Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

0
conan
Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Görüşler

0
Challenger
IBM, SP2' nin hemen yüklenmemesini biraz beklemenin iyi olacağını söylemişti. O zaman yüzümde küçük bir gülümseme oluşmuştu. Şimdi bu listeyi görünce ağzımdan kaçan "oha!" kelimesine eşlik eden kahkahalar var.
0
bahadirkandemir
Windows 98SE çıktığında da benzer bir durum oluşmuştu. 98’de yapamadıkları hataları 98SE’e eklemişlerdi sevgili developerlar...
0
murat09
Ben Ingilizce SP2 entegre Windows XP (Pro) kurup MUI CD si ile Türkçe kullandım, ciddi bir soruna rastlamadım, Nero da çalışıyordu. Oyun ve diğer yazılımlarıysa bilmiyorum, lisansım olmadığı için kullanamadım(ayrıca oyunlardanda anlamam). Adminlere önerim ise şudur, Türkçesini bekleyin derim, belki bahsedilen hatalar o sürüme dek giderilmiş olabilir.
SP2 yi şu anda Ingilizce, Almanca, Fransızca ve Korece olarak su adresten indirebilirsiniz:
Microsoft [www.microsoft.com]
SP2 entegre kurulumlu Windows XP CD si hazırlamak içinse:
MSFN [unattended.msfn.org] adresine bakmak yeterli olacaktır. Saygılar, sevgiler, bug'sız günler...
0
conan
tesekkur ederim :)
0
zahter
SP2'nin torentinin oldugunu duymustum.Bazilari SP2 li (icinde bir win kullanicisinin kullandigi daha baska programlarin da yuklu geldigi) win isolarini torente dusurmusler.Sanirim SP2 de virusler daha yavas yayilsin diye TCP ye bazi eklentiler yapilmis ve bu kullanicinin baglanti sayisini sinirliyormus.Paylasim programlari kullanicilari buna da bir cozum bulmuslar guya.Yaptiklari TCP yamasiyla ve SP2li TCP yamali win isolari torente atmislar.

Buradaki bilgiler tamamen kulaktan dolmadir.Dogrulugunu arastirma firsatim olmadi.Cektiginiz isolarin _ekstra_ guvenlik acigiyla gelmesi (yuklu programlarin yaninda trojanlarin,viruslerin yuklu gelme) ihtimaline karsi bir sorumluluk kabul edilmez:)
0
T-u-N-i-X
SP2, sistemi stabil olan halinden çıkarıyor resmen... XP'yi açtığımda arada sırada saçmalamazsa rahat edemiyor adeta bilgisayar... (Allah Linux'dan ve Linux'u benle tanıştırandan razı olsun) HP PSC 1110 yazıcım var. Arada sırada bilgisayarı açtığımda tray ikonlarından bazılarının açılmadığını görüyorum. Restart atmaya kalktığımda bilgisayar kapanmıyor ve HP'nin programlarını kapamaya çalışıyor. Bağlantımdan kaynaklanan bir sorun aynı zamanda bu ama bir işletim sistemi böyle yapmamalı sonuçta... Linux'da bu konuyla ilgili tek sıkıntı açılışta bağlanmak için beklemesiydi, Slackware'de öyle bir sorunum da yok.

O listedeki programların çalışması için programlara izin vermek yeterliymiş anladığım kadarıyla... Tabii sandığımdan daha da karmaşık olabilir. Ancak sistemde o kadar çok açık vb var ki yamaları bile yamamak gerekiyor. Ya da yamalar verimi, stabiliteyi düşürüyor. ;-) Bu nasıl iş ben anlayamıyorum.
0
malkocoglu_2
Alttaki habere gore bilgi Islem mudurleri SP2 cok problem yarattigi icin SP2 kurulmasini durdurmuslar.

http://www.eweek.com/article2/0,1759,1638551,00.asp

"Many enterprise IT managers are delaying for months any rollout of Microsoft Corp.'s long-awaited and often-delayed Windows XP Service Pack 2, saying it is breaking too many of their applications."
0
FZ
Bir de bana tutucu derler! :-P
0
conan
Olay Win 2K SP4 modunda gelisiyor :) bakalim neler olacak.
0
FZ
Bundan böyle SP yerine TP çıkaracaklarmış diye duydum:

WinXP TP (torture pack) 2 is available...
0
malkocoglu_2
:)

Bu TP tam TP... Biraz da umutla beklemistik, ama kof cikti yazik. Su anda kullandigimiz XP normal bir gunde habire network baglantisini kaybediyor, geri aliyor, tekrar kaybediyor ve butun bunlar sirasinda surekli cikan pop-up pencereleri ayni seyi kirk kez hatirlatarak adami cildirtiyor. Muhakkak pop-up kapatmanin bir yolu vardir fakat bu "paketten cikan" "asiri kullanim-rahatligi muhendisligini" kim istiyor merak ediyorum? Hem kullanim rahatligini kim tanimlamis?

XP'yi tek disk bolumu uzerinde ve kullanmamizin tek sebebi de cogu ders video'larinin (ASF format)) uzerinde olmasi, ve bu dersleri Linux'ta tam seyredememis olmamiz. Xine ile bazi problemler cikti. Columbia universitesinin ASF formatini ana format olarak kullanmasini, daha dogrusu MS'in devasa gucu bu kurulusun aklini celebilmis olmasini kiniyorum. Bilim ugruna XP ile surunuyoruz. En azindan cevirici (conversion) programlari icin XP'yi tutmak zorunda kaldik, ama burnumuzdan geliyor. Adam arka plandaki rsync (Cygwin sagolsun) transferini keserken (interrupt), kendi donup kaliyor! :) :) :) La havle....
0
FZ
Neden Windows 2000 Professional ya da Windows 2000 Server kullanmıyorsunuz? Bu işletim sistemleri üzerinde ASF videoları çalışmıyor mu?
0
malkocoglu_2
Win 2000, ne yazik ki, kurarken ekran kartimi tanima testleri sirasinda reboot'a yolaciyor. Bu asamayi gecip daha ileri devam edemedigimiz icin Win2K'yi kullanamiyoruz. Makina IBM Thinkpad. WinXP ile kurulus sirasinda problemim olmadi. Secenek olsa Win2K'i tercih ederdim (once bahsettigim rsync oldurme islemi Win2K'de problem olmuyor) fakat bu ne yazik ki mumkun degil.
0
murat09
SP2 enables Windows Firewall by default. If that's not what you want then go to Security Centre and switch it off.
The next problem is a little deeper. SP2 limits the number of connections your PC can make, which is a rotten thing to do considering how many people use p2p apps requiring multiple connections. You need to fix it, here is a link for a patch and how to use it: eventID 4226 fix [www.lvllord.de]'

Kısaca Türkçesini de ekleyelim:
'Windows XP SP2 varsayılan olarak güvenlik duvarını etkinleştirir. Eğer istediğiniz bu değilse Güvenlik Merkezi'nden (denetim masasında-ç.n.) kapalı hale getirebilirsiniz.
Daha derin bir problemde, SP2 nin PC nizde çalışan P2P yazılımlarının ihtiyaç duyduğu çoklu bağlantı sayısını kısıtlamasıdır. Bunu düzeltmek isterseniz, verilen bağlantıyı kullanabilirsiniz(üstte).'
Resmi olmayan bu yama ve kayıt defteri oynamalarından dolayı oluşabilecek hasarlardan lütfen beni sorumlu tutmayınız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

FZ

Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.