Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

0
yilmaz
M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/

Görüşler

0
sefalet

İşletim sistemiydi, işletim sisteminin güvenlik paketiydi derken bilgisayar fiyatına denk para ödeniyor.Maşallah.
0
sleytr
ortam oynatıcısını bile içinden çıkarttırdıklarını düşünürsek virüs ve spyware temizleme özelliklerini vindovza entegre etselerdi herhalde gene dava edilirlerdi. gerçi ms antispyware'in şimdilik ücretsiz indirilebiliyor olması gibi antivirüste ücretsiz dağıtılabilirdi ama fazladan yeşilin kimseye zararı olmaz aksine yeşil bill'e iyi gelir diymi :)

Windows'a Geçen Bilge yazısındakine benzer bir şekilde kurulum sırasında "spyware ve antivirüs korumasıda istermisiniz?" şeklinde bir soru sorup Tamam diyincede "50$ k.kartınızdan düşülmüştür, teşekkür ederiz." benzeri şeyler geliyor aklıma...

0
rainstorm
işletim sistemimiz güvenlidir.ama açıklarımızdan dolayı yapılan tehditlerden korunmak için şu paketimiz daha güvenli olur.yakında service pack 3.5 la yusuf yusuf ta çekmezsiniz artık.neyse sonuçta arkadaşların güvenlik anlayışını hatırlarsınız.windows serverlarda hizmetler kapalı geliyordu.bölece güvenlik problemi olmuyordu.ahhh pardon hizmet vermeyi unuttuk.sonuç itibari ile bence microsoftu konusmak yerine çözüm üretmeliyiz.adam bana mektup göndermiş.lisans antlaşman bitmiş uyarıyorum.open lisansın her koşulunda sizden para çıkıyor.bunun dışında bişi anlayanınız varsa açıklasın lütfen.işin özü para.evet.lisansından programlarına kadar.yani aslında microsofta duyulan acaip öfkenin temelinde sadece mavi ekranlar yatmıyor.acaip öfke diyorum.windows xp den yazmanın (Allah'tan firefox kullanıyom) dayanılmaz acaipliği var üstümde.
0
rainstorm
ha ek olarak bazı insanlar gibi şunu şunu yapamadım lütfen kurtarın beni bu windowstan diyecek bi halim yok.yani insanlara duygu sömürüsü yapanlardan değilim.felsefe gayet basit.anacaığım basitte cevirecem herseyi linuxa kullanıcılar baslayacak ilk başta; ya şu önceden böleydi.bende bunda sonra böle kardeşim işine geliyorsa, çünkü benim işime böle geliyor. ha şunuda sölim (ohh beah rahatlıyorum) ; sistemlerini eninde sonunda linuxa geçiren adminler,destek masası uzmanları, rahat mı edecekler? hayııııırrrrr.her yeni gelen kullanıcıya sistemi anlatacaklar.sonra patronlardan birisi gelecek benim bilgisayarıda (hem eğlence hem iş platformu) linuxa geçirelim diyecek. tamam aslında yeterli miktarda linux oyunu var.ama adam nfsu mostwanted neden linuxta çalışmıyor derse napcan? biz stabiliteyi performansı çok farklı biliriz diğer açılardan. antivirusu,ekstra firewallu,antispyı,ekstra tweak-defrag falan filan olmayan bir sistemle ne yapacağızki? bilgisayar başındaki 4 saatimizin 1 saatini onu adam etmek için uğraşmalıyız.taki ertesi güne kadar.neden çünkü bilgisayar hızlı-hatasız olsun diye yapılan işlevlerden sonra tekrar bilgisayarımızı kullanmışızdırda onda.neyse konuyla alakalı alakasız çok konuştum.okuyanlarada okumayanlarada teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.