Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

0
acemi_
Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Gelecek Linux'un Genel Müdürü Mustafa Akgün'ün ve LKD Başkanı Mustafa Akgül'ün küplere binip nasıl dengesiz davranışlar sergilediği haber metninde detayları ile anlatılmış.

Ucuz Windows'un müjdelendiği bir başka haberden de Türkiye'nin Mısır kadar olamadığını, Windows XP Starter Edition'ın Mısır'da bizzat devlet kanalıyla dağıtılmasının planlandığını öğreniyorum.

"Belki spam mail'i alamamış ve dolayısıyla doğru/tarafsız haberciliğin nimetlerinden faydalanamamış arkadaşların olabileceği" kaygısıyla bu haberi buraya yazıyorum.

Görüşler

0
FZ
Ben biraz küp bulmaya gidiyorum...
0
yilmaz
abi XXL olanlarından bulman lazım.
tv sizi biraz kilolu gösteriyor :)
0
cayfer
Bir süredir kendimi çok gergin hissediyordum. Bundanmış demek ki....
0
simor
:) ........ :)))))) ahahah
0
FreeMind
Şimdi bizlerdede hata var (bence var) Türkiye'de bilişim piyasasını beliyeryen dernek ve kuruluşlarda agırlıgımızı koyamıyoruz.Bu durumu şöyle açıklaya bilirim. Türkiye Bilişim Dernegini yakından tanıma olagım oldu çeşitli etkinliklerinde yer aldım. Bu kuruma önemli kişiler destek veriyor hepside özgür yazılım ile fazla ilgilenmiyen tipler işte böyle kurumlarda bizim özgür yazılım camiasından fazla insana rasltlamadım böyle bir pardusdan bile söz etmedi bu duruma bir örnek benim arkadaşım olan Ufuk KILIÇ bugun tbd genç başkanı bu arkadaş aşırı vindoz elemanıdır ve micro$oft ile çok iyi ilişkileri yok bundan sonrasını düşünün artık... http://www.mobilnedir.com/haberdetay.asp?h=39
0
FreeMind
Şimdi bizlerdede hata var (bence var) Türkiye'de bilişim piyasasını beliyeryen dernek ve kuruluşlarda agırlıgımızı koyamıyoruz.Bu durumu şöyle açıklaya bilirim. Türkiye Bilişim Dernegini yakından tanıma olagım oldu çeşitli etkinliklerinde yer aldım. Bu kuruma önemli kişiler destek veriyor hepside özgür yazılım ile fazla ilgilenmiyen tipler işte böyle kurumlarda bizim özgür yazılım camiasından fazla insana rasltlamadım böyle bir pardusdan bile söz etmedi bu duruma bir örnek benim arkadaşım olan Ufuk KILIÇ bugun tbd genç başkanı bu arkadaş aşırı vindoz elemanıdır ve micro$oft ile çok iyi ilişkileri var bundan sonrasını düşünün artık... http://www.mobilnedir.com/haberdetay.asp?h=39 Kusura bakmayın arkadaşlar dogrusu bu yazı...
0
conan
Ilk önce sizi dikkate almazlar. Sonra size gülerler. Daha sonra size saldırırlar. En sonunda kazanırsınız.

--- Mahatma Gandhi
0
yilmaz
yalnız bu işletim sistemi aynı anda sadece 3 process (işlem) çalıştırmaya izin veriyor.
0
sleytr

bebelere balon misali...
0
ttk
Bu yapılanana ancak "çüş" denir.
Temelli adına da "Windows DEMO 2005" deyip, "demo" sözcüğünü de lisanslasalarmıştı. Sloganı da şöyle olabilir "3 kuruşa beş köfte ?? nah alırsın, bunu al" (yani anca bu sistemi işte.)
0
yilmaz
satış fiyatıda 50 doların biraz altı gibi birşey olması lazım.
0
xcorex
ozaman kıçına yamasın microsoft bunu.. 3 process çalıştıran şeye işletim sistemi demeye utanırım ben şahsen.. ama genede başarılı ateriye nazaran..
0
bm
PCjr'i hatirlayan var mi?
0
ttk
Ben az buçuk adını hatırlıyorum :)
Ama win junyır gibi bir şey olduğunu doğrusu bilmiyordum.
0
yilmaz
pcjr çıktığında 1 yaşındaymışım. pcjr hakkında burada güzel bir site var. ve sitenin şurasında şöyle bir cümle var.
    Microsoft Flight Simulator, which worked well on a 128KB machine, but was exceptional on a 256KB machine.
0
dfix
Sanırım bu ucuz win son kullanıcılar için yaplımış bir güzellik boşuna Türkiyede zaten win sadece sidi başına 2 YTL hatta çift sidi ise sidi başına 1.5 YTL falan oluyor Yani son kullanıcının Linux'u seçmesinin nedeni sadece Para değil bunu bir anlasalar daha yararlı olur onlar için..
0
zentoo
Özgür olmayı "beleşimsi" olarak lanse edilirse olacağı budur. Herşeyin bir değeri* vardır. * Değerin ölçütü maddi-manevi yada her ikisi birden olabilir.
0
simor
Geçen sene duyurmuşlardı bunu demek çıkmış hatta türkçesi bile çıkmış... .... exploder, emesen, pirtupir... Başka neye gerek varki zaten sıradan kullanıcı için... Kaç paraydı bu? hmm şu kadar para + yetmedi 3 uygulama ver 150 dolar daha. Gelecek Linuxçular kızmışmı? Onların da live cd leri var diimi ama efendim.
0
euler
biri beni kızdırsın.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)