M$ Ve Oyunları

0
anonim
Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-
Fazla uzatmadan söze girmek istiyorum.

Ben ms desteği ile açıldığı ileri sürülen Eskişehir üniversitesi a.o.f Bilgi yönetimi mağdurlarınlarından biriyim.Diğerleri bir yana burda sadece ms den yediğim darbeden bahsetmek istiyorum.

Bidiğiniz gibi ms artık aktivasyon olayına girdi.Öğrenci sürümü diye bize verilen ürünlerinde sadece 10 defa aktivasyonu yapılıyormuş.11. de ne olacak malum.(Hani o virüslerden etkilenen kafasına göre çöken sistemler kendilerinin değil ya)

Bir diğeri yapılan anlaşma gereği (okulla ms) verilen derslerin yazılımıda verilmek zorunda.Tamam normaldir işin garip tarafı: Bu sene visio 2002 den kaldın.Seneye 2003 çıktı.Dersin içeriği değiştiği için seneye 2003 yazılımınıda almak zorundayız. Böyle uzayıp gidiyor işte.Ms desteği mi kösteğimi orası malum...

Bu tür eğitimler verilipte bünyesine linux ve benzeri sistemleri eklemeyen bizleri kaz gibi ms'ye yolduran eğitim kurumlarını kınıyorum.

Not:Eğer bu bölüme girmek isteyen birileri varsa 1500 defa düşünsün araştırsın öyle girsin.

Görüşler

0
anonim
Adamların ödediği
paraya bakın


Ne diim Allah yardımcınız olsun.

Kardeş sınıfta kalmamaya bakın
0
anonim
Visio Linux'da çalışıyor mu?
0
FZ
Valla Kivio gibi sağlam bir ürün dururken Visio'ya ne gerek var bilemiyorum ;-)

Söz konusu program çok ciddi bir diyagram/akış şeması (flowchart) oluşturma programı.

Halihazırda GNU/Linux, Windows ve Mac OS X işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

Kendi içinde programlama dili olarak Python kullanıyor. Birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse: Misal alete aha bu dizinde benim C++ header dosyalarım ya da Java dosyalarım var diyorsunuz, alet size hemen şık bir sınıf diyagramı çıkarıyor ;-) Ya da al sana benim ağ yapım şunu bir güzel şematize et diyorsunuz, hallediyor falan. Fazlası var eksiği yok yani. Her türlü diyagramın (UML, vs. allah ne verdiyse ;-) detaylı olarak hazırlanabileceği güzel bir yazılım.
0
anonim
Diyagram çizmek için ayrıca Dia var. XFig'i de unutmayalım :^) ..

/Maverick
0
anonim
Konuyla alakası yok ama okulun adı Eskisehir üniversitesi değil Anadolu Üniversitesidir.
İyi çalışmalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.