Türkçe MSDN Kampanyası

0
mentat
Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Görüşler

0
resilence
birilerine bilgi paylaşımı için yalvarmak :-( bence berbat bir durum ...
halbuki sizle bilgisini paylaşacak milyonlarca insan varken hala ms peşinde koşmak...
0
SHiBuMi
Bunun yalvarmakla ne alakası var ? MSDN Microsoft'un sistemleri ile ilgili çok zengin bir kütüphane. Bu kütüphanenin Türkçe olmasını istemek nasıl bir beyin süzgeçinden geçtikten sonra bilgi paylaşımı için yalvarmak olarak algılanabiliyor anlaması gerçekten zor.......
0
o_ozardic
MSDN 56K'dan daha hızlı bağlantısı olanlar için (rahat kullanabilmek için) Internette kullanıma açıktır, bedavadır.
Bunun yanında zaten MSDN şirketlerin farklı seçeneklerle abone olabildiği bi sistemi de içermekte. "Visual" diller ile program yazılan şirketlerde MSDN, google'dan bile önce bakılacak bi yer. Genelde siz değil işyeriniz (veya okulunuz)abone olur, böylece size ek bir maliyet getirmez.
Türkçe olması güzel olur, ne de olsa Microsoft tarafında İngilizcesi nispeten zayıf veya Türkçeyi daha çok seven arkadaşlar için dilimizde yazılmış, yeteri kadar ve doyurucu kaynak yok. Gerçi benzeri bi durum sanırım genel anlamda open source cephesi için de geçerli. Maalesef her istediğimiz belgenin dilimizde yazılmış ve güncel olan bir sürümüne erişemiyoruz.
Bu konu uzar :)
0
cayfer
Almanca, İtalyanca gibi dillere çevrilen ve MS tarafından yayınlanan uygulama notları, kullanım dökumanları, MSDN ya da ekranların, mesajların çeviri kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
0
SHiBuMi
Bu bir soru mu yoksa yorum mu ?
0
cayfer
soru
0
mentat
msdn'in italyancasi iyi diye biliyorum..
0
FZ
Son baktığımda MSDN 1 GB kadardı. Hepsini Türkçeye çevirecek olanlara allah sabır ve kolaylık versin diyorum :)
0
mentat
oncelikle belirteyim, haberi ben girdim ama olayla pek bir alakam yok, elciye zeval olmasin olayi...

ancak hergun kullanirim msdn'in kendisini. dogal olarak ms teknolojilerine oncelik verse bile, OpenGL hatta STL ile ilgili belki netteki en genis kaynak olmasi enteresan.. turkceye cevrilirse tahminen ingilizce kullanmaya sahsen devam ederim ama inkilisce bilmeyen birsuru insana nefis kaynak.. bazi forumlarda, ya f1'e bassan msdn sana soyler cevabi, niye buraya soruyosun ki diyilesi binlerce soru gelip geciyor.

1 Gb'a gelince. valla ms'de para var. uc dort yil once ms localisation engineer ariyordu ilanla, o da ne ola ki diye baya bi debelenmistik ne oldugunu ogrenene kadar (evet cahilim). baya bi genis kaynak ama bence durum isteyenin bi yuzu vermeyen bill gates olsun durumu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Vista'nın 25 eksikliği

sundance

Internet'te öylesine dolaşırken, şu habere denk geldim.

Yazıda Vista'nın ne gibi zayıflık/eksiklikleri olduğu yorumlanıyor ve bunların Windows XP'den Vista'ya geçmektense, GNU/Linux'a geçmeyi daha mantıklı kılacak sebepler olacağı vurgulanıyordu. Herne kadar yazılanların hepsine katılmasam da, benim de kafamda ciddi soru işaretleri uyandıran bazı bulguları sizlerle paylaşmak istedim.

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...