Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Arada kaynamasın. Seminere gelelim, arkadaşlarımızı da getirelim ;-)
0
inoxes
bir aksilik olmazsa seminere katilacagim.
0
FZ
Hadi bakalım ;-)
0
FZ
Bir hayli eğlenceli geçen konuşmasında Mevlüt Dinç bir ara Futbol Menajer isimli son geliştirdiği oyundan bahsetti ve Internet üzerinde oynanabilecek en iyi futbol menejerliği oyunlarından biri olduğunu iddia etti. Gerçek zamanlı lig simülasyonunun söz konusu olduğu bu oyunda çok acayip şeyler yapmak mümkün imiş. Ben pek futboldan anlamam ama eminim ilgilenen arkadaşlar olacaktır, bir bakıp izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.
0
anonim
Bende seminerdeydim ve o anda kullanıcıyı bozmak istemedim ama aslında bu isi yapan ve ucretsiz olarak oyunu oynatan baska sitelerde var.
örneğin:
www.sundayleague.com

pcworld dergisi birkaç sayı önce bu siteyi tanıtmıştı. bende o zaman siteye girip oynamaya başlamıştım. oynamak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, takımınızı kuruyorsunuz ve hergün takımınız maç yapıyor.
para kazanma yöntemi ise şöyle:
1- sitede maçlar hergün yapıldığı için, oyuncuları hergün siteye girmeye teşvik ediyor. sakat veya cezalı oyuncuları takıma almamak gerekiyor vb. dolayısıyla sitenin hit''i yüksek ve bolca reklam alıyor.
2- ufak paralar ödeyerek credit satın alıyorsunuz ve bu kredilerle oyuncu transferi, antreman vb. yapabiliyorsunuz. yani para ödemeyenlere karşı biraz avantajınız oluyor.
ancak ben yaklaşık 2 aydır oynuyorum, herhangi bir para ödemedim ama fena sayılmam :) ilk oynadığım ligde 3. oldum. şu anda devam eden ligde de 2. yim :)

coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desperados Dead or Alive

redogre

Desperados birçoklarınızın hemen hatırlayacağı Commandos'un batıda geçen versiyonu.. Ama sadece bu kadar mı? Bence hiç değil. Nedense Commandos benim ilgimi hiç çekmemişti. Ama gecenin birinde eve gittikten sonra Desperados oynuyorsam emin olun birşeyler var bu oyunda.

http://www.us.infogrames.com/games/desperados_pc/ adresinden oyunun sitesine bir göz atabilirsiniz..

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Bağımsız oyunlar için yeni bir soluk: Manifesto Games

cemuzunlar

Manifesto Games

Greg Costikyan and Johnny Wilson, yayımcıların kutu olarak dağıtmaya değer görmediği, bağımsız olarak üretilmiş kaliteli oyunların tanıtılıp, doğrudan indirme yöntemiyle satılacağı yeni bir oluşum için birlikte çalışmaya başladılar.

Efsanenin Dönüşü (The Settlers)

Agony

Dünya'da özellikle de Almanya'da geniş bir hayran kitlesine sahip The Settlers serisi içinde, 2. oyunun ayrı bir önemi vardır.

Şimdiye kadar çıkan tüm seriler içinde en güzeli ve en detaylı olanıdır.

Oyunun yapımcı firması BlueByte, Settlers: Heritage of Kings ile sadece Almanya'da büyük başarı yakalamıştı. Ama, bir çok Settlersseveri de üzmüştü. (Bilenler bilir, Settlers:HOK, serideki diğer oyunlarla uzaktan yakından alakası olmayan apayrı bir oyundu.) Bunun farkında olan BlueByte, bizleri üzmeyerek, Settlers2'yi yeniden yarattı. Hem de 3D olarak.