SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

0
darkness
SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.
Geçenlerde böyle bir şey yapmak zorunda kaldım ve yaşadığım sinir bozucu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Datayı aktaracağınız server üzerinde aynı isimde bir veritabanı oluştursanız da Data Import and Export tool’u bir işe yaramıyor ve tabloları aktarırken yapmasa da stored procedure veya Viewer aktarırken mutlaka saçmalıyor.

Veritabanını sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için Kaynak Veritabananı üzerinden `Generate Dabatase script` yapın. Daha sonra bu script`i Hedef sunucununuz üzerinde RUN edin. Bu işlem size kaynak sunuzunuzdaki veritabanının aynısını hedef sunucu üzerinde boş olarak oluşturacaktır. Şu aşamada bile Data Import and Export tool`u bir işe yaramıyor. Bunun için Kaynak veritabanının bir tam yedeğini alın ve Hedef sunucu üzerinde bu yedeği geri döndürün. Restore işlemini yapmadan önce `Force Restore over existing Database` opsiyonunu seçmeyi unutmayın.

Görüşler

0
enig
Yedekten geri alma dışındaki veri taşıma işlemlerinde autoincrement alanları aynı değerleri almıyordu sanırım.

Bende geliştirme ve testler için 4GB'ı geçen bir veri tabanının bir kısımını alarak express üzerinde nasıl kullanabilirim sorunsalına cevap arıyorum hala daha...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.