Windows 98 SE Service Pack 2.02

0
sundance
Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Görüşler

0
bio
Cok onemli degil ama 2.02 nereden cikti? Sitede 2.1 diye geciyor. Acaba yazi yayinlandiktan sonra versiyon mu degisti?
0
darkhunter
"So, I don't recommend uninstallation of the pack, unless you are having a serious problem." 8-D
0
xcorex
Alper Çoşkun? yeni farkettim :]
0
darkhunter
Kendisi aynı zamanda şu sözlerde sarfetmiş şurada:

"Programın yazımı bitince çok önemli son bir nokta daha kalır. Bu nokta test aşamasıdır. Nedense hep ihmal edilir ya da fazla önemsenmez. Halbuki oldukça önemlidir. Windows 95 on dakikada bir çökmüyorsa, bunu yapılan uzun testlere borçluyuz. Test aşamasında programımız her açıdan gözden geçirilmeli, sağa yazılması gereken bir yazının sola yazılması gibi basit hatalar bile önemsenmelidir. Programımız ilk önce programı yazan kişi tarafından, sonra da programın yazımı aşamasında görev almamış kişiler tarafından test edilmelidir. Hatta programı bir süre sürekli denemek faydalı bir yöntemdir. Test sırasında eğer programa yeni özellikler eklemek isterseniz, ilk önce bu yeni özelliği eklemenin değip deymeyeceğini düşünmelisiniz. Çünkü uzun testlerden sonra eklenen yeni özellikler programı tekrar test etmenizi gerektirir. Ciddi hatası olan programı kimse almak istemez. Test aşaması sona erince, eğer programımız büyük bir uygulamaysa yani en azından Windows 95'in Paint programı kadarsa ücretsiz BETA sürümü çıkarılmalıdır. Böylece bir çok kullanıcı tarafından test edilen program minimum hataya sahip olur. Fakat unutmayınız ki böceksiz (bug'suz) program yoktur."

Bir an düşündüm: "Acaba servise gelen, eski, w98 yüklü bilgisayarlara faydası olur mu?" diye ama, yok abicim, ben ne kurarım bu pack'i ne de kullanırım :-p
0
akcan
SP yi hazırlayan bir Türk ama SP, ingW98se için diğer bazı başka diller için de var ama Türkçe için yok.
0
y0rk
bu ne hırs birader microsoft bile bıraktı win98 in peşini bu adam bırakmadı. hayret bişey yaw.
0
Chriseba
ya microsoft'un da yeni ürünü sattırması için böyle agudik gugudik kararlarına sinir oluyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!