SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

0
darkness
SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.
Geçenlerde böyle bir şey yapmak zorunda kaldım ve yaşadığım sinir bozucu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Datayı aktaracağınız server üzerinde aynı isimde bir veritabanı oluştursanız da Data Import and Export tool’u bir işe yaramıyor ve tabloları aktarırken yapmasa da stored procedure veya Viewer aktarırken mutlaka saçmalıyor.

Veritabanını sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için Kaynak Veritabananı üzerinden `Generate Dabatase script` yapın. Daha sonra bu script`i Hedef sunucununuz üzerinde RUN edin. Bu işlem size kaynak sunuzunuzdaki veritabanının aynısını hedef sunucu üzerinde boş olarak oluşturacaktır. Şu aşamada bile Data Import and Export tool`u bir işe yaramıyor. Bunun için Kaynak veritabanının bir tam yedeğini alın ve Hedef sunucu üzerinde bu yedeği geri döndürün. Restore işlemini yapmadan önce `Force Restore over existing Database` opsiyonunu seçmeyi unutmayın.

Görüşler

0
enig
Yedekten geri alma dışındaki veri taşıma işlemlerinde autoincrement alanları aynı değerleri almıyordu sanırım.

Bende geliştirme ve testler için 4GB'ı geçen bir veri tabanının bir kısımını alarak express üzerinde nasıl kullanabilirim sorunsalına cevap arıyorum hala daha...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

ASP+ ve C# neler getirecek?

FZ

Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.