M$ Ve Oyunları

0
anonim
Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-
Fazla uzatmadan söze girmek istiyorum.

Ben ms desteği ile açıldığı ileri sürülen Eskişehir üniversitesi a.o.f Bilgi yönetimi mağdurlarınlarından biriyim.Diğerleri bir yana burda sadece ms den yediğim darbeden bahsetmek istiyorum.

Bidiğiniz gibi ms artık aktivasyon olayına girdi.Öğrenci sürümü diye bize verilen ürünlerinde sadece 10 defa aktivasyonu yapılıyormuş.11. de ne olacak malum.(Hani o virüslerden etkilenen kafasına göre çöken sistemler kendilerinin değil ya)

Bir diğeri yapılan anlaşma gereği (okulla ms) verilen derslerin yazılımıda verilmek zorunda.Tamam normaldir işin garip tarafı: Bu sene visio 2002 den kaldın.Seneye 2003 çıktı.Dersin içeriği değiştiği için seneye 2003 yazılımınıda almak zorundayız. Böyle uzayıp gidiyor işte.Ms desteği mi kösteğimi orası malum...

Bu tür eğitimler verilipte bünyesine linux ve benzeri sistemleri eklemeyen bizleri kaz gibi ms'ye yolduran eğitim kurumlarını kınıyorum.

Not:Eğer bu bölüme girmek isteyen birileri varsa 1500 defa düşünsün araştırsın öyle girsin.

Görüşler

0
anonim
Adamların ödediği
paraya bakın


Ne diim Allah yardımcınız olsun.

Kardeş sınıfta kalmamaya bakın
0
anonim
Visio Linux'da çalışıyor mu?
0
FZ
Valla Kivio gibi sağlam bir ürün dururken Visio'ya ne gerek var bilemiyorum ;-)

Söz konusu program çok ciddi bir diyagram/akış şeması (flowchart) oluşturma programı.

Halihazırda GNU/Linux, Windows ve Mac OS X işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

Kendi içinde programlama dili olarak Python kullanıyor. Birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse: Misal alete aha bu dizinde benim C++ header dosyalarım ya da Java dosyalarım var diyorsunuz, alet size hemen şık bir sınıf diyagramı çıkarıyor ;-) Ya da al sana benim ağ yapım şunu bir güzel şematize et diyorsunuz, hallediyor falan. Fazlası var eksiği yok yani. Her türlü diyagramın (UML, vs. allah ne verdiyse ;-) detaylı olarak hazırlanabileceği güzel bir yazılım.
0
anonim
Diyagram çizmek için ayrıca Dia var. XFig'i de unutmayalım :^) ..

/Maverick
0
anonim
Konuyla alakası yok ama okulun adı Eskisehir üniversitesi değil Anadolu Üniversitesidir.
İyi çalışmalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...