Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

0
WoLoLo
İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Görüşler

0
FZ
Veni Vidi Vici.

Gittik, gördük baktık, aha! dedik. Gerçekten de .wav dosyalarının sonunda Deepz0ne imzası var.

Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Neden? Çünkü: Microsoft ;-)
0
bahadirkandemir
“Microsoft, MediaPlayer´daki bir zayıflıktan faydalanan bir virüsün, sistemde bulunan wav dosyalarına bu yazıyı eklediğini, korsan kullanımın söz konusu olmadığını belirtti. Virüsün Microsoft´a komplo kurmak isteyen korsanlar tarafından yazıldığını söyleyen yetkililer, tartışmaların devam etmesi durumunda Sony ve Radium´un satın alınacağını, Deepz0ne´a da güvenlik departmanında iş verileceğini söyledi.”
0
FZ
LOL! :)
0
pinhanarch
aramizda para toplayip lisansli yazilimi alip göndersek mi micros~1'a :)
ya da opensource seceneklerini mi anlatsak
hay aksi birseyler yapmak lazim üzüldüm bak adamlarin haline :))
0
bahadirkandemir
Acaba Microsoft ilgili wav dosyaları için yama çıkarır mı :))
0
FZ
Belki A Patchy Web Server üzerinden yayınlarlar ;-)
0
Soulblighter
Ogg Vorbis'i de önerebiliriz :)
0
FZ
Lütfen! Lütfen! Bir daha Ballmer'ı maymun dansı yaparken görmek istemiyorum:

http://www.ntk.net/ballmer/mirrors.html

(Hayır, kaç milyon doları olduğu beni ilgilendirmiyor!)
0
simor
Uff ne korkunçmuş gerçekten yahu.
Nedir bu kadar hırs ben anlamıyorum.
Paranın sonu yok. Bunlar aldıkları aşırı vitaminden bu hale geliyolar herhalde.
0
realist
Neyse ki Sony ağır gelir :)
0
Challenger
Sanırım BSA' nın Micros~1' u ziyaret edip bilgisayarlarına el koyması gerekecek.
0
mos
ehe
bu iyidi işte.
0
FZ
Sony'deki yöneticiler ve yazılımcılar bir tarafları ile gülüyor olmamılar şu anda ;-)
0
FZ
Gülmeyin arkadaşlar, MS programcıları da insan. Allah bilir piramidin en alt takabasındaki tebaadan birine bir yönetici hemen hallet şu işi filan dedi, o da çalışsın da nasıl olursa olsun mantalitesi ile hareket etti! ;-)

Ama tabii o ciddi şirket imajına halel gelir mi gelir, o ayrı.

İşte bu bilmem kaçıncı kez bittiğiniz andır Sedat Abi! :)
0
conan
Micorosft bu gerizekali Urun Tur'unu birine outsource etmistir, o da baska birinie, o da baska birine, etc... Bu zincirin en alt halkasindaki kisi de bunu boyle halletmistir. Muhtemelen o firmanin ilk isidir, parasi yoktur, kopek gibi 100$ yapmistir bu urun turunu. Bu arada da ust halkalar dolarlari yemislerdir. Rezalet de M$'un boynuna kalmis iste.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1