Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

0
WoLoLo
İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Görüşler

0
FZ
Veni Vidi Vici.

Gittik, gördük baktık, aha! dedik. Gerçekten de .wav dosyalarının sonunda Deepz0ne imzası var.

Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Neden? Çünkü: Microsoft ;-)
0
bahadirkandemir
“Microsoft, MediaPlayer´daki bir zayıflıktan faydalanan bir virüsün, sistemde bulunan wav dosyalarına bu yazıyı eklediğini, korsan kullanımın söz konusu olmadığını belirtti. Virüsün Microsoft´a komplo kurmak isteyen korsanlar tarafından yazıldığını söyleyen yetkililer, tartışmaların devam etmesi durumunda Sony ve Radium´un satın alınacağını, Deepz0ne´a da güvenlik departmanında iş verileceğini söyledi.”
0
FZ
LOL! :)
0
pinhanarch
aramizda para toplayip lisansli yazilimi alip göndersek mi micros~1'a :)
ya da opensource seceneklerini mi anlatsak
hay aksi birseyler yapmak lazim üzüldüm bak adamlarin haline :))
0
bahadirkandemir
Acaba Microsoft ilgili wav dosyaları için yama çıkarır mı :))
0
FZ
Belki A Patchy Web Server üzerinden yayınlarlar ;-)
0
Soulblighter
Ogg Vorbis'i de önerebiliriz :)
0
FZ
Lütfen! Lütfen! Bir daha Ballmer'ı maymun dansı yaparken görmek istemiyorum:

http://www.ntk.net/ballmer/mirrors.html

(Hayır, kaç milyon doları olduğu beni ilgilendirmiyor!)
0
simor
Uff ne korkunçmuş gerçekten yahu.
Nedir bu kadar hırs ben anlamıyorum.
Paranın sonu yok. Bunlar aldıkları aşırı vitaminden bu hale geliyolar herhalde.
0
realist
Neyse ki Sony ağır gelir :)
0
Challenger
Sanırım BSA' nın Micros~1' u ziyaret edip bilgisayarlarına el koyması gerekecek.
0
mos
ehe
bu iyidi işte.
0
FZ
Sony'deki yöneticiler ve yazılımcılar bir tarafları ile gülüyor olmamılar şu anda ;-)
0
FZ
Gülmeyin arkadaşlar, MS programcıları da insan. Allah bilir piramidin en alt takabasındaki tebaadan birine bir yönetici hemen hallet şu işi filan dedi, o da çalışsın da nasıl olursa olsun mantalitesi ile hareket etti! ;-)

Ama tabii o ciddi şirket imajına halel gelir mi gelir, o ayrı.

İşte bu bilmem kaçıncı kez bittiğiniz andır Sedat Abi! :)
0
conan
Micorosft bu gerizekali Urun Tur'unu birine outsource etmistir, o da baska birinie, o da baska birine, etc... Bu zincirin en alt halkasindaki kisi de bunu boyle halletmistir. Muhtemelen o firmanin ilk isidir, parasi yoktur, kopek gibi 100$ yapmistir bu urun turunu. Bu arada da ust halkalar dolarlari yemislerdir. Rezalet de M$'un boynuna kalmis iste.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Sky'a Microsoft'tan Rakip

huso

Microsoft şu an deneme aşamalarında olan WorldWideTelescope hizmetini duyurdu. worldwidetelescope.org sitesindeki örnek videolardan anlaşıldığı üzere, ürün Google Sky'a rakip olarak piyasaya çıkarıldı. Denemek isteyenler siteden indirip ürünü kullanabilirler. Bakalım Sky rakibi Telescope'dan başka ne yenilikler getirecek micros~1 bizlere...

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

FZ

The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.