Türkçe MSDN Kampanyası

0
mentat
Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Görüşler

0
resilence
birilerine bilgi paylaşımı için yalvarmak :-( bence berbat bir durum ...
halbuki sizle bilgisini paylaşacak milyonlarca insan varken hala ms peşinde koşmak...
0
SHiBuMi
Bunun yalvarmakla ne alakası var ? MSDN Microsoft'un sistemleri ile ilgili çok zengin bir kütüphane. Bu kütüphanenin Türkçe olmasını istemek nasıl bir beyin süzgeçinden geçtikten sonra bilgi paylaşımı için yalvarmak olarak algılanabiliyor anlaması gerçekten zor.......
0
o_ozardic
MSDN 56K'dan daha hızlı bağlantısı olanlar için (rahat kullanabilmek için) Internette kullanıma açıktır, bedavadır.
Bunun yanında zaten MSDN şirketlerin farklı seçeneklerle abone olabildiği bi sistemi de içermekte. "Visual" diller ile program yazılan şirketlerde MSDN, google'dan bile önce bakılacak bi yer. Genelde siz değil işyeriniz (veya okulunuz)abone olur, böylece size ek bir maliyet getirmez.
Türkçe olması güzel olur, ne de olsa Microsoft tarafında İngilizcesi nispeten zayıf veya Türkçeyi daha çok seven arkadaşlar için dilimizde yazılmış, yeteri kadar ve doyurucu kaynak yok. Gerçi benzeri bi durum sanırım genel anlamda open source cephesi için de geçerli. Maalesef her istediğimiz belgenin dilimizde yazılmış ve güncel olan bir sürümüne erişemiyoruz.
Bu konu uzar :)
0
cayfer
Almanca, İtalyanca gibi dillere çevrilen ve MS tarafından yayınlanan uygulama notları, kullanım dökumanları, MSDN ya da ekranların, mesajların çeviri kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
0
SHiBuMi
Bu bir soru mu yoksa yorum mu ?
0
cayfer
soru
0
mentat
msdn'in italyancasi iyi diye biliyorum..
0
FZ
Son baktığımda MSDN 1 GB kadardı. Hepsini Türkçeye çevirecek olanlara allah sabır ve kolaylık versin diyorum :)
0
mentat
oncelikle belirteyim, haberi ben girdim ama olayla pek bir alakam yok, elciye zeval olmasin olayi...

ancak hergun kullanirim msdn'in kendisini. dogal olarak ms teknolojilerine oncelik verse bile, OpenGL hatta STL ile ilgili belki netteki en genis kaynak olmasi enteresan.. turkceye cevrilirse tahminen ingilizce kullanmaya sahsen devam ederim ama inkilisce bilmeyen birsuru insana nefis kaynak.. bazi forumlarda, ya f1'e bassan msdn sana soyler cevabi, niye buraya soruyosun ki diyilesi binlerce soru gelip geciyor.

1 Gb'a gelince. valla ms'de para var. uc dort yil once ms localisation engineer ariyordu ilanla, o da ne ola ki diye baya bi debelenmistik ne oldugunu ogrenene kadar (evet cahilim). baya bi genis kaynak ama bence durum isteyenin bi yuzu vermeyen bill gates olsun durumu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...

Vista'nın 25 eksikliği

sundance

Internet'te öylesine dolaşırken, şu habere denk geldim.

Yazıda Vista'nın ne gibi zayıflık/eksiklikleri olduğu yorumlanıyor ve bunların Windows XP'den Vista'ya geçmektense, GNU/Linux'a geçmeyi daha mantıklı kılacak sebepler olacağı vurgulanıyordu. Herne kadar yazılanların hepsine katılmasam da, benim de kafamda ciddi soru işaretleri uyandıran bazı bulguları sizlerle paylaşmak istedim.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.