MS Nimda.Net Beta 1!

0
elrond
Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.
Efendim olay şöyle oluyor; .NET Ingilizce sürümü Koreli 3rd party ye yollanıyor ki arkadaşlar programı ve Help filelarını local dile çevirsin. Ancak arkadaşlar çevirmişken birde Nimda koyuverelim demişler içine...
Olay şöyle anlaşılıyor. MS Amerikadaki arkadaşlar Help filelarını MSDN Web sayfalarına post ederken 1 adet fazla file' a rastlıyorlar sonra bakıyorlar ki file bir vius: Nimda
MS in savunmaları komik olduğu kadar da gerçekçi. Diyorlar ki: Arkadaşlar bu viruslu file normal koşullarda kesinlikle erişim olmayacak bir yerde. (Help dizini) Ulaşılsa bile Vs.Net bu dizinde sadece help filelarını execute eder o yüzden file problem yaratmayacaktır. 2. olarak ise Nimda arkadaşımızın sistem gereksinimlerinde IE 5.5 var gelin görünki VS.Net min IE6.0 istemekte bu yüzden viruslu CD kurulduğu platformları etkilemeyecektir. ;-) Eee doğru söze ne denir?
Neyse diyeceğim şudur ki aranızda Vs.Net ile Korece Development yapan arkadaşlar varsa (Brezilya maçındaki hakemden dolayı :-) Vs.Net CD sini CD-ROM unuza takınca önce bir scan ediverin bir zahmet neme lazım...

İlgili Yazılar

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.