Microsoft Winternals'ı satın aldı!

0
sundance
Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.
Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz.

Görüşler

0
ttk
Vay !!!
Umarım o güzelim freeware (kaynak kodu da bedava) son derece faydalı programları ortadan kaybetmez M.Soft. O programlardan bazıları ile, epey gizli hareket eden wormları elle yakalamak mümkün olabiliyordu.

Linux antivirüs programı yazan firmalarısatın alması gibi bir durum değildir umarım bu da.
0
Zebani
"Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz." Azıcık okudum verdiğiniz kaynakları. Hay bin kunduz diyebiliyorum ancak... (Aslında başka bişey derdim ama M$, sony 'e v.d. küfretmek yakışmaz bize)
0
Zebani
Bu saçmalıkları okudukça, bu dev şirketler bizi dolandırmaya çalışıyorsa biz niye onları dolandırmayalım diye geçiriyorum içimden. Niye onlara para kazandıralım. Onlar bizi zaten yeterince sömürüyorlar ne de olsa sömürge kültürünün ürünü firmalar bunlar. Bir nokta da bir çeşit savaş bence bu... Kendimi onlara hiç bir şekilde para ödemek zorunda hissetmiyorum bir süredir. (Ürünlerini kullansamda)
0
sundance
Mercedes'e karşı da benzer şekilde hissettiğinizde haberimiz olsun ;)
0
Zebani
:) :)
0
Zebani
Mercedesiniz mi var? :)
0
Tarık
"Hayır yani, aynı şekilde mercedes marka bir arabayı talep ettiği ücreti ödemeden alıp kullanabiliyorsanız sizinle iş kuralım örgütlü korsancılık yapalım" ;) manasında söylemiştir zannedersem.
0
Zebani
eh o kadarını anlayamadım. Teşekkür ederim. açıklama için :). ben mercedesi varsa kopyalayacaktım. bi tane de kendime.
0
Zebani
valla işin aslı mercedes vb. ne de aynını hissediyorum. sömürdükleri toplumların kanlarının üzerine kurulmuş firmalar ve milletler bunlar ve hâlâ da sömürmeye devam ediyorlar utanmadan. İnsan olduklarını da iddia ederek. Bu büyük firmalar ve devletler nasıl birbirlerinden teknoloji aşırıyorsa, benimde onlardan aşırmaya hakkım var diye düşünüyorum. Ha burda ki temel soru bu anlayış doğru mu veya bu sömürgecileri nasıl ayırd edeceğiz o da vicdan ve muhakeme meselesi...
0
yilmaz
şöyle birkaç bin seneden beri somuren-somurulen yapısı hiç değişmemiş. sadece karakterler değişiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO