Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

0
cayfer
Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Görüşler

0
Challenger
Tek kelimeyle harika.
Bunun yazıcıdan birkaç çıktısını alıp, birini işyerine asacağım, birini yanımda taşıyacağım bir diğerini de çekmecemde saklayıp bana "Linux zor" diyenlerin gözüne sokacağım. :)

Bu yazıya bir ek olarak şunları söyleyebilirim. Ülkemizde genellikle Windows ve diğer Micros~1 ürünleri lisanssız olarak kullanılıyorlar. Çünkü, lisans ücreti pahalı geliyor. Bana da pahalı geliyor. Ama, kullanmak zorunda değilim. Linux yetiyor da artıyor. Hem öteki düyada elin billy the gates' i gelip de bana "ver lan hakkımı derse?" Değil mi ya? ;-)

Ne demişler:
Kapı varken neden pencereyi kullanayım?
0
yalcink01
Eline, yüreğine sağlık.
0
SHiBuMi
Yazı çok güzel, elinize sağlık. Bu yazıyı FMnin manifestosu yapmayı düşünmez misiniz derim editörlere :)
0
lazarus
Ben Linux kullanmıyorum . Deskop os diye kullanmam. Beos kullanıyorum Ofis işlerim icin Gobe diye bir ofis paketi var 8 mb mi ne onu kullaniyorum Bir çok işimi yapıyor . Oyun oynadigim icin xp de kullaniyorum . Server falan kuracaksak linux da kurarım BSD de olur. Gereksiz bir olay yıllardan beri olan geyik tartışma benim os um senin os unu döver . İnsanların ne tür os kullandıkları na kasmıyorum kasılmıyorum . Ama os fanatiği birini gördümmü artık ehh be diyorum .
0
FZ
Dünyanın en büyük şirketlerinden FORD da GNU-Linux dedi:

http://www.business.scotsman.com/technology.cfm?id=1014442003

``A Microsoft Certified Systems Engineer is to computing what a McDonalds Certified Food Expert is to fine cuisine´´
0
lifesdkver0_1
http://newsforge.com/newsforge/03/09/15/228202.shtml?tid=3
0
FZ
Yılda yaklaşık 30 milyar sistem göçmesine yol açan bir işletim sistemini kullanmaya kalkışmadan önce iki kere, hatta daha çok düşünmekte fayda var derim ;-) ==>

http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1210067,00.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.