Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Arada kaynamasın. Seminere gelelim, arkadaşlarımızı da getirelim ;-)
0
inoxes
bir aksilik olmazsa seminere katilacagim.
0
FZ
Hadi bakalım ;-)
0
FZ
Bir hayli eğlenceli geçen konuşmasında Mevlüt Dinç bir ara Futbol Menajer isimli son geliştirdiği oyundan bahsetti ve Internet üzerinde oynanabilecek en iyi futbol menejerliği oyunlarından biri olduğunu iddia etti. Gerçek zamanlı lig simülasyonunun söz konusu olduğu bu oyunda çok acayip şeyler yapmak mümkün imiş. Ben pek futboldan anlamam ama eminim ilgilenen arkadaşlar olacaktır, bir bakıp izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.
0
anonim
Bende seminerdeydim ve o anda kullanıcıyı bozmak istemedim ama aslında bu isi yapan ve ucretsiz olarak oyunu oynatan baska sitelerde var.
örneğin:
www.sundayleague.com

pcworld dergisi birkaç sayı önce bu siteyi tanıtmıştı. bende o zaman siteye girip oynamaya başlamıştım. oynamak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, takımınızı kuruyorsunuz ve hergün takımınız maç yapıyor.
para kazanma yöntemi ise şöyle:
1- sitede maçlar hergün yapıldığı için, oyuncuları hergün siteye girmeye teşvik ediyor. sakat veya cezalı oyuncuları takıma almamak gerekiyor vb. dolayısıyla sitenin hit''i yüksek ve bolca reklam alıyor.
2- ufak paralar ödeyerek credit satın alıyorsunuz ve bu kredilerle oyuncu transferi, antreman vb. yapabiliyorsunuz. yani para ödemeyenlere karşı biraz avantajınız oluyor.
ancak ben yaklaşık 2 aydır oynuyorum, herhangi bir para ödemedim ama fena sayılmam :) ilk oynadığım ligde 3. oldum. şu anda devam eden ligde de 2. yim :)

coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wolfenstein: EnemyTerritory bize ID software ın bir armağanı

halixus

ID software' ı bilmeyen var mıdır acaba. Daha çocukken tanıştım onunla. 386SX-25 sistemle Wolfenstein3D oynarken. Zaman geçer DOOM çıkar. Hatta yakın bir zamanda filmi bile çekilir.
Wolfenstein:EnemyTerritory bize ID software in armağanı. Açık kodlu bir oyun. Tamamen ücretsiz. İnternet üzerinden ücretsiz serverlar bile bulabilirsiniz. Üstelik Linux altında da çalışmakta. Daha ayrıntlı bilgi, ekran görüntüleri, download için tıklayın .

The Escapist

cemuzunlar

The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

FZ

Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

FZ

Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.