Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

0
Soulblighter
Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.
Avrupa Mahkemesi (Court of First Instance (CFI) Hakimi Hubert Legal 9 şirketi dün Microsoft'un davasıyla ilgili taraf olarak onayladı.

Microsoft adına Association for Competitive Technology ve the Computer Technology Industry Association konuşacak. Geri kalan 3 firma ise hem tek tek hem de birlikte katılacaklar.

Karşı tarafta ise Hollanda'dan DMDsecure.com ve İngiltere ve İsveç'ten medya - eğlence ve telekom sektöründe iş yapan 2 firma var. Bu 3 firma koalisyon yapacaklar.

4.firma İtalya'dan TeamSystem ve Norveç'ten Mamut isimli şirketlerin birlikte oluşturacakları bir grup olacak. Microsoft adına konuşacak son firma İsveç'ten Exor.

CFI adına konuşacak diğer bir firma, ABD'de Microsoft'u mahkemeye veren RealNetworks olacak. Rekabete aykırılık suçlaması yapan Real, Microsoft'un rakibi olan multimedya yazılımı üreten firma.

Komisyon adına ayrıca Software and Information Industry Association, the Free Software Foundation ve web reklamcılığı için teknoloji sağlayan VideoBanner şirketleri de konuşuyor olacak.

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Birliği 2004 martında Microsoft'a 613 milyon $ (497.2 milyon euro) ceza kesmiş ve Windows Media Player yazılımının, Windows işletim sisteminin içinden çıkarılmasını istemişti.

Avrupa Birliği Rekabet Komisyonundan Mario Monti "Avrupa Birliği Microsoft'u Avrupa'daki PC'lerin üzerinde sanal tekel kurmaya çalışmaktan suçlu buldu. Bu karara varmamız çabuk ya da kolay değildi" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
loker
Aslında msn messenger (sonra mı önce mi windows messenger oldu galiba) adlı yazılımın windows ile dağıtılıyor olması (gerçi galiba zorunlu değil ama) ve hotmail.com'la paralel çalışıyor olmasına da ben yahoo!, aol vb. kimi firmaların yerinde olsam karşı çıkardım... ama tabii it iti ısırmaz atasözüne atfen büyük şirketler birbirlerini düşman olarak tanımlamaz... beeelki, yakında skype'den böyle bir atak görebiliriz o kadar...
0
pirx
Real adam gibi bi yazılım mı üretmiş de ms'e karşı davacı oluyormuş? Diğerlerini bilmem de , ilk kurduğum günden beri bir ikinci kez bilgisayarıma kurmaktan özellikle kaçındığım bir program varsa o da RealMedya ve onunla gelen zımbırtıların tamamıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

FZ

Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.