Micros~1 yok olma tarihi

0
KiPSOFT_
Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."
Richard Watson Ross Dawson'a göre Micros~1'un yok olma tarihi 2035 Google'ın yok olma tarihi ise 2049 listede herşey tarihleriyle aktarılmış bazı detaylarada açıklamaları mevcut.

Bu gidişle uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek :)
Haberin tamamı ve listenin gerisi;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9067346.asp?gid=229&sz=15053


Kaynak: hurriyet.com.tr

Görüşler

0
gmduncanidaho
orjinali burada :)
0
elrond
"Everything that has a begining has an end"
0
huseyinalb
Micros~1 i bilemem de kül tablası biraz fazla fütüristik geldi :D
0
admin
Ben Micros~t'un kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyorum. Onlar için en kötü ihtimalde kendi ürünlerini open source yaparlar ve yazılımlarını cross-platform(platformlar arası olsa gerek türkçesi) haline getirirler.Bunun yanı sıra bir ihtimal donanım piyasasına girerler. Ki şahsen, open source yapmalarına da gerek kalmayabilir. Çünkü gelecekte masaüstü yazılım kalmayacak, işletim-sistemleri bile web-tabanlı olacak(sunucular hariç) (Tabii işletim sistemlerinin, web tabanlı olabilmesi için öncelikle ipv6'ya geçilmeli). İşletim sistemleri açık kaynak olunca linux gibi işletim sistemleride belki wikipedia gibi sistemler kurmaya başlarlar. Tabii bunların pek çoğu yukarıdaki yazarların tahminleri gibi fantezi olabilir.
0
ersin2k
Micros~1 un (tamamen) yokolma sının sektör/camia açısından iyi olacağını sanmıyorum. Her ne kadar ubuntu yla yatıp ubuntuyla kalksam da, rekabet in her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca win32/64 (o zaman belki win128 olur kimbilir) platformunun bir şekilde kendini devam ettireceğini düşünmekteyim.Tıpkı 1970 lerden sonra yokolduğu düşünülen un*x in bugün GNU/Linux ve BSD ile tekrar devam etmesi hatta yükselişe geçmesi gibi.
1
KiPSOFT_

2017 ye geldik hala mouse kullanıyoruz :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada