Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

0
WoLoLo
İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Görüşler

0
FZ
Veni Vidi Vici.

Gittik, gördük baktık, aha! dedik. Gerçekten de .wav dosyalarının sonunda Deepz0ne imzası var.

Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Neden? Çünkü: Microsoft ;-)
0
bahadirkandemir
“Microsoft, MediaPlayer´daki bir zayıflıktan faydalanan bir virüsün, sistemde bulunan wav dosyalarına bu yazıyı eklediğini, korsan kullanımın söz konusu olmadığını belirtti. Virüsün Microsoft´a komplo kurmak isteyen korsanlar tarafından yazıldığını söyleyen yetkililer, tartışmaların devam etmesi durumunda Sony ve Radium´un satın alınacağını, Deepz0ne´a da güvenlik departmanında iş verileceğini söyledi.”
0
FZ
LOL! :)
0
pinhanarch
aramizda para toplayip lisansli yazilimi alip göndersek mi micros~1'a :)
ya da opensource seceneklerini mi anlatsak
hay aksi birseyler yapmak lazim üzüldüm bak adamlarin haline :))
0
bahadirkandemir
Acaba Microsoft ilgili wav dosyaları için yama çıkarır mı :))
0
FZ
Belki A Patchy Web Server üzerinden yayınlarlar ;-)
0
Soulblighter
Ogg Vorbis'i de önerebiliriz :)
0
FZ
Lütfen! Lütfen! Bir daha Ballmer'ı maymun dansı yaparken görmek istemiyorum:

http://www.ntk.net/ballmer/mirrors.html

(Hayır, kaç milyon doları olduğu beni ilgilendirmiyor!)
0
simor
Uff ne korkunçmuş gerçekten yahu.
Nedir bu kadar hırs ben anlamıyorum.
Paranın sonu yok. Bunlar aldıkları aşırı vitaminden bu hale geliyolar herhalde.
0
realist
Neyse ki Sony ağır gelir :)
0
Challenger
Sanırım BSA' nın Micros~1' u ziyaret edip bilgisayarlarına el koyması gerekecek.
0
mos
ehe
bu iyidi işte.
0
FZ
Sony'deki yöneticiler ve yazılımcılar bir tarafları ile gülüyor olmamılar şu anda ;-)
0
FZ
Gülmeyin arkadaşlar, MS programcıları da insan. Allah bilir piramidin en alt takabasındaki tebaadan birine bir yönetici hemen hallet şu işi filan dedi, o da çalışsın da nasıl olursa olsun mantalitesi ile hareket etti! ;-)

Ama tabii o ciddi şirket imajına halel gelir mi gelir, o ayrı.

İşte bu bilmem kaçıncı kez bittiğiniz andır Sedat Abi! :)
0
conan
Micorosft bu gerizekali Urun Tur'unu birine outsource etmistir, o da baska birinie, o da baska birine, etc... Bu zincirin en alt halkasindaki kisi de bunu boyle halletmistir. Muhtemelen o firmanin ilk isidir, parasi yoktur, kopek gibi 100$ yapmistir bu urun turunu. Bu arada da ust halkalar dolarlari yemislerdir. Rezalet de M$'un boynuna kalmis iste.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar: