Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

0
yilmaz
M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/

Görüşler

0
sefalet

İşletim sistemiydi, işletim sisteminin güvenlik paketiydi derken bilgisayar fiyatına denk para ödeniyor.Maşallah.
0
sleytr
ortam oynatıcısını bile içinden çıkarttırdıklarını düşünürsek virüs ve spyware temizleme özelliklerini vindovza entegre etselerdi herhalde gene dava edilirlerdi. gerçi ms antispyware'in şimdilik ücretsiz indirilebiliyor olması gibi antivirüste ücretsiz dağıtılabilirdi ama fazladan yeşilin kimseye zararı olmaz aksine yeşil bill'e iyi gelir diymi :)

Windows'a Geçen Bilge yazısındakine benzer bir şekilde kurulum sırasında "spyware ve antivirüs korumasıda istermisiniz?" şeklinde bir soru sorup Tamam diyincede "50$ k.kartınızdan düşülmüştür, teşekkür ederiz." benzeri şeyler geliyor aklıma...

0
rainstorm
işletim sistemimiz güvenlidir.ama açıklarımızdan dolayı yapılan tehditlerden korunmak için şu paketimiz daha güvenli olur.yakında service pack 3.5 la yusuf yusuf ta çekmezsiniz artık.neyse sonuçta arkadaşların güvenlik anlayışını hatırlarsınız.windows serverlarda hizmetler kapalı geliyordu.bölece güvenlik problemi olmuyordu.ahhh pardon hizmet vermeyi unuttuk.sonuç itibari ile bence microsoftu konusmak yerine çözüm üretmeliyiz.adam bana mektup göndermiş.lisans antlaşman bitmiş uyarıyorum.open lisansın her koşulunda sizden para çıkıyor.bunun dışında bişi anlayanınız varsa açıklasın lütfen.işin özü para.evet.lisansından programlarına kadar.yani aslında microsofta duyulan acaip öfkenin temelinde sadece mavi ekranlar yatmıyor.acaip öfke diyorum.windows xp den yazmanın (Allah'tan firefox kullanıyom) dayanılmaz acaipliği var üstümde.
0
rainstorm
ha ek olarak bazı insanlar gibi şunu şunu yapamadım lütfen kurtarın beni bu windowstan diyecek bi halim yok.yani insanlara duygu sömürüsü yapanlardan değilim.felsefe gayet basit.anacaığım basitte cevirecem herseyi linuxa kullanıcılar baslayacak ilk başta; ya şu önceden böleydi.bende bunda sonra böle kardeşim işine geliyorsa, çünkü benim işime böle geliyor. ha şunuda sölim (ohh beah rahatlıyorum) ; sistemlerini eninde sonunda linuxa geçiren adminler,destek masası uzmanları, rahat mı edecekler? hayııııırrrrr.her yeni gelen kullanıcıya sistemi anlatacaklar.sonra patronlardan birisi gelecek benim bilgisayarıda (hem eğlence hem iş platformu) linuxa geçirelim diyecek. tamam aslında yeterli miktarda linux oyunu var.ama adam nfsu mostwanted neden linuxta çalışmıyor derse napcan? biz stabiliteyi performansı çok farklı biliriz diğer açılardan. antivirusu,ekstra firewallu,antispyı,ekstra tweak-defrag falan filan olmayan bir sistemle ne yapacağızki? bilgisayar başındaki 4 saatimizin 1 saatini onu adam etmek için uğraşmalıyız.taki ertesi güne kadar.neden çünkü bilgisayar hızlı-hatasız olsun diye yapılan işlevlerden sonra tekrar bilgisayarımızı kullanmışızdırda onda.neyse konuyla alakalı alakasız çok konuştum.okuyanlarada okumayanlarada teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.