Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

0
cayfer
Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Görüşler

0
Challenger
Tek kelimeyle harika.
Bunun yazıcıdan birkaç çıktısını alıp, birini işyerine asacağım, birini yanımda taşıyacağım bir diğerini de çekmecemde saklayıp bana "Linux zor" diyenlerin gözüne sokacağım. :)

Bu yazıya bir ek olarak şunları söyleyebilirim. Ülkemizde genellikle Windows ve diğer Micros~1 ürünleri lisanssız olarak kullanılıyorlar. Çünkü, lisans ücreti pahalı geliyor. Bana da pahalı geliyor. Ama, kullanmak zorunda değilim. Linux yetiyor da artıyor. Hem öteki düyada elin billy the gates' i gelip de bana "ver lan hakkımı derse?" Değil mi ya? ;-)

Ne demişler:
Kapı varken neden pencereyi kullanayım?
0
yalcink01
Eline, yüreğine sağlık.
0
SHiBuMi
Yazı çok güzel, elinize sağlık. Bu yazıyı FMnin manifestosu yapmayı düşünmez misiniz derim editörlere :)
0
lazarus
Ben Linux kullanmıyorum . Deskop os diye kullanmam. Beos kullanıyorum Ofis işlerim icin Gobe diye bir ofis paketi var 8 mb mi ne onu kullaniyorum Bir çok işimi yapıyor . Oyun oynadigim icin xp de kullaniyorum . Server falan kuracaksak linux da kurarım BSD de olur. Gereksiz bir olay yıllardan beri olan geyik tartışma benim os um senin os unu döver . İnsanların ne tür os kullandıkları na kasmıyorum kasılmıyorum . Ama os fanatiği birini gördümmü artık ehh be diyorum .
0
lifesdkver0_1
0
FZ
Dünyanın en büyük şirketlerinden FORD da GNU-Linux dedi:

http://www.business.scotsman.com/technology.cfm?id=1014442003

``A Microsoft Certified Systems Engineer is to computing what a McDonalds Certified Food Expert is to fine cuisine´´
0
lifesdkver0_1
http://newsforge.com/newsforge/03/09/15/228202.shtml?tid=3
0
FZ
Yılda yaklaşık 30 milyar sistem göçmesine yol açan bir işletim sistemini kullanmaya kalkışmadan önce iki kere, hatta daha çok düşünmekte fayda var derim ;-) ==>

http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1210067,00.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un yeni söylemi: Cihat

anonim

Microsoft "Get The Facts" adıyla yeni turlarına başladı. Silicon.com'un bu süreci teknolojik olduğu kadar politik bir "savaş aracı" olarak nitelendiriyor. Söylemlerin birçoğu yeni değil. Windows'un, açık kaynak kodlu rakibi kadar ucuz ve güvenli olduğu, karşı tarafın ise sanılan kadar güvenli ve ucuz olmadığı vs.

Ama Londra'daki "road show"da yeni bir söylem dikkat çekiyor. MS bu sefer Linux destekçilerini Microsoft'a karşı cihat yürütmekle suçluyor. "Cihat" söyleminin özellikle seçildiğini belirtmeye gerek yok sanırız. Malum bu günlerde bu kelimenin, özellikle ABD ve Avrupa'da negatif bir popülerliği var. Silicon.com'un bu konuya ilişkin yorumu da okunmaya değer.

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?