XP Service Pack yolda

0
SHiBuMi
Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.
Güvenlik haricinde diğer bir yenilik Microsoft'un tekel davasını yakından ilgilendiriyor. Bu yeniliklerin arasında haksız rekabet yarattığı öne sürülen Messenger, Internet Explorer, Outlook gibi uygulamaların ikonlarının başlangıç menüsünden ve masaüstünden kaldırılması var. Sistemi yönetmek için geliştirilen arayüzde kullanıcıların bu araçlara erişimini kısıtlamak ya da ortadan kaldırmak için yeni seçenekler eklenmiş. Ancak bu, uygulamaları sisteminizden kaldırmanız şeklinde olmuyor, yalnızca kullanıcıların bu uygulamalara erişimini ortadan kaldırıyorsunuz, uygulama dosyaları sisteminizde kalmaya devam ediyor. Böyle bir çözüme gerekçe olarak da üçüncü parti birçok yazılımın bu uygulamalara ihtiyaç duyuyor olmaları gösteriliyor. Microsoft cephesinde bu değişikliğin dava sonucu konusunda Microsoft lehine bir rüzgar estireceği biçiminde olsa gerek, ancak yine de herkesi mutlu edebilmiş değiller.

Daha fazlasını merak edenler bu adrese bakabilirler.

İlgili Yazılar

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.

Microsoft'tan Mono Yorumu

anonim

Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...