Türkçe MSDN Kampanyası

0
mentat
Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Görüşler

0
resilence
birilerine bilgi paylaşımı için yalvarmak :-( bence berbat bir durum ...
halbuki sizle bilgisini paylaşacak milyonlarca insan varken hala ms peşinde koşmak...
0
SHiBuMi
Bunun yalvarmakla ne alakası var ? MSDN Microsoft'un sistemleri ile ilgili çok zengin bir kütüphane. Bu kütüphanenin Türkçe olmasını istemek nasıl bir beyin süzgeçinden geçtikten sonra bilgi paylaşımı için yalvarmak olarak algılanabiliyor anlaması gerçekten zor.......
0
o_ozardic
MSDN 56K'dan daha hızlı bağlantısı olanlar için (rahat kullanabilmek için) Internette kullanıma açıktır, bedavadır.
Bunun yanında zaten MSDN şirketlerin farklı seçeneklerle abone olabildiği bi sistemi de içermekte. "Visual" diller ile program yazılan şirketlerde MSDN, google'dan bile önce bakılacak bi yer. Genelde siz değil işyeriniz (veya okulunuz)abone olur, böylece size ek bir maliyet getirmez.
Türkçe olması güzel olur, ne de olsa Microsoft tarafında İngilizcesi nispeten zayıf veya Türkçeyi daha çok seven arkadaşlar için dilimizde yazılmış, yeteri kadar ve doyurucu kaynak yok. Gerçi benzeri bi durum sanırım genel anlamda open source cephesi için de geçerli. Maalesef her istediğimiz belgenin dilimizde yazılmış ve güncel olan bir sürümüne erişemiyoruz.
Bu konu uzar :)
0
cayfer
Almanca, İtalyanca gibi dillere çevrilen ve MS tarafından yayınlanan uygulama notları, kullanım dökumanları, MSDN ya da ekranların, mesajların çeviri kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
0
SHiBuMi
Bu bir soru mu yoksa yorum mu ?
0
cayfer
soru
0
mentat
msdn'in italyancasi iyi diye biliyorum..
0
FZ
Son baktığımda MSDN 1 GB kadardı. Hepsini Türkçeye çevirecek olanlara allah sabır ve kolaylık versin diyorum :)
0
mentat
oncelikle belirteyim, haberi ben girdim ama olayla pek bir alakam yok, elciye zeval olmasin olayi...

ancak hergun kullanirim msdn'in kendisini. dogal olarak ms teknolojilerine oncelik verse bile, OpenGL hatta STL ile ilgili belki netteki en genis kaynak olmasi enteresan.. turkceye cevrilirse tahminen ingilizce kullanmaya sahsen devam ederim ama inkilisce bilmeyen birsuru insana nefis kaynak.. bazi forumlarda, ya f1'e bassan msdn sana soyler cevabi, niye buraya soruyosun ki diyilesi binlerce soru gelip geciyor.

1 Gb'a gelince. valla ms'de para var. uc dort yil once ms localisation engineer ariyordu ilanla, o da ne ola ki diye baya bi debelenmistik ne oldugunu ogrenene kadar (evet cahilim). baya bi genis kaynak ama bence durum isteyenin bi yuzu vermeyen bill gates olsun durumu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!