Micros~1 yok olma tarihi

0
KiPSOFT_
Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."
Richard Watson Ross Dawson'a göre Micros~1'un yok olma tarihi 2035 Google'ın yok olma tarihi ise 2049 listede herşey tarihleriyle aktarılmış bazı detaylarada açıklamaları mevcut.

Bu gidişle uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek :)
Haberin tamamı ve listenin gerisi;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9067346.asp?gid=229&sz=15053


Kaynak: hurriyet.com.tr

Görüşler

0
gmduncanidaho
orjinali burada :)
0
elrond
"Everything that has a begining has an end"
0
huseyinalb
Micros~1 i bilemem de kül tablası biraz fazla fütüristik geldi :D
0
admin
Ben Micros~t'un kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyorum. Onlar için en kötü ihtimalde kendi ürünlerini open source yaparlar ve yazılımlarını cross-platform(platformlar arası olsa gerek türkçesi) haline getirirler.Bunun yanı sıra bir ihtimal donanım piyasasına girerler. Ki şahsen, open source yapmalarına da gerek kalmayabilir. Çünkü gelecekte masaüstü yazılım kalmayacak, işletim-sistemleri bile web-tabanlı olacak(sunucular hariç) (Tabii işletim sistemlerinin, web tabanlı olabilmesi için öncelikle ipv6'ya geçilmeli). İşletim sistemleri açık kaynak olunca linux gibi işletim sistemleride belki wikipedia gibi sistemler kurmaya başlarlar. Tabii bunların pek çoğu yukarıdaki yazarların tahminleri gibi fantezi olabilir.
0
ersin2k
Micros~1 un (tamamen) yokolma sının sektör/camia açısından iyi olacağını sanmıyorum. Her ne kadar ubuntu yla yatıp ubuntuyla kalksam da, rekabet in her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca win32/64 (o zaman belki win128 olur kimbilir) platformunun bir şekilde kendini devam ettireceğini düşünmekteyim.Tıpkı 1970 lerden sonra yokolduğu düşünülen un*x in bugün GNU/Linux ve BSD ile tekrar devam etmesi hatta yükselişe geçmesi gibi.
1
KiPSOFT_

2017 ye geldik hala mouse kullanıyoruz :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.