Micros~1 yok olma tarihi

0
KiPSOFT_
Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."
Richard Watson Ross Dawson'a göre Micros~1'un yok olma tarihi 2035 Google'ın yok olma tarihi ise 2049 listede herşey tarihleriyle aktarılmış bazı detaylarada açıklamaları mevcut.

Bu gidişle uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek :)
Haberin tamamı ve listenin gerisi;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9067346.asp?gid=229&sz=15053


Kaynak: hurriyet.com.tr

Görüşler

0
gmduncanidaho
orjinali burada :)
0
elrond
"Everything that has a begining has an end"
0
huseyinalb
Micros~1 i bilemem de kül tablası biraz fazla fütüristik geldi :D
0
admin
Ben Micros~t'un kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyorum. Onlar için en kötü ihtimalde kendi ürünlerini open source yaparlar ve yazılımlarını cross-platform(platformlar arası olsa gerek türkçesi) haline getirirler.Bunun yanı sıra bir ihtimal donanım piyasasına girerler. Ki şahsen, open source yapmalarına da gerek kalmayabilir. Çünkü gelecekte masaüstü yazılım kalmayacak, işletim-sistemleri bile web-tabanlı olacak(sunucular hariç) (Tabii işletim sistemlerinin, web tabanlı olabilmesi için öncelikle ipv6'ya geçilmeli). İşletim sistemleri açık kaynak olunca linux gibi işletim sistemleride belki wikipedia gibi sistemler kurmaya başlarlar. Tabii bunların pek çoğu yukarıdaki yazarların tahminleri gibi fantezi olabilir.
0
ersin2k
Micros~1 un (tamamen) yokolma sının sektör/camia açısından iyi olacağını sanmıyorum. Her ne kadar ubuntu yla yatıp ubuntuyla kalksam da, rekabet in her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca win32/64 (o zaman belki win128 olur kimbilir) platformunun bir şekilde kendini devam ettireceğini düşünmekteyim.Tıpkı 1970 lerden sonra yokolduğu düşünülen un*x in bugün GNU/Linux ve BSD ile tekrar devam etmesi hatta yükselişe geçmesi gibi.
1
KiPSOFT_

2017 ye geldik hala mouse kullanıyoruz :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

FZ

Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)