İşte şimdi keyfi çıkacak, bir de izleyebilsek

0
ganzo66
Haydi Millet Quake III ve Starcraft OLİMPİYATLARI başlıyooooorrrrr...

NTVMSNBC:Turnuvada yer alan oyunlar ise dünya çapındaki popülerliklerine göre seçilmiş. Bu oyunlar arasında futuristic bir dünyada canavar ve rakipleri vurarak yok etmeye dayalı olarak tasarlanan Quake III başı çekiyor. Katılımın yoğun olduğu diğer bir oyun ise üç sanal ırkın kurdukları ordular ve geliştirdikleri teknolojilerle birbirleriyle yarışıtıkları gerçekzamanlı strateji oyunu Starcraft: Broodwar.
Batıda altyapı imkanlarının hızla gelişmesiyle, network üzerinde insanların birbirleriyle yarışarak oynadıkları bilgisayar oyunlarının sayısı çığ gibi büyüyor. Yerel ağlarda ya da internet üzerinden oynanabilen bu oyunlarda kullanıcılar bilgisayar tarafından yaratılan sanal kullanıcılarla değil, ağın öbür tarafında bulunan gerçek insanlarla oynuyorlar.

Oyun olimpiyatının Güney Kore’de düzenlenmesi ise bir rastlantı değil. Milyonlarca kişinin internet bağlantısına sahip olduğu Güney Kore dünyanın en büyük oyun pazarlarından bir olma yolunda iddialı bir ülke. Ülkede sadece ağ oyunları için kullanılan 20 binin üzerinde kafe bulunuyor. Dünya Siber Oyunları için Seul’e gelen finalistler ise birer medya yıldızı gibi karşılanıyor.

Oyunların sponsorluğunu ise Kore’nin önde gelen teknoloji şirketi Samsung üstlenmiş. Samsung, bilgisayar oyunlarının sadece oyun firmalarına değil, donanım üreticilerine de gelir sağladığına inanıyor. Bilgisayar oyunları talep ettikleri yüksek hafıza ve işlemci hızlarının yanı sıra gelişmiş ekran ve ses kartları istiyor. Ağ oyunları söz konusu olduğunda bu gereksinimlere yüksek hızlı internet bağlantısı da ekleniyor. Bütün bu gereksinimler bilgisayar pazarında güçlü ve pahalı bilgisayarlar satılması için itici bir güç oluşturuyor.


Yazının orijinali:www.ntvmsnbc.com/news/123187.asp

İlgili Yazılar

Wolfenstein: EnemyTerritory bize ID software ın bir armağanı

halixus

ID software' ı bilmeyen var mıdır acaba. Daha çocukken tanıştım onunla. 386SX-25 sistemle Wolfenstein3D oynarken. Zaman geçer DOOM çıkar. Hatta yakın bir zamanda filmi bile çekilir.
Wolfenstein:EnemyTerritory bize ID software in armağanı. Açık kodlu bir oyun. Tamamen ücretsiz. İnternet üzerinden ücretsiz serverlar bile bulabilirsiniz. Üstelik Linux altında da çalışmakta. Daha ayrıntlı bilgi, ekran görüntüleri, download için tıklayın .

BroodWar TotalConversion

sundance

Birşeyi açıklığa kavuşturalım biz BroodWar bağımlısıyız! O yüzden fazlamesai'nin ilk yazısının BroodWar hakkında olması da tesadüf değil :) Konumuz BroodWar üzerine bir çok değişiklikler yapan, enteresan bir site; www.infoceptor.com

Kabusta Kaybolmak Çıktı!

anonim

Türk yapımı bir korku/macera oyunu olan Kabusta Kaybolmak çıktı.

Ahmet "CoolBlue-Gord10" Keleş'in geliştirdiği oyunda Karabalta adındaki bir kasabanın ormanında kamp yaparken kaybolan 3 genci araştıran bir dedektifi canlandırıyoruz.

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.

Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

FZ

Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe