Microsoft'un KDE Merakı

0
Soulblighter
COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!
"Büyük kuruluşların gelip KDE'nin demosunu istemesi, KDE'nin onların favori masaüstü olması ve çalışmalarımızın devam etmesi konusundaki temennileri beni şaşırttı." diyor Staikos ve ekliyor "Fakat beni en çok şaşırtan Microsoft'dan gelen çalışanların, KDE'nin nasıl çalıştığını merak etmeleri ve nelere sahip olduğumuzu bilmek istemeleri oldu. Bu yüzden de KDE'nin demosunu istediler."

Kaynaklar:
http://dot.kde.org/1069632528/
http://www.linuxworld.com/story/38026.htm

Görüşler

0
FZ
Belki MS Türkiye'den elemanlar da Mart ayında Açık Kaynak etkinliğine gelip Miguel de Icaza'ya GNOME ile ilgili bazı sorular sorarlar ;-)
0
Challenger
Etkinliğin adı "Miguel de Icaza" etkinliği olsa belki. Baksana konferansın adı "Bill Gates Konferansı". Neyinin konferansını verecekse.
0
sametc
pluton'nun bir sozu vardır : insanlar bilgine degil zengine guvenirler ve inanırlar.
0
irfaN
sevdim bu sözü..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.