Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

0
o_ozardic
Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.
Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek. Konuyla ilgili haber kaynakları:
tele.com.tr dergisi
NTVMSNBC haberi

Görüşler

0
bahadirkandemir

Kimde penguen kıyafeti var?

0
darkhunter
Executive Summit'in Government zirvesiyle bağlantısı var ya; biraz zor olur protesto etmek: En iyi ihtimalle cop manyağı yaparlar, terörist zannedip :)
0
Challenger
Smokin? :)
0
feran
Bu tip toplantılarda "No Smokin' " dir genelde:)
0
zekeriya_akyildiz
"elinizdeki avucunuzdaki paraya dikkat edin onu almaya geldim." "Hepinizi microsoft office,XP manyağı yapacağım" "Siz hala annenizin lisansınımı kullanıyorsunuz?" gibi sloganlarla gelicek galiba
0
hakamaka
Arkadaşlar bu ne kin böyle anlayamıyorum. ,

Bakın bu adam bizim aldığımız windowslar sayesinde bu halde değilmi? O zaman niye kendimize kızacağımıza (Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir)Bir şirketin sahibine kızıyorsunuz.

Kaçınız elinde fırsat olsa böyle bir şirketin başında olmak istemezsiniz?

Ben kendimi bildim bileli ticaret böyle işliyor. Yani ne kadar para kazanıyorsan o kadar başarılısın. Ama Microsoft'un görmediği birşey varki bu linux'a destek veren şirketler aslında ileriye yönelik yatırım yapıyorlar. Yani Microsoft'un geri dönemeyeceği bir yola girdiği zaman için. O gün Bill Gates Linux'a destek verenlerin ticari zekasının daha iyi olduğunu anlayacaktır(Tabi asıl amacı amerikanın istihbaratına katkı değil idiyse).

Ama iş işten geçmiş olacak zira o gün hiçbir kurum onun işletim sistemini kullanmayacaktır. Kim tek amacı para kazanmak olan bir tüccarın ürenine güvenebilirki?
0
simor
Aslında kin değil. Burdaki birçok insan, hem mikisoftu hemde "alternatif" ?? teknolojileri kullanan insanlar..
Bu sebeple de buna kin değil, idealde mutluluğu bulmuş olmak veya daha da ileri giderek, doğruyu arayan insanların hayat görüşlerini ifade etmeleri diyebilirim.

Çok konuşulan bir konu ise bu teknolojilerin hayatınızı nasıl etkilediği veya daha doğrusu bu konuların profesyonel yaşamınızı nasıl yönlendirdiğidir.

Profesyonel anlamda;
sorun seçim yapma sorunu değildir. Daha çok, seçim yapma gücü verebilmektir. Bu bağlamda ise zaten anlamışsınızdır ki seçim yaptırabilmek, seçeneklerin büyük bölümüne etkin biçimde hakim olabilmekten geçer.

Kullanıcı sınıfı ise;
problemi,
önlerine konulan sistemde, fiziksel yaşamdaki gibi onları en iyi uyuşturan seçeneği seçerek çözerler.
Bana göre hayatın diğer dilimlerinde de bu böyledir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.