M$ Ve Oyunları

0
anonim
Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-
Fazla uzatmadan söze girmek istiyorum.

Ben ms desteği ile açıldığı ileri sürülen Eskişehir üniversitesi a.o.f Bilgi yönetimi mağdurlarınlarından biriyim.Diğerleri bir yana burda sadece ms den yediğim darbeden bahsetmek istiyorum.

Bidiğiniz gibi ms artık aktivasyon olayına girdi.Öğrenci sürümü diye bize verilen ürünlerinde sadece 10 defa aktivasyonu yapılıyormuş.11. de ne olacak malum.(Hani o virüslerden etkilenen kafasına göre çöken sistemler kendilerinin değil ya)

Bir diğeri yapılan anlaşma gereği (okulla ms) verilen derslerin yazılımıda verilmek zorunda.Tamam normaldir işin garip tarafı: Bu sene visio 2002 den kaldın.Seneye 2003 çıktı.Dersin içeriği değiştiği için seneye 2003 yazılımınıda almak zorundayız. Böyle uzayıp gidiyor işte.Ms desteği mi kösteğimi orası malum...

Bu tür eğitimler verilipte bünyesine linux ve benzeri sistemleri eklemeyen bizleri kaz gibi ms'ye yolduran eğitim kurumlarını kınıyorum.

Not:Eğer bu bölüme girmek isteyen birileri varsa 1500 defa düşünsün araştırsın öyle girsin.

Görüşler

0
anonim
Adamların ödediği
paraya bakın


Ne diim Allah yardımcınız olsun.

Kardeş sınıfta kalmamaya bakın
0
anonim
Visio Linux'da çalışıyor mu?
0
FZ
Valla Kivio gibi sağlam bir ürün dururken Visio'ya ne gerek var bilemiyorum ;-)

Söz konusu program çok ciddi bir diyagram/akış şeması (flowchart) oluşturma programı.

Halihazırda GNU/Linux, Windows ve Mac OS X işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

Kendi içinde programlama dili olarak Python kullanıyor. Birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse: Misal alete aha bu dizinde benim C++ header dosyalarım ya da Java dosyalarım var diyorsunuz, alet size hemen şık bir sınıf diyagramı çıkarıyor ;-) Ya da al sana benim ağ yapım şunu bir güzel şematize et diyorsunuz, hallediyor falan. Fazlası var eksiği yok yani. Her türlü diyagramın (UML, vs. allah ne verdiyse ;-) detaylı olarak hazırlanabileceği güzel bir yazılım.
0
anonim
Diyagram çizmek için ayrıca Dia var. XFig'i de unutmayalım :^) ..

/Maverick
0
anonim
Konuyla alakası yok ama okulun adı Eskisehir üniversitesi değil Anadolu Üniversitesidir.
İyi çalışmalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.