Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

0
yilmaz
M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/

Görüşler

0
sefalet

İşletim sistemiydi, işletim sisteminin güvenlik paketiydi derken bilgisayar fiyatına denk para ödeniyor.Maşallah.
0
sleytr
ortam oynatıcısını bile içinden çıkarttırdıklarını düşünürsek virüs ve spyware temizleme özelliklerini vindovza entegre etselerdi herhalde gene dava edilirlerdi. gerçi ms antispyware'in şimdilik ücretsiz indirilebiliyor olması gibi antivirüste ücretsiz dağıtılabilirdi ama fazladan yeşilin kimseye zararı olmaz aksine yeşil bill'e iyi gelir diymi :)

Windows'a Geçen Bilge yazısındakine benzer bir şekilde kurulum sırasında "spyware ve antivirüs korumasıda istermisiniz?" şeklinde bir soru sorup Tamam diyincede "50$ k.kartınızdan düşülmüştür, teşekkür ederiz." benzeri şeyler geliyor aklıma...

0
rainstorm
işletim sistemimiz güvenlidir.ama açıklarımızdan dolayı yapılan tehditlerden korunmak için şu paketimiz daha güvenli olur.yakında service pack 3.5 la yusuf yusuf ta çekmezsiniz artık.neyse sonuçta arkadaşların güvenlik anlayışını hatırlarsınız.windows serverlarda hizmetler kapalı geliyordu.bölece güvenlik problemi olmuyordu.ahhh pardon hizmet vermeyi unuttuk.sonuç itibari ile bence microsoftu konusmak yerine çözüm üretmeliyiz.adam bana mektup göndermiş.lisans antlaşman bitmiş uyarıyorum.open lisansın her koşulunda sizden para çıkıyor.bunun dışında bişi anlayanınız varsa açıklasın lütfen.işin özü para.evet.lisansından programlarına kadar.yani aslında microsofta duyulan acaip öfkenin temelinde sadece mavi ekranlar yatmıyor.acaip öfke diyorum.windows xp den yazmanın (Allah'tan firefox kullanıyom) dayanılmaz acaipliği var üstümde.
0
rainstorm
ha ek olarak bazı insanlar gibi şunu şunu yapamadım lütfen kurtarın beni bu windowstan diyecek bi halim yok.yani insanlara duygu sömürüsü yapanlardan değilim.felsefe gayet basit.anacaığım basitte cevirecem herseyi linuxa kullanıcılar baslayacak ilk başta; ya şu önceden böleydi.bende bunda sonra böle kardeşim işine geliyorsa, çünkü benim işime böle geliyor. ha şunuda sölim (ohh beah rahatlıyorum) ; sistemlerini eninde sonunda linuxa geçiren adminler,destek masası uzmanları, rahat mı edecekler? hayııııırrrrr.her yeni gelen kullanıcıya sistemi anlatacaklar.sonra patronlardan birisi gelecek benim bilgisayarıda (hem eğlence hem iş platformu) linuxa geçirelim diyecek. tamam aslında yeterli miktarda linux oyunu var.ama adam nfsu mostwanted neden linuxta çalışmıyor derse napcan? biz stabiliteyi performansı çok farklı biliriz diğer açılardan. antivirusu,ekstra firewallu,antispyı,ekstra tweak-defrag falan filan olmayan bir sistemle ne yapacağızki? bilgisayar başındaki 4 saatimizin 1 saatini onu adam etmek için uğraşmalıyız.taki ertesi güne kadar.neden çünkü bilgisayar hızlı-hatasız olsun diye yapılan işlevlerden sonra tekrar bilgisayarımızı kullanmışızdırda onda.neyse konuyla alakalı alakasız çok konuştum.okuyanlarada okumayanlarada teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.