Microsoft'un KDE Merakı

0
Soulblighter
COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!
"Büyük kuruluşların gelip KDE'nin demosunu istemesi, KDE'nin onların favori masaüstü olması ve çalışmalarımızın devam etmesi konusundaki temennileri beni şaşırttı." diyor Staikos ve ekliyor "Fakat beni en çok şaşırtan Microsoft'dan gelen çalışanların, KDE'nin nasıl çalıştığını merak etmeleri ve nelere sahip olduğumuzu bilmek istemeleri oldu. Bu yüzden de KDE'nin demosunu istediler."

Kaynaklar:
http://dot.kde.org/1069632528/
http://www.linuxworld.com/story/38026.htm

Görüşler

0
FZ
Belki MS Türkiye'den elemanlar da Mart ayında Açık Kaynak etkinliğine gelip Miguel de Icaza'ya GNOME ile ilgili bazı sorular sorarlar ;-)
0
Challenger
Etkinliğin adı "Miguel de Icaza" etkinliği olsa belki. Baksana konferansın adı "Bill Gates Konferansı". Neyinin konferansını verecekse.
0
sametc
pluton'nun bir sozu vardır : insanlar bilgine degil zengine guvenirler ve inanırlar.
0
irfaN
sevdim bu sözü..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

FZ

Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!