Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

0
anonim
Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı