Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

0
sundance
Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

Görüşler

0
desenturk
Cezayı alan firmanın da Microsoft olduğunuda belirtelim.
0
ecder
Şimdi herşey yerine oturdu... ya da
Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.
Sözünün anlamı birden değişiverdi. :)
0
jfever
haber metinlerinin daha ozenli yazılmasını rica etsem umarim cok sey istemis sayilmam?
0
sundance
Çok merak ettim acaba neyi özensiz buldunuz?

Mesela şahsen ben, Türkçe harfler kullanılmamasını biraz özensiz buluyorum.

Eğer sözkonusu firmanın isminin özellikle haber metninde kullanılmadığını farketmediyseniz, bunun sebebini biraz daha düşünün.
0
bio
Bence oradaki "ozensiz" yazdiginiz cumleleri tekrar okumamaniza, anlam bozukluklarini farketmemenize isaret etmek icin kullanilmis. Bence yapici bir oneri. Bu kadar saldirgan olmamak lazim. "Bana ozensiz diyorsun, kendin Turkce karakter kullanmiyorsun" tavri cocukca. Ikinizin arasinda daha eskiye dayanan bir surtusme varsa ozur dilerim, ben karismam, ama acikcasi bu haberi ben de ancak ikinci okuyusumda anladim.

Mesela ikinci paragraf,

"Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı."

yerine

"Sözkonusu dava, müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile Alcatel-Lucent tarafından açılmıştı."

olsa, en azindan oradaki "tarafindan"in neyi tanimladigini anlamis oluruz. Yani Alcatel-Lucent ihlal mi etmis yoksa dava mi acmis?
0
yilmaz
halbuki ms patent ihlalleri için özgür yazılım camiasına sürekli ** atar. Steve Balmer ödesin :)
0
anonim
Hmm. O zaman davanin sadece Microsoft'u degil butun MP3 kullanan kisi ve kurumlari etkiledigini ogrenmek sizi daha da neselendirecektir.

Sadece Steve Ballmer degil Yilmaz da odeyecek yani. :)

Zaten bu yuzden dava sonuclarina sadece Microsoft degil, Apple, Intel gibi diger MP3 lisans sahipleri de itiraz ediyor.

Ayrica dava bir "lisans ihlali" davasi degil. MP3 teknolojisinin dunyaca taninmis lisansoru Fraunhofer. Alcatel-Lucent, Fraunhofer'in MP3 teknolojisini (tek basina) lisanslama hakki olmadigini, cunku MP3 teknolojisini yaratanin kendi sahip oldugu Bell Labs oldugunu iddia ediyor. Yani gelmis gecmis butun MP3 kullananlar suclaniyor.

http://mp3licensing.com/licensees/ adresinde mp3 lisans royalty'sini odemelerine ragmen bu dava sonucundan etkilenen diger kisi ve kurumlari gorebilirsiniz.

Cezanin tecrubesiz bir jurinin yanlis bir yorumdan dolayi verildigi, ve abartili tutarin da bir hesap hatasindan kaynaklandigi biliniyor. Bu yuzden onumuzdeki haftalarda kararin iptal edilmesi ya da azaltilmasi bekleniyor.
0
coze
Hmm, alcatel yolunu bulmus. bir is basvurusunda bulunalim bari :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.