Xbox`ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı belirlendi

0
larweda
Microsoft`un oyun konsolu pazarına da el atmasının ürünü olan Xbox oyun konsolunun 8 kasımda (ki hristiyan dünyada hediye çılgınlığı yaşanan noel öncesine denk geliyor) 299$`lık bir fiyata piyasaya çıkacağını duyuruldu. Sony'nin Playstation II`si ve Nintendo`nun GameCube`üne karşı zorlu bir piyasaya giren Microsoft, rakiplerinin geniş oyun ve pazar yaygınlığına karşı, Sega, Capcom ve Warner Bros ve Universal`in desteğini de aldığını duyurdu.
Xbox`ın piyasaya sürülüm tarihinde consol tarafından desteklenen 15-20 oyun olacağı tahmin ediliyor. Ancak büyük oyun firması Capcom, ki bu isim bana çok şey ifade ediyor, bütün çocukluğum Capcom ürünü arcade makinalarının başında geçmişti, Xbox için 3 yeni ürün üzerinde çalıştığını duyuruyor. Ayrıca Dreamcast başarısızlığının etkilerinden kurtulmaya çalışan Sega da kendi konsolu için tasarladığı ama sunamadığı oyunların Xbox sürümünü geliştirmekte olduğunu ve oyun konsolu için oyun tasarlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Bunları yanında Microsoft, büyük ve zengin bir şirket olmanın avantajlarını kullanarak Warner Bros. ve Universal Studios`la da anlaşmalar yapmış. Warner Bros, Xbox için yeni Steven Spielberg filmi "A.I."'yi konu alan bir oyun serisi geliştereceğini, Universal Studios da Bruce Lee lisansını kullanarak Ronin Entertainment ile birlikte "Bruce Lee:Quest of the Dragon" isimli bir Xbox oyunu geliştireceklerini açıkladılar.

İlgili Yazılar

RedAlert 2 de nasıl sınırsız savaşçımız olur?

anonim

Red Alert 2'de eğer Rusya'yı veya Komünist tarafı seçmiş iseniz, 1 adet Cloning Vat yaptıktan sonra Barrack'ın etrafını komple duvarla çevirin, böyle yapmış olduğunuz her adam Barrack içinde kalacak ve çıkamayacak, çıkamadığı için de paranız harcanmamış olacak, fakat Cloning VAT olduğu için yapmaya çalıştığınız ve Barrack içinde kalan adamlarınızın birer klonu Cloning VAT'dan çıkacaktır. Bol şans...

Crimson Land (a.k.a psikopatın oyunu)

redogre

10 Tons Entertainment adında ki şirketin sahibi abiler Crimson Land adında bir oyun yapmışlar... Sundance te bu oyunu bulup Redogre ye göndermiş, Redogre de 4 gündür aralıksız oynamış...

Uzun lafın kısası çok basit bir Shoot`em all nasıl bağımlılık yaratan bir oyuna dönüşür? İşte böyle.

Oyunun müziksiz versiyonu 2.5 Mb, müzik isterseniz 9 Mb. Aman dikkat çok işiniz varsa hiç indirip oynamaya başlamayın, benden söylemesi...

HL2 - Kötü Son...

elrond

Yılın, belki de son 10 yılın en çok beklenen oyunu HL2 nin kaynak kodu internete sızmış durumda. Community kan ağlıyor desem yeridir. http://www.halflife2.net/ sunucuları rekor üstüne rekor kırıyor. 3 saat gibi bir sürede 1000' in üzerinde yollanan mesajdan sonra Valve´den Gabe Newell forma girdi ve olayı resmen doğruladı.

Gabe' in postu... HL2.net in serverları hala ayakta ise...

Gerçekten sinir bozucu bir durum. 3 yılın emeği telef olabilir. Başka yazacak bir şey bulamıyorum. Hala fake olabileceğine inanlar var. Ama yukarıdaki post silinmiş değil HL2.net moderatorleri tarafından...

Katliamın Oyunu!

PCc0d3r

Bildiğimiz gibi televizyondaki çizgi filmlerin ve bilgisayar oyunlarının içerdikleri şiddetten dolayı sansürlenip sansürlenmemesi uzun süre konuşulmuştu. Peki ya böyle bir şeyin oyun haline geldiğini düşünürsek ?
\r Akli dengesi bozuk Mamoru Takuma, geçen hafta Japonya´nın Osaka kentindeki İkeda İlkokulu´nu basmış ve 8 küçük çocuğu 15 santim uzunluğudaki büyük bir bıçakla vahşice katletmişti. Bunu oyun yapan oyun firmasının peşinde artık polis var =)
\r Ayrintili Bilgi:http://www.hurriyet.com.tr/tekno/turk/01/06/15/15haz3.htm\r

BroodWar 1.08 En sonunda Çıktı

sundance

Aylardır beklediğimiz, InGameVoiceChat, GameReplay ve ComputerAlly gibi inanılmaz özellikleri olan Starcraft BroodWar 1.08 çıktı. Hem de tam benim tatile çıktığım gün :)))

Tabi BroodWar`ın başlangıcından itibaren devam eden Terran sempatizanlığı (Turret`ler 75 mineral!) ve Zerg düşmanlığı (Spawning Pool 200 mineral) burada da ayyuka çıkmış, ama öyle de yeneriz böyle de :)))
Son olarak eğer siz de bizim gibi CD`siz oynuyorsanız BroodWar Cracks asıl gitmeniz gereken yer. Beni aramayın `telefonu çalan ölür` oynuyoruz...