Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

0
Soulblighter
Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.
Avrupa Mahkemesi (Court of First Instance (CFI) Hakimi Hubert Legal 9 şirketi dün Microsoft'un davasıyla ilgili taraf olarak onayladı.

Microsoft adına Association for Competitive Technology ve the Computer Technology Industry Association konuşacak. Geri kalan 3 firma ise hem tek tek hem de birlikte katılacaklar.

Karşı tarafta ise Hollanda'dan DMDsecure.com ve İngiltere ve İsveç'ten medya - eğlence ve telekom sektöründe iş yapan 2 firma var. Bu 3 firma koalisyon yapacaklar.

4.firma İtalya'dan TeamSystem ve Norveç'ten Mamut isimli şirketlerin birlikte oluşturacakları bir grup olacak. Microsoft adına konuşacak son firma İsveç'ten Exor.

CFI adına konuşacak diğer bir firma, ABD'de Microsoft'u mahkemeye veren RealNetworks olacak. Rekabete aykırılık suçlaması yapan Real, Microsoft'un rakibi olan multimedya yazılımı üreten firma.

Komisyon adına ayrıca Software and Information Industry Association, the Free Software Foundation ve web reklamcılığı için teknoloji sağlayan VideoBanner şirketleri de konuşuyor olacak.

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Birliği 2004 martında Microsoft'a 613 milyon $ (497.2 milyon euro) ceza kesmiş ve Windows Media Player yazılımının, Windows işletim sisteminin içinden çıkarılmasını istemişti.

Avrupa Birliği Rekabet Komisyonundan Mario Monti "Avrupa Birliği Microsoft'u Avrupa'daki PC'lerin üzerinde sanal tekel kurmaya çalışmaktan suçlu buldu. Bu karara varmamız çabuk ya da kolay değildi" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
loker
Aslında msn messenger (sonra mı önce mi windows messenger oldu galiba) adlı yazılımın windows ile dağıtılıyor olması (gerçi galiba zorunlu değil ama) ve hotmail.com'la paralel çalışıyor olmasına da ben yahoo!, aol vb. kimi firmaların yerinde olsam karşı çıkardım... ama tabii it iti ısırmaz atasözüne atfen büyük şirketler birbirlerini düşman olarak tanımlamaz... beeelki, yakında skype'den böyle bir atak görebiliriz o kadar...
0
pirx
Real adam gibi bi yazılım mı üretmiş de ms'e karşı davacı oluyormuş? Diğerlerini bilmem de , ilk kurduğum günden beri bir ikinci kez bilgisayarıma kurmaktan özellikle kaçındığım bir program varsa o da RealMedya ve onunla gelen zımbırtıların tamamıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Bill Gates´i Destekleyelim !

redogre

Önemli not: Bu yazıda geçen tüm fikirler sadece birer varsayımdır. Her cümleyi "ya ...... olsaydı" diye okuyabilirsiniz.

Bu siteye yazı yazan veya yorum yapan çoğu kişiye göre Bill Gates bilgisayar dünyasını tekeline almaya çalışan bir canavar. Şirket politikaları, açık sistemler ve özellikle Linux için şirketi tarafından yapılan yanıltıcı yayınlar, milyonlarca bug, kullanıcıyı kendine bağlayan canlı güncelleme sistemleri vs vs....

Peki ne oldu da 20 yaşındayken bu sitenin takipçilerinden farkı olmayan bir geek bu hale geldi?

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı

The MSN® Titanium Visa® card

gILgamIsh

Ailemizin şirketi MSN, bir kez daha bi nev`i banka tadında / zihniyetinde çalıştığını cümle aleme gösterdi. İşte karşınızda:
emesen titanyum viza

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times