Daha iyi bir Windows için ...

0
yuxel
Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)

Görüşler

0
yuxel
Haber Kaynakları : http://slashdot.org/articles/03/12/21/1655257.shtml?tid=106&tid=109&tid=185&tid=187
http://www.newsforge.com/os/03/12/21/1546240.shtml?tid=11&tid=2&tid=82&tid=94
0
larweda
çok tarafsız bir anket olamamış ama bunnar, her iki ankette de M$, bak biz anket yaptık, kullanıcılar bu sebeple linux istemiyolar sonucuna varabilmek için data topluyo gibi geldi, ileride Windows'u burada çıkan sonuçlara göre geliştirebilmek için değil. En azından ben öyle hissettim, M$ olunca paranoyak da olailirim ama...
0
mentat
yaw bana baya bi hoax gibi geldi bu survey. yani bilmiom, bu da bi baska paranoyaklik ama, surveymonkey ne ya!! ms normalde surveylerini kendi sitesinden yapmiyo mu? hatta msdn'den biseye bakacak oluyosun, ay musteri, bize bi iki feedback versen seklinde sagdan soldan pencere cikip sinir ediyo insani..

newsforge'daki duyuruya da baktim, eleman microsoft.com reply-to'lu bi mesaj atmis bi linux user group listesine (oha cumleye bak) arkasindan da, follow-up bi hotmail hesabindan, arkadas mailleriyle biraz mesgul seklinde.. tabe tabe.. bi de survey'de ne ms logosu var ne bisi, hakkaten bi ms elemani yaptiysa bile o surveyi, ertesi gun bill onu kovdu kesin.. he he..

baktim da tekrar, bi kac kisi daha slashdottan hoax paranoyasinda, en azindan yalniz degilim. :)
0
sundance
Şahsen, bu anketin bir şekilde uydurma olmadığı ortaya çıkarsa ben şaşıracağım. Siz hiç gördünüz mü MS´un bin tane yerinde bu bizim tescilli markamızdır, şudur budur yazmadan "DIKKAT BOYALIDIR" tabelası bile astığını ?

Hadi bunu da geçtim, bu tür bir anketi uçanı kaçanı logladıkları kendi siteleri dışında bir yerde niye yapsınlar ?

Bence tamamen uydurma bu ve bayağı olay olacak bu hafta bitmeden.
0
murat09
MS in işi gücü yokda 3ncü parti, spam yatağı Surveymonkey gibi şirketlere(!) anket mi hazırlatacak? 19 ncu maddede "please write your email..." vs gördüm. Aha. Çok lazım ya deli saçması bir anket için e posta adresi! Vereyim adresimi 3 güne kalmaz abuk subuk "life insurance" "best naturel viagra" "enlarge your ..nis free" dolsun.
İtibar etmeyiniz, ettirmeyiniz.
Saygılar.
0
dfisek
Microsoft'un kendi anketi olduğunu farzedelim, niye istedikleri onca bilgiyi doldurup onların tekelci yazılımlarını geliştirmelerine yardımcı olalım ki?
0
muhasebeci
Windowsta neler mi görmek isterdim, windowsu hiç görmemek isterdim. Dünya üzerinde tekel kurmuşlar, sırf pazarlama stratejileriyle sahibini haksız yere dünyanın en zengin adamı yapmışlar, şimdi mi akıllarına gelmiş neler görmek istersiniz diye sormak. Sanki yapılacak hiç birşeyleri kalmamış, sanki çok kusursuz çalışan bir os çıkmış ta artık kullanıcı talepleri doğrultusunda geliştirme devam edecek. Sırada ne var acaba. Şimdi ben atıyorum oraya yazdım, şunu istiyorum diye; onlarda peki bunu yaparsak kaç para vereceksin mi diyecek. Bana kalırsa hiç kimse bu anketi doldurmamalı. Zaten başlıktan anladığım linux kullanıcılarının windowsta görmek istedikleri; bence hiçbir linux kullanıcısı o anketi ciddiyetle doldurmaz. Dolduranlar da geyiğine doldurur o anketi. Son olarak m$ şunu yapacaktır; sizin işletim sisteminiz diye lanse edecekler. Geçen cebit2003 fuarı aklıma geldi. O fuara eşimle birlikte gitmeme rağmen, yanıma lisanslı win98 CD'sini almıştım. Amacım standlarında o cdyi kırıp pc'lrine birinin klavyelerinin üstüne bir not ile birlikte bırakmaktı. Şansıma o fuara m$ katılmamıştı. O kırık CD parçalarını hala sıradaki fuarlar için saklıyorum.

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net [muhasebeci.sf.net]
0
Challenger
Hatırlarsınız şu blaster sorunundan korunmak için linux kullanımı geyiği vardı. O sıralar İzmir Fuarı' na gidecektim ve kardeşim ile aramızda şöyle bir diyalog geçti:
-Abi, fuara acaba microsoft da gelmiş midir?
-Bilmem, niye sordun?
-Hani geldilerse bir hayırlı olsuna git.
-Nasıl yani.
-Abi, merhaba! Hayırlı olsuna geldik. Linux' a geçmişsiniz. Bir çayınızı içmelim dedik.
0
crematorium
komik ve gereksiz bi anket :P
0
FZ

SATICI (MS): Where do you want to go today?

TEKNIK PERSONEL: Please go away!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Savaş resmen başladı!

sundance

Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

tongucyumruk

News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."