Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Arada kaynamasın. Seminere gelelim, arkadaşlarımızı da getirelim ;-)
0
inoxes
bir aksilik olmazsa seminere katilacagim.
0
FZ
Hadi bakalım ;-)
0
FZ
Bir hayli eğlenceli geçen konuşmasında Mevlüt Dinç bir ara Futbol Menajer isimli son geliştirdiği oyundan bahsetti ve Internet üzerinde oynanabilecek en iyi futbol menejerliği oyunlarından biri olduğunu iddia etti. Gerçek zamanlı lig simülasyonunun söz konusu olduğu bu oyunda çok acayip şeyler yapmak mümkün imiş. Ben pek futboldan anlamam ama eminim ilgilenen arkadaşlar olacaktır, bir bakıp izlenimlerini yazarlarsa sevinirim.
0
anonim
Bende seminerdeydim ve o anda kullanıcıyı bozmak istemedim ama aslında bu isi yapan ve ucretsiz olarak oyunu oynatan baska sitelerde var.
örneğin:
www.sundayleague.com

pcworld dergisi birkaç sayı önce bu siteyi tanıtmıştı. bende o zaman siteye girip oynamaya başlamıştım. oynamak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, takımınızı kuruyorsunuz ve hergün takımınız maç yapıyor.
para kazanma yöntemi ise şöyle:
1- sitede maçlar hergün yapıldığı için, oyuncuları hergün siteye girmeye teşvik ediyor. sakat veya cezalı oyuncuları takıma almamak gerekiyor vb. dolayısıyla sitenin hit''i yüksek ve bolca reklam alıyor.
2- ufak paralar ödeyerek credit satın alıyorsunuz ve bu kredilerle oyuncu transferi, antreman vb. yapabiliyorsunuz. yani para ödemeyenlere karşı biraz avantajınız oluyor.
ancak ben yaklaşık 2 aydır oynuyorum, herhangi bir para ödemedim ama fena sayılmam :) ilk oynadığım ligde 3. oldum. şu anda devam eden ligde de 2. yim :)

coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

Prince of Persia ve Flash oyunlar

sundance

Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

Rixos Second Life'ta otel açıyor

fkoksal

Tüm dünyayı çığ gibi etkisi altına alan üç boyutlu sanal dünya Second Life'ta Türk otel zinciri Rixos da otel açıyor. Dünyada 6.7 milyon kişinin tıpkı günlük hayattaki gibi çalıştığı, alışveriş yaptığı, pansiyonlarda konakladığı, casinolara gittiği, evlendiği hatta kendi para birimi bile olan Second Life'taki otel yatırımı ile Rixos Almanya'dan ABD'ye kadar geniş bir kitle tarafından tanınmayı hedefliyor. Rixos'un açacağı otel Second Life'taki Amsterdam'ın ilk beş yıldızlı oteli olacak.

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..