Neremle gülsem?

0
conan
Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Görüşler

0
larweda
He he.. Benim burdan anladığım, microsoft`un ciddi bir şekilde tutuşmuş olduğu, adamlar dünyanın en büyük yazılım şirketi, dünyanın en iyi ve en tecrübeli yazılımcılarını çalıştırıyolar, hep söyledikleri linux iyi hoş ama, bize rakip olamaz şeklinde beyanların da karizmaya kusur gelmesin şeklinde yapıldığını, aslında adamların bir miktar da yusuf yusuf olduğunu çıkarıyorum ben bu komik makaleden, microsoft`un kendi içinde `confidential` olarak linux hakkındaki raporlarını ise görmek isterdim doğrusu. Neyse, hodri meydan..
0
Lord
karalama kampanyalari her sekilde ise yarar linuxa yonelcek kullanicilarin tamami olmasada buyuk bir kismini etkileyecekleri acik oyle ki bir fotografci firma bilgisayar alicak photoshop calismak icin filan adama diyoruz sizin caliscaginiz isler ufak nt ile bunu ucuza mal edersiniz adamin cevabi japonlardan daha mi iyi bilcen mac alicaz biz oldu yani bu kafadaki insanlari etkilemek zor degil pahali olan iyidir mantigi yerlesikken. Bununla birlikte uzun suredir linux kullanicisi olarak linuxun desktopta microsoftla hala boy olcusebilcegini dusunmuyorum cunku uzun suredir linux kullanmama ragmen hala rahat edemedigim bir cok yetersizlik var desktop alaninda.linux ustundeki browserlarda hala yetersiz ne yazik ki.
0
tupac
microsoftu desktopta gecemeyecegi konusunda acele etme!..ayrica browser yetersizligi konusunda da pes yani..
0
tongucyumruk
Dogrusu browserlarda yetersiz oldugunu düsünmüyorum. Ancak birçok site sadece IE ye uygun olarak hazirlaniyor bu tip sitelerde bazi sorunlar çikabiliyorsada mesela bunlari Galeon (mozilla tabanli bir browser) altindan yaziyorum. Yani site html 4.0 standardina uydukça sorun yok. Ama browser hersey degil desktopa tam anlamiyla hakim olabilmesi için:

1-Kulanicilarin linux kullanmak için aliskanliklarini degistirmeye hazir olmalari
2-Kullanicilarin linuxun ne oldugunu bilmeleri
3-Linuxun kendisinin ve linuxtaki herseyin sadece next diyerek kurulabilmesi (mesela Mandrake 8.0 daki rpmdrake bu konuda bayaa yol katetmis)

mutlaka yerine gelmesi gereken sartlar. Örnegin ben makinamda Linux kullaniyorum. Tüm islerimi linuxtan görüyorum. Ama ellerinin altinda hazir kurulu tüm ayarlari hazir yapilmis linux olmasina ragmen ailemin diger üyeleri Windows 98 kullaniyor. Çünkü bilgisayari bildiklerinden beri hep windowsla ugrasmislar ve linux kullanmak onlar için hiçbir fark dogurmayacak. Bu farki insanlarin görebilmesi lazim aksi halde linux desktopta 3-5 merakli haricinde yayilamaz.
0
Lord
soyle soyliyeyim ki slackware fan'iyim - current -paketleri tek tek secerek elimle install ettim.
Hususi olarak 4-5 ayri browser denedim ( mozilla,netscape,galeon,opera) hurriyetin web sitesi her browserda farkli gozuktu. ( ms true typelari install etmis olmama ragmen ) Netscape de okunamiyacak kadar kotuydu. Mozilla'da bir site resolve edilemedigi zaman diger acik mozilla pencerelerinde internet erisimini durdurdu ve defalarca kilitlendi. Opera en duzgun ve stable davranirken menulerindeki open etc gibi menuleri anlasilmaz bir sekilde buyuk fontlarla ( pixel pixel gozukup ekrani mahvedicek kadar) cikiyor. Internetle bu kadar ic ice bir sistemin bu tur browser sorunlari yasamasi ( java applet veya scriptler karsisinda gosterdikleri kilitlenme veya seg faultlari saymiyorum bile ) bana tuhaf geliyor. Desktop bazinda ele aldigimiz da ise son doneme damgasini vurcagina inandigim ve onumuzdeki slackware release'inde muhtemelen icercegi ( current packetler arasinda geliyor binaryleri ) sistemi inanilmaz yavaslatiyor oyle ki tree uzerinden sistem icinde dolasmak i$kence gibi ve surekli eazel'in kapanmi$ web sitesi uzerinden bir $eyler bakiniyo vs vs ve normal sistem performansini %70 gibi bir oranla a$agi cekiyor ( abartmiyorum ) Butun bu araclar ba$li ba$li harika araclar olmasina ragmen ve latest veya stable olmadiklarini goz onunde tutsak bile netscape'in linux uzerinde yillardir ciddi bir yol katedemedigini goz onunde tutarak umutsuzluga kapiliyorum - desktop - konusunda. Clipboard,OLE gibi ozelliklerin linuxta ne kadar yetersiz oldugunu soylememe bilmem gerek var mi.. ama console bazli yada server tabanli istisnasiz mukemmel bir sistem oldugunu da soylemeden gecersem ayip etmi$ olurum ;)
0
Lord
bir onceki reply''de son doneme damgasini vurcagina inandigim diye niteledigim desktop manager eazel''i kastetmi$tim ama uzun cumle kurarken yazmayi unutmu$um tekrar da nerden editleniyor bulamadim yorumlar özür dilerim.
0
tongucyumruk
Galeonda bazi siteler hariç hiçbir probleme rastlamadim ama mesela dhtml gibi olaylar duzgun çalismiyor o dogru. Mandrake 8.0'in kendisiyle gelen fontlar hariç hiçbir font install etmedigim halde bazi siteler hariç (sanirim arial falan kullaniyorlar) türkçe karakter problemi yasamadim. Ve son olarak mozilla tabanli olmasina ragmen kesinlikle mozilladan daha iyi.
0
anonim
Sadece ben şunu söylüyorum Hotmail Microsoftun değilmi Cevap:evet Peki neden hotmail serverlarında FreeBSD veya NetBSD kullanıyorlar ??
adamlar ilk aldıklarında NT ye geçirmişler 1 saat içinded hotmail göçmüş

Hadi buyrun bakalım


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....