SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

0
darkness
SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.
Geçenlerde böyle bir şey yapmak zorunda kaldım ve yaşadığım sinir bozucu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Datayı aktaracağınız server üzerinde aynı isimde bir veritabanı oluştursanız da Data Import and Export tool’u bir işe yaramıyor ve tabloları aktarırken yapmasa da stored procedure veya Viewer aktarırken mutlaka saçmalıyor.

Veritabanını sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için Kaynak Veritabananı üzerinden `Generate Dabatase script` yapın. Daha sonra bu script`i Hedef sunucununuz üzerinde RUN edin. Bu işlem size kaynak sunuzunuzdaki veritabanının aynısını hedef sunucu üzerinde boş olarak oluşturacaktır. Şu aşamada bile Data Import and Export tool`u bir işe yaramıyor. Bunun için Kaynak veritabanının bir tam yedeğini alın ve Hedef sunucu üzerinde bu yedeği geri döndürün. Restore işlemini yapmadan önce `Force Restore over existing Database` opsiyonunu seçmeyi unutmayın.

Görüşler

0
enig
Yedekten geri alma dışındaki veri taşıma işlemlerinde autoincrement alanları aynı değerleri almıyordu sanırım.

Bende geliştirme ve testler için 4GB'ı geçen bir veri tabanının bir kısımını alarak express üzerinde nasıl kullanabilirim sorunsalına cevap arıyorum hala daha...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

64 bit ve Microsoft

St

ntvmsnbc'deki habere göre Micros~1 64 bit desteğini erteledi.
Micros~ 1 Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemleri dahilindeki 64 bit versiyonları 2005 ortalarında çıkarabileceğini duyurdu. İlk duyuruda 2004 başlarında çıkacağı belirtilen, sonrasında yıl sonuna ertelenen 64 bit desteği bir kere daha ertelendi. Windows Server 2003 için Servis Paketinin de gelecek yıl ortalarına kaldığı belirtildi.
Tüm enerjisini Win XP SP2'nin çıkışına yönelten Micros~1in bu stratejik hatasının hali hazırda güçlü bir 64 bit desteği sunan Linux'a yarayacağı ve Micros~1i daha da köşeye sıkıştıracağı aşikar...

Microsoft'tan Mono Yorumu

anonim

Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.