Türkçe MSDN Kampanyası

0
mentat
Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Görüşler

0
resilence
birilerine bilgi paylaşımı için yalvarmak :-( bence berbat bir durum ...
halbuki sizle bilgisini paylaşacak milyonlarca insan varken hala ms peşinde koşmak...
0
SHiBuMi
Bunun yalvarmakla ne alakası var ? MSDN Microsoft'un sistemleri ile ilgili çok zengin bir kütüphane. Bu kütüphanenin Türkçe olmasını istemek nasıl bir beyin süzgeçinden geçtikten sonra bilgi paylaşımı için yalvarmak olarak algılanabiliyor anlaması gerçekten zor.......
0
o_ozardic
MSDN 56K'dan daha hızlı bağlantısı olanlar için (rahat kullanabilmek için) Internette kullanıma açıktır, bedavadır.
Bunun yanında zaten MSDN şirketlerin farklı seçeneklerle abone olabildiği bi sistemi de içermekte. "Visual" diller ile program yazılan şirketlerde MSDN, google'dan bile önce bakılacak bi yer. Genelde siz değil işyeriniz (veya okulunuz)abone olur, böylece size ek bir maliyet getirmez.
Türkçe olması güzel olur, ne de olsa Microsoft tarafında İngilizcesi nispeten zayıf veya Türkçeyi daha çok seven arkadaşlar için dilimizde yazılmış, yeteri kadar ve doyurucu kaynak yok. Gerçi benzeri bi durum sanırım genel anlamda open source cephesi için de geçerli. Maalesef her istediğimiz belgenin dilimizde yazılmış ve güncel olan bir sürümüne erişemiyoruz.
Bu konu uzar :)
0
cayfer
Almanca, İtalyanca gibi dillere çevrilen ve MS tarafından yayınlanan uygulama notları, kullanım dökumanları, MSDN ya da ekranların, mesajların çeviri kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
0
SHiBuMi
Bu bir soru mu yoksa yorum mu ?
0
cayfer
soru
0
mentat
msdn'in italyancasi iyi diye biliyorum..
0
FZ
Son baktığımda MSDN 1 GB kadardı. Hepsini Türkçeye çevirecek olanlara allah sabır ve kolaylık versin diyorum :)
0
mentat
oncelikle belirteyim, haberi ben girdim ama olayla pek bir alakam yok, elciye zeval olmasin olayi...

ancak hergun kullanirim msdn'in kendisini. dogal olarak ms teknolojilerine oncelik verse bile, OpenGL hatta STL ile ilgili belki netteki en genis kaynak olmasi enteresan.. turkceye cevrilirse tahminen ingilizce kullanmaya sahsen devam ederim ama inkilisce bilmeyen birsuru insana nefis kaynak.. bazi forumlarda, ya f1'e bassan msdn sana soyler cevabi, niye buraya soruyosun ki diyilesi binlerce soru gelip geciyor.

1 Gb'a gelince. valla ms'de para var. uc dort yil once ms localisation engineer ariyordu ilanla, o da ne ola ki diye baya bi debelenmistik ne oldugunu ogrenene kadar (evet cahilim). baya bi genis kaynak ama bence durum isteyenin bi yuzu vermeyen bill gates olsun durumu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)