Microsoft Winternals'ı satın aldı!

0
sundance
Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.
Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz.

Görüşler

0
ttk
Vay !!!
Umarım o güzelim freeware (kaynak kodu da bedava) son derece faydalı programları ortadan kaybetmez M.Soft. O programlardan bazıları ile, epey gizli hareket eden wormları elle yakalamak mümkün olabiliyordu.

Linux antivirüs programı yazan firmalarısatın alması gibi bir durum değildir umarım bu da.
0
Zebani
"Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz." Azıcık okudum verdiğiniz kaynakları. Hay bin kunduz diyebiliyorum ancak... (Aslında başka bişey derdim ama M$, sony 'e v.d. küfretmek yakışmaz bize)
0
Zebani
Bu saçmalıkları okudukça, bu dev şirketler bizi dolandırmaya çalışıyorsa biz niye onları dolandırmayalım diye geçiriyorum içimden. Niye onlara para kazandıralım. Onlar bizi zaten yeterince sömürüyorlar ne de olsa sömürge kültürünün ürünü firmalar bunlar. Bir nokta da bir çeşit savaş bence bu... Kendimi onlara hiç bir şekilde para ödemek zorunda hissetmiyorum bir süredir. (Ürünlerini kullansamda)
0
sundance
Mercedes'e karşı da benzer şekilde hissettiğinizde haberimiz olsun ;)
0
Zebani
:) :)
0
Zebani
Mercedesiniz mi var? :)
0
Tarık
"Hayır yani, aynı şekilde mercedes marka bir arabayı talep ettiği ücreti ödemeden alıp kullanabiliyorsanız sizinle iş kuralım örgütlü korsancılık yapalım" ;) manasında söylemiştir zannedersem.
0
Zebani
eh o kadarını anlayamadım. Teşekkür ederim. açıklama için :). ben mercedesi varsa kopyalayacaktım. bi tane de kendime.
0
Zebani
valla işin aslı mercedes vb. ne de aynını hissediyorum. sömürdükleri toplumların kanlarının üzerine kurulmuş firmalar ve milletler bunlar ve hâlâ da sömürmeye devam ediyorlar utanmadan. İnsan olduklarını da iddia ederek. Bu büyük firmalar ve devletler nasıl birbirlerinden teknoloji aşırıyorsa, benimde onlardan aşırmaya hakkım var diye düşünüyorum. Ha burda ki temel soru bu anlayış doğru mu veya bu sömürgecileri nasıl ayırd edeceğiz o da vicdan ve muhakeme meselesi...
0
yilmaz
şöyle birkaç bin seneden beri somuren-somurulen yapısı hiç değişmemiş. sadece karakterler değişiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...