Micros~1 yok olma tarihi

0
KiPSOFT_
Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."
Richard Watson Ross Dawson'a göre Micros~1'un yok olma tarihi 2035 Google'ın yok olma tarihi ise 2049 listede herşey tarihleriyle aktarılmış bazı detaylarada açıklamaları mevcut.

Bu gidişle uzun bir süre bizimle olmaya devam edecek :)
Haberin tamamı ve listenin gerisi;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9067346.asp?gid=229&sz=15053


Kaynak: hurriyet.com.tr

Görüşler

0
gmduncanidaho
orjinali burada :)
0
elrond
"Everything that has a begining has an end"
0
huseyinalb
Micros~1 i bilemem de kül tablası biraz fazla fütüristik geldi :D
0
admin
Ben Micros~t'un kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyorum. Onlar için en kötü ihtimalde kendi ürünlerini open source yaparlar ve yazılımlarını cross-platform(platformlar arası olsa gerek türkçesi) haline getirirler.Bunun yanı sıra bir ihtimal donanım piyasasına girerler. Ki şahsen, open source yapmalarına da gerek kalmayabilir. Çünkü gelecekte masaüstü yazılım kalmayacak, işletim-sistemleri bile web-tabanlı olacak(sunucular hariç) (Tabii işletim sistemlerinin, web tabanlı olabilmesi için öncelikle ipv6'ya geçilmeli). İşletim sistemleri açık kaynak olunca linux gibi işletim sistemleride belki wikipedia gibi sistemler kurmaya başlarlar. Tabii bunların pek çoğu yukarıdaki yazarların tahminleri gibi fantezi olabilir.
0
ersin2k
Micros~1 un (tamamen) yokolma sının sektör/camia açısından iyi olacağını sanmıyorum. Her ne kadar ubuntu yla yatıp ubuntuyla kalksam da, rekabet in her zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca win32/64 (o zaman belki win128 olur kimbilir) platformunun bir şekilde kendini devam ettireceğini düşünmekteyim.Tıpkı 1970 lerden sonra yokolduğu düşünülen un*x in bugün GNU/Linux ve BSD ile tekrar devam etmesi hatta yükselişe geçmesi gibi.
1
KiPSOFT_

2017 ye geldik hala mouse kullanıyoruz :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?