Xbox`ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı belirlendi

0
larweda
Microsoft`un oyun konsolu pazarına da el atmasının ürünü olan Xbox oyun konsolunun 8 kasımda (ki hristiyan dünyada hediye çılgınlığı yaşanan noel öncesine denk geliyor) 299$`lık bir fiyata piyasaya çıkacağını duyuruldu. Sony'nin Playstation II`si ve Nintendo`nun GameCube`üne karşı zorlu bir piyasaya giren Microsoft, rakiplerinin geniş oyun ve pazar yaygınlığına karşı, Sega, Capcom ve Warner Bros ve Universal`in desteğini de aldığını duyurdu.
Xbox`ın piyasaya sürülüm tarihinde consol tarafından desteklenen 15-20 oyun olacağı tahmin ediliyor. Ancak büyük oyun firması Capcom, ki bu isim bana çok şey ifade ediyor, bütün çocukluğum Capcom ürünü arcade makinalarının başında geçmişti, Xbox için 3 yeni ürün üzerinde çalıştığını duyuruyor. Ayrıca Dreamcast başarısızlığının etkilerinden kurtulmaya çalışan Sega da kendi konsolu için tasarladığı ama sunamadığı oyunların Xbox sürümünü geliştirmekte olduğunu ve oyun konsolu için oyun tasarlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Bunları yanında Microsoft, büyük ve zengin bir şirket olmanın avantajlarını kullanarak Warner Bros. ve Universal Studios`la da anlaşmalar yapmış. Warner Bros, Xbox için yeni Steven Spielberg filmi "A.I."'yi konu alan bir oyun serisi geliştereceğini, Universal Studios da Bruce Lee lisansını kullanarak Ronin Entertainment ile birlikte "Bruce Lee:Quest of the Dragon" isimli bir Xbox oyunu geliştireceklerini açıkladılar.

İlgili Yazılar

Starcraft 2'den Haber Var

o_ozardic

Meraklılarını "Yenisi çıksa da oynasak" bekleyişinde tutan, Blizzard’ın unutulmazlar arasına giren oyunu Starcraft 2’nin bir üçleme olarak yayınlanacağı duyuruldu. Haber metninin tamamına NTVMSNBC'den erişebilirsiniz.

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster...

XCom : Enforcer (ya da bir oyun ne kadar kötü olabilir?)

FZ

Bazı oyunlar vardır kötüdür. Bazıları çok kötüdür. Ama bazı oyunlar vardır ki bunları bir süre oynarsanız daha sonra cümle kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun sebebi, oyunu geliştiren programcının oyuna ayırdığı vaktin sizin oyunla ilgili yorum yazmaya ayırdığınız vakitten daha az olması mıdır acaba?

İşte, XCom: Enforcer bu kadar kötü bir oyun! Okuyun ve kendi kararınızı verin.