl black-listleri de luruluydu.

Ne oldu bilemezsiniz... Müdürlerin, müdür yardımcılarının birbirlerine ve dışarı yolladıkları hemen hemen her posta geri dönüyor.

Sebep: TeTeee IP'yi bol bulur, intranetlerinde de internet IP'si kullanır ve bu IP'lerin hepsi eski dial-up müşterilerinin IP'leridir ve bu müşteriler oldukça SPAM'e meraklıdır.

Gelişme: Intranetinize bir ipchains tabanlı masquerade firewall kuralım, bir gecede bütün makineleri internete çıkaralım, temiz bir IP'den çıksın herkes.

Cevap: "Yok gerekli değil. Bizde hiç 1 kimse Linukus bilmiyor. Biz sağ tık, özellikler, ağ yapılandırması IP değiştiririz. Tekrar tekrar deneriz. Kafamızı kırarız..."

Sonuç: Kurulan sistem beğenilmedi. Intranet IP'leri routerdan direkt içeri giren gerçek IP'ler olarak kaldı.

Yorum: TeTee Türkiye'nin en çok kar eden şirketi olmasının yanısıra en çok kabiliyetsiz müdürü bir arada barındıran ve en bilgisiz genel müdüre sahip olan şirketi olarak rekor kırmak üzeredir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli Açık Kaynak Kodlu Uygulama Düşmanlığı!

koraypeksayar

Bu sitede hep Özgür Yazılım'ın faydaları, kolay erişilebilirlik, yazılım kod kalitesi ve benzeri konuları yazdık/okuduk durduk.

Hepimiz Özgür Yazılım olgusunun getirilerini çok iyi biliyoruz.

Peki hiç merak ettiniz mi yurdumuzda "Açık Kaynak Kodlu Uygulama" ve "Özgür Yazılım" konusunda "3. parti" yazılımcılar veya "3. parti yazılım geliştirip satanlar" veya "kendini bilişimci sananlar" ne düşünüyor ?

Size çarpıcı bir örnek:

Ruslara 850.000 € verip İstiklal Caddesinde saniyede 15.000 yüz taramak?

FZ

LinkedIn'den Çağrı Tanrıöver'in dikkatleri çektiği bir tartışmayı FM camiası ile paylaşmak istedim. Mesele İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ne yerleştirilecek yüz tarama ve tanıma sistemi, bununla ilgili yazılım, kameralar. Bunların Ruslar'a yaptırılması ve 850.000€ verilmesi. Detaylar SABAH gazetesindeki bir haberde mevcut. Tanrıöver ise şunu soruyor:

Turkcell´in Yeni Reklam Kampanyası ve Shubuo´su

MultiServis

Geçen gün Turkcell´in yeni ürünü olan Shubuo hakkında bir şikayet sitesinde güzel bir yazıya rastladım. Günlerce ekranlarda büyük merak uyandırarak yayınlanan reklamların sonunda hep beraber Shubuo´nun ne olduğunu öğrendik. Reklamlar sonucunda karşılaştığım manzara bana Segway hüsranını hatırlattı.

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

Müjde İkinci Nesil Alan Adı Türkiye'de!

bm

Tam bize gore bir düzen üstelik. Bol bol otoriteymiş gibi davranan kuruluş isimlerinden 'ikinci jenerasyon', 'geleceğin bilmemnesi' 'yani açılımlar'dan filan bahsediliyor. İcinde TBD de var. Olmayan ne? Teknik detay, özellikle hakiki root-server'ların önune root-server'mış gibi yapan makinelerin konmasının gelişmeymiş gibi anlatıldığını belli edecek teknik detay. Haa bu arada yeni açılımların arasında 10$'ın altında olan ilk kayıt masrafının 1000$'a çıkması da var. Bu yeni nesil root serverlardan biri Ankara'da olacakmış. Senelerce arada sırada ortadan kaybolan .tr domaini ve gitti mi 15 gün gelmeyebilen bağlantisiyla ünlu Ankara'dan. Ama zaten nutukla iş görürmüş gibi yapma geleneneği ikonla inanılırlık sağlama geleneği ile birbirini tamamladığı için şaşmamak lazım. Herneyse, siz benim dediğime bakmayın. Gayet tabii TBD en doğrusunu bilir, ben müjde vermiş olayım diğer dediklerim şaka olsun, böyle kimsenin aklına gelemeyecek harika bir alternatif kök sisteminin memlektimize gelmesinden memnun olun. 50-100 sayfa DNS belgesini kimseye okutamadığımız memlekete çene gücüyle çag atlatmak ilk defa olmuyor, son defa da olmayacak ama kutlayalım yine de. Bakın Hurriyet gazetesi nasıl bu haberi müjdeliyor (e-kolay da bu en bir son teknolojiyi kullanacakmış bu arada) http://www.hurriyetim.com.tr

TBD damgası inandırıcı olduysa burada okumayı kesebilirsiniz. Ya da: