Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

0
cayfer
Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Görüşler

0
Challenger
Tek kelimeyle harika.
Bunun yazıcıdan birkaç çıktısını alıp, birini işyerine asacağım, birini yanımda taşıyacağım bir diğerini de çekmecemde saklayıp bana "Linux zor" diyenlerin gözüne sokacağım. :)

Bu yazıya bir ek olarak şunları söyleyebilirim. Ülkemizde genellikle Windows ve diğer Micros~1 ürünleri lisanssız olarak kullanılıyorlar. Çünkü, lisans ücreti pahalı geliyor. Bana da pahalı geliyor. Ama, kullanmak zorunda değilim. Linux yetiyor da artıyor. Hem öteki düyada elin billy the gates' i gelip de bana "ver lan hakkımı derse?" Değil mi ya? ;-)

Ne demişler:
Kapı varken neden pencereyi kullanayım?
0
yalcink01
Eline, yüreğine sağlık.
0
SHiBuMi
Yazı çok güzel, elinize sağlık. Bu yazıyı FMnin manifestosu yapmayı düşünmez misiniz derim editörlere :)
0
lazarus
Ben Linux kullanmıyorum . Deskop os diye kullanmam. Beos kullanıyorum Ofis işlerim icin Gobe diye bir ofis paketi var 8 mb mi ne onu kullaniyorum Bir çok işimi yapıyor . Oyun oynadigim icin xp de kullaniyorum . Server falan kuracaksak linux da kurarım BSD de olur. Gereksiz bir olay yıllardan beri olan geyik tartışma benim os um senin os unu döver . İnsanların ne tür os kullandıkları na kasmıyorum kasılmıyorum . Ama os fanatiği birini gördümmü artık ehh be diyorum .
0
lifesdkver0_1
0
FZ
Dünyanın en büyük şirketlerinden FORD da GNU-Linux dedi:

http://www.business.scotsman.com/technology.cfm?id=1014442003

``A Microsoft Certified Systems Engineer is to computing what a McDonalds Certified Food Expert is to fine cuisine´´
0
lifesdkver0_1
http://newsforge.com/newsforge/03/09/15/228202.shtml?tid=3
0
FZ
Yılda yaklaşık 30 milyar sistem göçmesine yol açan bir işletim sistemini kullanmaya kalkışmadan önce iki kere, hatta daha çok düşünmekte fayda var derim ;-) ==>

http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1210067,00.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)