Windows 98 SE Service Pack 2.02

0
sundance
Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Görüşler

0
bio
Cok onemli degil ama 2.02 nereden cikti? Sitede 2.1 diye geciyor. Acaba yazi yayinlandiktan sonra versiyon mu degisti?
0
darkhunter
"So, I don't recommend uninstallation of the pack, unless you are having a serious problem." 8-D
0
xcorex
Alper Çoşkun? yeni farkettim :]
0
darkhunter
Kendisi aynı zamanda şu sözlerde sarfetmiş şurada:

"Programın yazımı bitince çok önemli son bir nokta daha kalır. Bu nokta test aşamasıdır. Nedense hep ihmal edilir ya da fazla önemsenmez. Halbuki oldukça önemlidir. Windows 95 on dakikada bir çökmüyorsa, bunu yapılan uzun testlere borçluyuz. Test aşamasında programımız her açıdan gözden geçirilmeli, sağa yazılması gereken bir yazının sola yazılması gibi basit hatalar bile önemsenmelidir. Programımız ilk önce programı yazan kişi tarafından, sonra da programın yazımı aşamasında görev almamış kişiler tarafından test edilmelidir. Hatta programı bir süre sürekli denemek faydalı bir yöntemdir. Test sırasında eğer programa yeni özellikler eklemek isterseniz, ilk önce bu yeni özelliği eklemenin değip deymeyeceğini düşünmelisiniz. Çünkü uzun testlerden sonra eklenen yeni özellikler programı tekrar test etmenizi gerektirir. Ciddi hatası olan programı kimse almak istemez. Test aşaması sona erince, eğer programımız büyük bir uygulamaysa yani en azından Windows 95'in Paint programı kadarsa ücretsiz BETA sürümü çıkarılmalıdır. Böylece bir çok kullanıcı tarafından test edilen program minimum hataya sahip olur. Fakat unutmayınız ki böceksiz (bug'suz) program yoktur."

Bir an düşündüm: "Acaba servise gelen, eski, w98 yüklü bilgisayarlara faydası olur mu?" diye ama, yok abicim, ben ne kurarım bu pack'i ne de kullanırım :-p
0
akcan
SP yi hazırlayan bir Türk ama SP, ingW98se için diğer bazı başka diller için de var ama Türkçe için yok.
0
y0rk
bu ne hırs birader microsoft bile bıraktı win98 in peşini bu adam bırakmadı. hayret bişey yaw.
0
Chriseba
ya microsoft'un da yeni ürünü sattırması için böyle agudik gugudik kararlarına sinir oluyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz...

SHiBuMi

Microsoft CEO`su Steve Ballmer, Microsoft`un tekelcilik ve haksız rekabet suçlamalarıyla yargılandığı davada, dokuz eyalet tarafından kendilerine uygulanmak istenen yaptırımların gerçekleştirilmesi durumunda Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacaklarını belirtmiş. 18 eyalet ile başlanan davada 9 eyalet Microsoft ile anlaşmaya vardı, diğer 9 eyaletin Microsoft ile olan mahkeme süreci ise devam ediyor.