İstanbul Metrosu ve BSOD

0
FZ

Görüşler

0
codeburn
bu ekran ara sıra çıkar metroda dayanamıyor koca serverler metro programına :D nasıl bi şey yapıyolarsa bir hafta bile dayanamıyor...
0
bahadirkandemir

Nazar değiyor olabilir, yüzlerce kişi bakıyor o monitörlere. Suçu yazılımda aramak yanlış.

0
darkhunter
Bazıları haberin çekim gücüne dayanamayıp, kendi haberiymiş gibi yayınlamış...
0
memisko
Bostancı deniz otobüsü iskelesinde, online satış noktasındaki ekranda da benzer bi mavi ekran tam 1 hafta boyunca kalmıştı. O kadar ender rastlanan bi durum(!) olduğunu bilseydim, ben de fotoğrafını çekerdim. :-P
0
bm
Siz Istanbul'da hic bu kadar mavi ekran gordunuz mu?
0
feran
Ekrandaki yazıyı okuyamıyorum ki;) E, tabi çoğunuz yetişmedi, "necefli maşraba" bulamamışlar da ondan galiba!
0
feran
Ya şimdi yine biri üşenmeden Blue Screen of Death nedir filan diye bana anlatmaya uğraşır. N'olur zahmet etmeyin.
0
mturker
Ben kendi memleketimde tatillerde yerel bir kanalda görüyorum. Onlar gece TV kapandıktan sonra sabaha kadar Winamp'tan müzik yayını yapıyorlar, önde de Powerpoint'le hazırlanmış TeleText yerine geçecek birşeyler hazırlamışlar hemde reklam veriyorlar aynı şekilde, bunlar bazen sistemdeki başka bir programın hatası yüzünden kayboluyor ve Windows'un o program için verdiği hata gözüküyor. Bazende bu mavi ekran çıkıyor. Yani şöyle ağız tadıyla Powerpoint'te hazırlanmış bir reklam, bir TeleText seyrettirmiyorlar adama :)
0
sametc
bu haberi windows sistem yöneticilerine gösterdim... Ve aldığım cevap: "gayet normal"
0
koraypeksayar
Tepki "Ara sıra 'resetlemek' lazım tabi" olsa kopardım :)
0
desenturk
Ankara metrosunda da sık sık görüyorum "mavi ekranı".
0
yilmaz
Reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam yapıyorlar. Bak FM de bilem çıktı. :))
0
banger
bende goruyorum mavi ekrani herzaman alt komsuda :D bole bisey oldugunda surekli beni cagiriyor cunku :D
0
KaranliklarinFatihi
windowdla yatan şaşı kalkar.
0
mbayer
Bence sorun window'dan kaynaklanımıyor sorun delp? ile yazılan programlarda. Benimde o şekilde çalışan bir programım vardı visual c++'la yeniden yazınca 2 senedir hiç kapanmadan, mavi ekran çıkartmadan çalışıyor. Sebebi window thread senkronizasyonunu ms'in daha iyi yapması. Yine de eleştirilerinize katılıyorum :)
0
neurorebel
Bence sorun window'dan kaynaklanımıyor sorun delp? ile yazılan programlarda. Benimde o şekilde çalışan bir programım vardı visual c++'la yeniden yazınca 2 senedir hiç kapanmadan, mavi ekran çıkartmadan çalışıyor. Sebebi window thread senkronizasyonunu ms'in daha iyi yapması.
cık... yok ööle bişey..
0
anonim
Ankara metrosunda da ara ara görmek olası xD
0
anonim
Bununla beraber, eğer yanlış hatırlamıyorsam metronun (kastım tren) içindeki sistem linux alt yapılı idi. Eğer rüya değildi ise bir kere boot anını görmüştüm sanki.
0
Challenger
Ben de "SYSLINUX Copyright (C) Peter Anvin" yazısı görmüştüm. Ama trendeydi dediğiniz gibi.
0
sundance
Evet trenin içindeki sistemler Linux. Ben de boot ekranlarını, içerde bazı dosyaları bulamadığında çıkan mesajları görmüştüm.
0
Challenger
Geçen akşam metroya indiğimde ilk dikkatimi çeken bu masmavi şeyler olmuştu. Durup durup gülmüştüm. Resmini ben de çekecektim ama vazgeçmiştim. Resimlere bakarken tanıdık birisini gördüm gibi oldum. Allah' tan ekrana bakıp sırıtırken çıkmamışım :)

Daha önce de taksim meydanındaki büyük ekranda da Virüs taraması yapan bir Norton Antivirus görmüştüm. Ama o sırada fotoğrafını çekemeyeceğim kadar uzaktı.
0
mentat
köpeğin insanı ısırması haber olmaz ki ama!
0
FZ
:)
0
feran
Bir an durup-ki nicedir evde oturup duruyorum-ürperdim. Metroyu kullandığım yok hayli zamandır. Asıl soru şu; o ekran-lar sadece metro sefer saatleriyle ve bazı statik bilgilerle mi ilgili yoksa sistemin genel işleyişiyle de bir anlamda entegre olabilir mi? Yani ikide birde bozuluyorsa metroya binmek de tehlikeye giriyor mu yani olmadık yerde durur gibi filan? İşte o zaman "adam köpeği ısırır!"
0
FZ
İnsan hayatının emanet edildiği görev kritik sistemlerdeki gömülü işletim sistemleri o monitördeki MS Windows gibi şeyler değil bildiğim kadarı ile yani öyle genel amaçlı sistemler değil, spesifik belli bazı mekatronik cihazları kontrol etmek için yoğun zamanlama ve hata testlerine tabi tutulup ancak ondan sonra kullanılıyorlar. Bizim metrodakileri bilmiyorum, belki bilgili FM takipçileri varsa onlar daha çok teknik detay verebilirler.
0
myavuzselim
Evin asansoru ekranda bulundugum kattan birkac fazlasini gosteriyor. En alt kata inerken tirsiyorum kut diye yere bindirecegiz diye. Ama oyle birsey olmadi hic :)
0
bm
Asansoru satanlar ve bakimini yapanlar 'birsey olmaz abi' mi diyorlar? Boyle durumlerda musterinin gordugu seyi boyle kotu yapan goremedigi tarafi nasil yapiyordur acaba diye dusunmek lazim belki.
0
elrond
Biri bi zahmet display driverı update etse bişey kalmaz. nv4_disp.sys.... Nvidia 3 haftada bir driver update yazdığına göre demek ki bir halt var bu işte..
0
meddle
bide burger king teki kasa önleri ekranlarında bi sabah (ne işim varsa sabah sabah) linux boot screeeni görmüştüm tabi güzel bi sabah olmuştu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.