Oyun programlamayı öğrenin

0
binner

Görüşler

0
pirx
İlk bakışta NeHe'nin sitesini anımsattı bana. Ayrıntılı incelemedim ama... Teşekkürler ilginç bir kaynak.

Bu arada bilmiyen yoktur gerçi ama NeHe'nin linki;

http://nehe.gamedev.net/
0
mentat
http://www.oyunyapimi.org/modules.php?name=Web_Links
0
aragorntheelessar
ilk programlama dili olarak Fortran öğrendiğim günlerden beri hep oyun programlamayı merak ediyordum hatta bir kaç kaynak sitede incelemiştim ama u ite kadar içerikli değildi.Teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.

Diablo Battle Chest tüm dünyada bugün satışta

anonim

Blizzard tüm dünyada "Diablo Battle Chest"`i bugün satışa çıkardı, bu paket Diablo, Diablo II, Diablo II:Lord of Destruction ve BradyGAMES`in (Diablo II ve Expansion Set) en son strateji kılavuzunu da içeriyor. Şu an için bu set Blizzard Online Store`da henüz satışta değil ama tüm Amerika`da 50$`a satışa sunuldu, yakında Blizzard Online Store`a da ekleneceğinden bizler de rahatlıkla alabileceğiz, ama kaçımız alırız 50$ verip bilinmez :)

Kabusta Kaybolmak Çıktı!

anonim

Türk yapımı bir korku/macera oyunu olan Kabusta Kaybolmak çıktı.

Ahmet "CoolBlue-Gord10" Keleş'in geliştirdiği oyunda Karabalta adındaki bir kasabanın ormanında kamp yaparken kaybolan 3 genci araştıran bir dedektifi canlandırıyoruz.

Yarışmayı kazan, oyun kahramanı ol

sametc

Bilgisayar oyunu şirketi Eidos Interactive tarafından düzenlenen bir yarışma, internet kullanıcılarına yeni bir oyunun karakteri olma şansı veriyor. Yarışmayı kazanan 20 kişi, hayali bir ülke olan Novistrana'da geçen strateji oyunu "Republic: The Revolution'un (Cumhuriyet:Devrim)" karakterlerinden biri olacak. Yarışmaya katılmak için "Novistrana" sitesine kayıt yaptırmak yeterli...

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org