Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Arada kaynamasın. Seminere gelelim, arkadaşlarımızı da getirelim ;-)
0
inoxes
bir aksilik olmazsa seminere katilacagim.
0
FZ
Hadi bakalım ;-)
0
FZ
Bir hayli eğlenceli geçen konuşmasında Mevlüt Dinç bir ara Futbol Menajer isimli son geliştirdiği oyundan bahsetti ve Internet üzerinde oynanabilecek en iyi futbol menejerliği oyunlarından biri olduğunu iddia etti. Gerçek zamanlı lig simülasyonunun söz konusu olduğu bu oyunda çok acayip şeyler yapmak mümkün imiş. Ben pek futboldan anlamam ama eminim ilgilenen arkadaşlar olacaktır, bir bakıp izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.
0
anonim
Bende seminerdeydim ve o anda kullanıcıyı bozmak istemedim ama aslında bu isi yapan ve ucretsiz olarak oyunu oynatan baska sitelerde var.
örneğin:
www.sundayleague.com

pcworld dergisi birkaç sayı önce bu siteyi tanıtmıştı. bende o zaman siteye girip oynamaya başlamıştım. oynamak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, takımınızı kuruyorsunuz ve hergün takımınız maç yapıyor.
para kazanma yöntemi ise şöyle:
1- sitede maçlar hergün yapıldığı için, oyuncuları hergün siteye girmeye teşvik ediyor. sakat veya cezalı oyuncuları takıma almamak gerekiyor vb. dolayısıyla sitenin hit''i yüksek ve bolca reklam alıyor.
2- ufak paralar ödeyerek credit satın alıyorsunuz ve bu kredilerle oyuncu transferi, antreman vb. yapabiliyorsunuz. yani para ödemeyenlere karşı biraz avantajınız oluyor.
ancak ben yaklaşık 2 aydır oynuyorum, herhangi bir para ödemedim ama fena sayılmam :) ilk oynadığım ligde 3. oldum. şu anda devam eden ligde de 2. yim :)

coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.

Yaşayan bir oyun efsanesi; Mevlüt Dinç

redogre

Last Ninja 2 yi, First Samurai yı hatırlıyorsanız eğer bu oyunları yapan kişinin de Mevlüt Dinç olduğunu bilirsiniz. Uzun yıllardır İngiltere'de yaşayan Mevlüt Dinç bir süredir Türkiye'de!

Go, go, go! Rock 'n Roll!

mos

Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne