SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

0
darkness
SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.
Geçenlerde böyle bir şey yapmak zorunda kaldım ve yaşadığım sinir bozucu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Datayı aktaracağınız server üzerinde aynı isimde bir veritabanı oluştursanız da Data Import and Export tool’u bir işe yaramıyor ve tabloları aktarırken yapmasa da stored procedure veya Viewer aktarırken mutlaka saçmalıyor.

Veritabanını sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için Kaynak Veritabananı üzerinden `Generate Dabatase script` yapın. Daha sonra bu script`i Hedef sunucununuz üzerinde RUN edin. Bu işlem size kaynak sunuzunuzdaki veritabanının aynısını hedef sunucu üzerinde boş olarak oluşturacaktır. Şu aşamada bile Data Import and Export tool`u bir işe yaramıyor. Bunun için Kaynak veritabanının bir tam yedeğini alın ve Hedef sunucu üzerinde bu yedeği geri döndürün. Restore işlemini yapmadan önce `Force Restore over existing Database` opsiyonunu seçmeyi unutmayın.

Görüşler

0
enig
Yedekten geri alma dışındaki veri taşıma işlemlerinde autoincrement alanları aynı değerleri almıyordu sanırım.

Bende geliştirme ve testler için 4GB'ı geçen bir veri tabanının bir kısımını alarak express üzerinde nasıl kullanabilirim sorunsalına cevap arıyorum hala daha...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...