Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

2
butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim camiası bir gün dengelerin değişebileceğini umuyordu elbette ama bu kadarını kimsenin hayal edemedeğini tahmin ediyorum.

Sözü fazlaca uzatmadan sizi Eric Raymond'dan kısa bir video ve micros~1 etiketi altındaki ilk bakışta yakaladığımız bazı haberlerle başbaşa bırakıyorum.

Görüşler

0
tongucyumruk

Nereden nereye... Bu arada sessiz sedasız Java için MSSQL JDBC sürücülerinin de kodu açıldı ve yıllar süren eziyetin ardından Maven Central'a yüklendi.

Sırf bu yorumu yazmak için girdiğim adresin https://github.com/Microsoft olması bile çok şeyi anlatıyor aslında.

Tabi herşeye rağmen unutmamak lazım, Microsoft bir anda Noel Baba olmuş veya Stallman'ın sözünü dinlemenin tek doğru yol olduğuna inanmış falan değil. Özünde bu hareketler de tabi ki günün sonunda daha fazla kar, daha fazla pazar payı için yapılan şeyler. Bu yüzden özgür yazılım/açık kaynak camiasınının tembelleşmeden, geçmişi unutmadan çalışmaya devam edip koşulların her zaman büyük şirketleri bu şekilde davranmaya itecek şekilde kaldığından emin olması gerekiyor.

0
FZ

2000lerin basinda MS SQL Server uzerinde yazilim gelistirirken biri gelip "MS SQL Server GNU/Linux uzerinde 'native' olarak calisacak bir gun," dese "belki ben emekli olduktan sonra" derdim kesin. Buyuk konusmamak lazimmis! :)

0
ealtin

Bu gune gelebilmek icin Ximian ve Xamarin'i kuran kucuk takimin bi 15 yil ve yaklasik 50m$ kadar gommesi gerekti. Fazlasiyla karsiligini aldilar, ama cabalarinin Ise yarayip yaramadigini birkac yil icerisinde gorecegiz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Düzenli İfadeler ve Kullanım Alanları Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Haziran 2004 Çarşamba günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'unun ev sahipliği yapacağı seminerde, karmaşık metin işleme ihtiyaçları için biçilmiş kaftan olan düzenli ifadelerin (ing. regular expressions) ne olduğu, nasıl kullanıldığı, nelerle kullanıldığı gibi sorulara yanıt verilmeye çalışılacaktır. Seminerde bir verinin evirip çevirilerek bambaşka bir biçime sokulması ve başka amaçlarla kullanılması, yoğun verinin içinden sadece ihtiyaç duyulan bilginin alınması, verinin kullanıcı tarafından yanlış biçimde verilmesinin önlenmesi ayrıntılı olarak örneklenecektir. Seminere katılan izleyicilerin düzenli ifade yazma becerilerinin arttırılması ve günlük hayatta düzenli ifadelerden faydalanmaları hedeflenmektedir.

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.