Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

2
butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim camiası bir gün dengelerin değişebileceğini umuyordu elbette ama bu kadarını kimsenin hayal edemedeğini tahmin ediyorum.

Sözü fazlaca uzatmadan sizi Eric Raymond'dan kısa bir video ve micros~1 etiketi altındaki ilk bakışta yakaladığımız bazı haberlerle başbaşa bırakıyorum.

Görüşler

0
tongucyumruk

Nereden nereye... Bu arada sessiz sedasız Java için MSSQL JDBC sürücülerinin de kodu açıldı ve yıllar süren eziyetin ardından Maven Central'a yüklendi.

Sırf bu yorumu yazmak için girdiğim adresin https://github.com/Microsoft olması bile çok şeyi anlatıyor aslında.

Tabi herşeye rağmen unutmamak lazım, Microsoft bir anda Noel Baba olmuş veya Stallman'ın sözünü dinlemenin tek doğru yol olduğuna inanmış falan değil. Özünde bu hareketler de tabi ki günün sonunda daha fazla kar, daha fazla pazar payı için yapılan şeyler. Bu yüzden özgür yazılım/açık kaynak camiasınının tembelleşmeden, geçmişi unutmadan çalışmaya devam edip koşulların her zaman büyük şirketleri bu şekilde davranmaya itecek şekilde kaldığından emin olması gerekiyor.

0
FZ

2000lerin basinda MS SQL Server uzerinde yazilim gelistirirken biri gelip "MS SQL Server GNU/Linux uzerinde 'native' olarak calisacak bir gun," dese "belki ben emekli olduktan sonra" derdim kesin. Buyuk konusmamak lazimmis! :)

0
ealtin

Bu gune gelebilmek icin Ximian ve Xamarin'i kuran kucuk takimin bi 15 yil ve yaklasik 50m$ kadar gommesi gerekti. Fazlasiyla karsiligini aldilar, ama cabalarinin Ise yarayip yaramadigini birkac yil icerisinde gorecegiz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org

Penguence 2. sayı PDF olarak yayınlandı

resilence

Penguence Sayı 2 PDF formatında çıktı.

Penguence Dergisi, Linux Kullanıcıları Derneği bünyesinde sürekli bir yayın çıkartmak amaciyla oluşturulmuş bir topluluk projesidir. Şubat 2005 tarihinde ilk sayısı çıkan dergi 2. sayısı ile okuyucuların karşısında. PDF formatında hazırlanan dergiyi http://penguence.linux.org.tr sitesinden indirebilirsiniz.

2.sayıda yer alan konulardan bazıları:

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr