Windows 98 SE Service Pack 2.02

0
sundance
Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Görüşler

0
bio
Cok onemli degil ama 2.02 nereden cikti? Sitede 2.1 diye geciyor. Acaba yazi yayinlandiktan sonra versiyon mu degisti?
0
darkhunter
"So, I don't recommend uninstallation of the pack, unless you are having a serious problem." 8-D
0
xcorex
Alper Çoşkun? yeni farkettim :]
0
darkhunter
Kendisi aynı zamanda şu sözlerde sarfetmiş şurada:

"Programın yazımı bitince çok önemli son bir nokta daha kalır. Bu nokta test aşamasıdır. Nedense hep ihmal edilir ya da fazla önemsenmez. Halbuki oldukça önemlidir. Windows 95 on dakikada bir çökmüyorsa, bunu yapılan uzun testlere borçluyuz. Test aşamasında programımız her açıdan gözden geçirilmeli, sağa yazılması gereken bir yazının sola yazılması gibi basit hatalar bile önemsenmelidir. Programımız ilk önce programı yazan kişi tarafından, sonra da programın yazımı aşamasında görev almamış kişiler tarafından test edilmelidir. Hatta programı bir süre sürekli denemek faydalı bir yöntemdir. Test sırasında eğer programa yeni özellikler eklemek isterseniz, ilk önce bu yeni özelliği eklemenin değip deymeyeceğini düşünmelisiniz. Çünkü uzun testlerden sonra eklenen yeni özellikler programı tekrar test etmenizi gerektirir. Ciddi hatası olan programı kimse almak istemez. Test aşaması sona erince, eğer programımız büyük bir uygulamaysa yani en azından Windows 95'in Paint programı kadarsa ücretsiz BETA sürümü çıkarılmalıdır. Böylece bir çok kullanıcı tarafından test edilen program minimum hataya sahip olur. Fakat unutmayınız ki böceksiz (bug'suz) program yoktur."

Bir an düşündüm: "Acaba servise gelen, eski, w98 yüklü bilgisayarlara faydası olur mu?" diye ama, yok abicim, ben ne kurarım bu pack'i ne de kullanırım :-p
0
akcan
SP yi hazırlayan bir Türk ama SP, ingW98se için diğer bazı başka diller için de var ama Türkçe için yok.
0
y0rk
bu ne hırs birader microsoft bile bıraktı win98 in peşini bu adam bırakmadı. hayret bişey yaw.
0
Chriseba
ya microsoft'un da yeni ürünü sattırması için böyle agudik gugudik kararlarına sinir oluyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Yeni windowz böyle olacakmış görmemiş olanlara duyurulur

TLG

yeni windowz görüntüleri ve kullanımı hakkında bi link gördünde bunu fazlamesaicilerle paylaşayım istedim
Yeni windowz
bide tartışma çıkarmak amaçlı değil sadece 6.his Micros~1 un linux çekirdeği kullanma ihtimali nedir acaba merak ettim ;-) tahmini olan varmı :-)
Saygılar TLG;