Windows 98 SE Service Pack 2.02

0
sundance
Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Görüşler

0
bio
Cok onemli degil ama 2.02 nereden cikti? Sitede 2.1 diye geciyor. Acaba yazi yayinlandiktan sonra versiyon mu degisti?
0
darkhunter
"So, I don't recommend uninstallation of the pack, unless you are having a serious problem." 8-D
0
xcorex
Alper Çoşkun? yeni farkettim :]
0
darkhunter
Kendisi aynı zamanda şu sözlerde sarfetmiş şurada:

"Programın yazımı bitince çok önemli son bir nokta daha kalır. Bu nokta test aşamasıdır. Nedense hep ihmal edilir ya da fazla önemsenmez. Halbuki oldukça önemlidir. Windows 95 on dakikada bir çökmüyorsa, bunu yapılan uzun testlere borçluyuz. Test aşamasında programımız her açıdan gözden geçirilmeli, sağa yazılması gereken bir yazının sola yazılması gibi basit hatalar bile önemsenmelidir. Programımız ilk önce programı yazan kişi tarafından, sonra da programın yazımı aşamasında görev almamış kişiler tarafından test edilmelidir. Hatta programı bir süre sürekli denemek faydalı bir yöntemdir. Test sırasında eğer programa yeni özellikler eklemek isterseniz, ilk önce bu yeni özelliği eklemenin değip deymeyeceğini düşünmelisiniz. Çünkü uzun testlerden sonra eklenen yeni özellikler programı tekrar test etmenizi gerektirir. Ciddi hatası olan programı kimse almak istemez. Test aşaması sona erince, eğer programımız büyük bir uygulamaysa yani en azından Windows 95'in Paint programı kadarsa ücretsiz BETA sürümü çıkarılmalıdır. Böylece bir çok kullanıcı tarafından test edilen program minimum hataya sahip olur. Fakat unutmayınız ki böceksiz (bug'suz) program yoktur."

Bir an düşündüm: "Acaba servise gelen, eski, w98 yüklü bilgisayarlara faydası olur mu?" diye ama, yok abicim, ben ne kurarım bu pack'i ne de kullanırım :-p
0
akcan
SP yi hazırlayan bir Türk ama SP, ingW98se için diğer bazı başka diller için de var ama Türkçe için yok.
0
y0rk
bu ne hırs birader microsoft bile bıraktı win98 in peşini bu adam bırakmadı. hayret bişey yaw.
0
Chriseba
ya microsoft'un da yeni ürünü sattırması için böyle agudik gugudik kararlarına sinir oluyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.