M$ Ve Oyunları

0
anonim
Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-
Fazla uzatmadan söze girmek istiyorum.

Ben ms desteği ile açıldığı ileri sürülen Eskişehir üniversitesi a.o.f Bilgi yönetimi mağdurlarınlarından biriyim.Diğerleri bir yana burda sadece ms den yediğim darbeden bahsetmek istiyorum.

Bidiğiniz gibi ms artık aktivasyon olayına girdi.Öğrenci sürümü diye bize verilen ürünlerinde sadece 10 defa aktivasyonu yapılıyormuş.11. de ne olacak malum.(Hani o virüslerden etkilenen kafasına göre çöken sistemler kendilerinin değil ya)

Bir diğeri yapılan anlaşma gereği (okulla ms) verilen derslerin yazılımıda verilmek zorunda.Tamam normaldir işin garip tarafı: Bu sene visio 2002 den kaldın.Seneye 2003 çıktı.Dersin içeriği değiştiği için seneye 2003 yazılımınıda almak zorundayız. Böyle uzayıp gidiyor işte.Ms desteği mi kösteğimi orası malum...

Bu tür eğitimler verilipte bünyesine linux ve benzeri sistemleri eklemeyen bizleri kaz gibi ms'ye yolduran eğitim kurumlarını kınıyorum.

Not:Eğer bu bölüme girmek isteyen birileri varsa 1500 defa düşünsün araştırsın öyle girsin.

Görüşler

0
anonim
Adamların ödediği
paraya bakın


Ne diim Allah yardımcınız olsun.

Kardeş sınıfta kalmamaya bakın
0
anonim
Visio Linux'da çalışıyor mu?
0
FZ
Valla Kivio gibi sağlam bir ürün dururken Visio'ya ne gerek var bilemiyorum ;-)

Söz konusu program çok ciddi bir diyagram/akış şeması (flowchart) oluşturma programı.

Halihazırda GNU/Linux, Windows ve Mac OS X işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

Kendi içinde programlama dili olarak Python kullanıyor. Birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse: Misal alete aha bu dizinde benim C++ header dosyalarım ya da Java dosyalarım var diyorsunuz, alet size hemen şık bir sınıf diyagramı çıkarıyor ;-) Ya da al sana benim ağ yapım şunu bir güzel şematize et diyorsunuz, hallediyor falan. Fazlası var eksiği yok yani. Her türlü diyagramın (UML, vs. allah ne verdiyse ;-) detaylı olarak hazırlanabileceği güzel bir yazılım.
0
anonim
Diyagram çizmek için ayrıca Dia var. XFig'i de unutmayalım :^) ..

/Maverick
0
anonim
Konuyla alakası yok ama okulun adı Eskisehir üniversitesi değil Anadolu Üniversitesidir.
İyi çalışmalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Windows .NET Server RC1 Çıktı

FZ

Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.