Micros~1 yok olma tarihi

0
KiPSOFT_
Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."
Richard Watson Ross Dawson'a göre Micros~1'un yok olma tarihi 2035 Google'ın yok olma tarihi ise 2049 listede herşey tarihleriyle aktarılmış bazı detaylarada açıklamaları mevcut.

Bu gidişle uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek :)
Haberin tamamı ve listenin gerisi;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9067346.asp?gid=229&sz=15053


Kaynak: hurriyet.com.tr

Görüşler

0
gmduncanidaho
orjinali burada :)
0
elrond
"Everything that has a begining has an end"
0
huseyinalb
Micros~1 i bilemem de kül tablası biraz fazla fütüristik geldi :D
0
admin
Ben Micros~t'un kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyorum. Onlar için en kötü ihtimalde kendi ürünlerini open source yaparlar ve yazılımlarını cross-platform(platformlar arası olsa gerek türkçesi) haline getirirler.Bunun yanı sıra bir ihtimal donanım piyasasına girerler. Ki şahsen, open source yapmalarına da gerek kalmayabilir. Çünkü gelecekte masaüstü yazılım kalmayacak, işletim-sistemleri bile web-tabanlı olacak(sunucular hariç) (Tabii işletim sistemlerinin, web tabanlı olabilmesi için öncelikle ipv6'ya geçilmeli). İşletim sistemleri açık kaynak olunca linux gibi işletim sistemleride belki wikipedia gibi sistemler kurmaya başlarlar. Tabii bunların pek çoğu yukarıdaki yazarların tahminleri gibi fantezi olabilir.
0
ersin2k
Micros~1 un (tamamen) yokolma sının sektör/camia açısından iyi olacağını sanmıyorum. Her ne kadar ubuntu yla yatıp ubuntuyla kalksam da, rekabet in her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca win32/64 (o zaman belki win128 olur kimbilir) platformunun bir şekilde kendini devam ettireceğini düşünmekteyim.Tıpkı 1970 lerden sonra yokolduğu düşünülen un*x in bugün GNU/Linux ve BSD ile tekrar devam etmesi hatta yükselişe geçmesi gibi.
1
KiPSOFT_

2017 ye geldik hala mouse kullanıyoruz :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

En zayıf halka Win9X... Güle güle

elrond

Bildiğim kadarı ile şimdiye kadar resmen dile getirilmedi 9x kodlarının geliştirilmeyeceği. Ancak yeni Office sürümü ile gelen sistem ihtiyaçları listesi Netteki forumlarda 9x in drop olacağının kesinleşmesi olarak yorumlanıyor.

Office 11, Win2K SP3 ve WinXP üzerinde çalışacak sadece. 9x, ME ve WinNT4.0 yeni office sürümünü çalıştırmayacak.

Tabi kurumsal müşteriler için bu çok can sıkıcı. Diğelim ki 1000 adet WinME lisansı aldınız. ME nede olsa yeni sayılabilecek bir OS. Office 11 i beğendiniz almak istiyosunuz fakat o da ne WinME lisanslarınız elinizde patlamış durumda. Kötü tabi.