Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

0
WoLoLo
İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Görüşler

0
FZ
Veni Vidi Vici.

Gittik, gördük baktık, aha! dedik. Gerçekten de .wav dosyalarının sonunda Deepz0ne imzası var.

Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Neden? Çünkü: Microsoft ;-)
0
bahadirkandemir
“Microsoft, MediaPlayer´daki bir zayıflıktan faydalanan bir virüsün, sistemde bulunan wav dosyalarına bu yazıyı eklediğini, korsan kullanımın söz konusu olmadığını belirtti. Virüsün Microsoft´a komplo kurmak isteyen korsanlar tarafından yazıldığını söyleyen yetkililer, tartışmaların devam etmesi durumunda Sony ve Radium´un satın alınacağını, Deepz0ne´a da güvenlik departmanında iş verileceğini söyledi.”
0
FZ
LOL! :)
0
pinhanarch
aramizda para toplayip lisansli yazilimi alip göndersek mi micros~1'a :)
ya da opensource seceneklerini mi anlatsak
hay aksi birseyler yapmak lazim üzüldüm bak adamlarin haline :))
0
bahadirkandemir
Acaba Microsoft ilgili wav dosyaları için yama çıkarır mı :))
0
FZ
Belki A Patchy Web Server üzerinden yayınlarlar ;-)
0
Soulblighter
Ogg Vorbis'i de önerebiliriz :)
0
FZ
Lütfen! Lütfen! Bir daha Ballmer'ı maymun dansı yaparken görmek istemiyorum:

http://www.ntk.net/ballmer/mirrors.html

(Hayır, kaç milyon doları olduğu beni ilgilendirmiyor!)
0
simor
Uff ne korkunçmuş gerçekten yahu.
Nedir bu kadar hırs ben anlamıyorum.
Paranın sonu yok. Bunlar aldıkları aşırı vitaminden bu hale geliyolar herhalde.
0
realist
Neyse ki Sony ağır gelir :)
0
Challenger
Sanırım BSA' nın Micros~1' u ziyaret edip bilgisayarlarına el koyması gerekecek.
0
mos
ehe
bu iyidi işte.
0
FZ
Sony'deki yöneticiler ve yazılımcılar bir tarafları ile gülüyor olmamılar şu anda ;-)
0
FZ
Gülmeyin arkadaşlar, MS programcıları da insan. Allah bilir piramidin en alt takabasındaki tebaadan birine bir yönetici hemen hallet şu işi filan dedi, o da çalışsın da nasıl olursa olsun mantalitesi ile hareket etti! ;-)

Ama tabii o ciddi şirket imajına halel gelir mi gelir, o ayrı.

İşte bu bilmem kaçıncı kez bittiğiniz andır Sedat Abi! :)
0
conan
Micorosft bu gerizekali Urun Tur'unu birine outsource etmistir, o da baska birinie, o da baska birine, etc... Bu zincirin en alt halkasindaki kisi de bunu boyle halletmistir. Muhtemelen o firmanin ilk isidir, parasi yoktur, kopek gibi 100$ yapmistir bu urun turunu. Bu arada da ust halkalar dolarlari yemislerdir. Rezalet de M$'un boynuna kalmis iste.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.