Neremle gülsem?

0
conan
Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Görüşler

0
larweda
He he.. Benim burdan anladığım, microsoft`un ciddi bir şekilde tutuşmuş olduğu, adamlar dünyanın en büyük yazılım şirketi, dünyanın en iyi ve en tecrübeli yazılımcılarını çalıştırıyolar, hep söyledikleri linux iyi hoş ama, bize rakip olamaz şeklinde beyanların da karizmaya kusur gelmesin şeklinde yapıldığını, aslında adamların bir miktar da yusuf yusuf olduğunu çıkarıyorum ben bu komik makaleden, microsoft`un kendi içinde `confidential` olarak linux hakkındaki raporlarını ise görmek isterdim doğrusu. Neyse, hodri meydan..
0
Lord
karalama kampanyalari her sekilde ise yarar linuxa yonelcek kullanicilarin tamami olmasada buyuk bir kismini etkileyecekleri acik oyle ki bir fotografci firma bilgisayar alicak photoshop calismak icin filan adama diyoruz sizin caliscaginiz isler ufak nt ile bunu ucuza mal edersiniz adamin cevabi japonlardan daha mi iyi bilcen mac alicaz biz oldu yani bu kafadaki insanlari etkilemek zor degil pahali olan iyidir mantigi yerlesikken. Bununla birlikte uzun suredir linux kullanicisi olarak linuxun desktopta microsoftla hala boy olcusebilcegini dusunmuyorum cunku uzun suredir linux kullanmama ragmen hala rahat edemedigim bir cok yetersizlik var desktop alaninda.linux ustundeki browserlarda hala yetersiz ne yazik ki.
0
tupac
microsoftu desktopta gecemeyecegi konusunda acele etme!..ayrica browser yetersizligi konusunda da pes yani..
0
tongucyumruk
Dogrusu browserlarda yetersiz oldugunu düsünmüyorum. Ancak birçok site sadece IE ye uygun olarak hazirlaniyor bu tip sitelerde bazi sorunlar çikabiliyorsada mesela bunlari Galeon (mozilla tabanli bir browser) altindan yaziyorum. Yani site html 4.0 standardina uydukça sorun yok. Ama browser hersey degil desktopa tam anlamiyla hakim olabilmesi için:

1-Kulanicilarin linux kullanmak için aliskanliklarini degistirmeye hazir olmalari
2-Kullanicilarin linuxun ne oldugunu bilmeleri
3-Linuxun kendisinin ve linuxtaki herseyin sadece next diyerek kurulabilmesi (mesela Mandrake 8.0 daki rpmdrake bu konuda bayaa yol katetmis)

mutlaka yerine gelmesi gereken sartlar. Örnegin ben makinamda Linux kullaniyorum. Tüm islerimi linuxtan görüyorum. Ama ellerinin altinda hazir kurulu tüm ayarlari hazir yapilmis linux olmasina ragmen ailemin diger üyeleri Windows 98 kullaniyor. Çünkü bilgisayari bildiklerinden beri hep windowsla ugrasmislar ve linux kullanmak onlar için hiçbir fark dogurmayacak. Bu farki insanlarin görebilmesi lazim aksi halde linux desktopta 3-5 merakli haricinde yayilamaz.
0
Lord
soyle soyliyeyim ki slackware fan'iyim - current -paketleri tek tek secerek elimle install ettim.
Hususi olarak 4-5 ayri browser denedim ( mozilla,netscape,galeon,opera) hurriyetin web sitesi her browserda farkli gozuktu. ( ms true typelari install etmis olmama ragmen ) Netscape de okunamiyacak kadar kotuydu. Mozilla'da bir site resolve edilemedigi zaman diger acik mozilla pencerelerinde internet erisimini durdurdu ve defalarca kilitlendi. Opera en duzgun ve stable davranirken menulerindeki open etc gibi menuleri anlasilmaz bir sekilde buyuk fontlarla ( pixel pixel gozukup ekrani mahvedicek kadar) cikiyor. Internetle bu kadar ic ice bir sistemin bu tur browser sorunlari yasamasi ( java applet veya scriptler karsisinda gosterdikleri kilitlenme veya seg faultlari saymiyorum bile ) bana tuhaf geliyor. Desktop bazinda ele aldigimiz da ise son doneme damgasini vurcagina inandigim ve onumuzdeki slackware release'inde muhtemelen icercegi ( current packetler arasinda geliyor binaryleri ) sistemi inanilmaz yavaslatiyor oyle ki tree uzerinden sistem icinde dolasmak i$kence gibi ve surekli eazel'in kapanmi$ web sitesi uzerinden bir $eyler bakiniyo vs vs ve normal sistem performansini %70 gibi bir oranla a$agi cekiyor ( abartmiyorum ) Butun bu araclar ba$li ba$li harika araclar olmasina ragmen ve latest veya stable olmadiklarini goz onunde tutsak bile netscape'in linux uzerinde yillardir ciddi bir yol katedemedigini goz onunde tutarak umutsuzluga kapiliyorum - desktop - konusunda. Clipboard,OLE gibi ozelliklerin linuxta ne kadar yetersiz oldugunu soylememe bilmem gerek var mi.. ama console bazli yada server tabanli istisnasiz mukemmel bir sistem oldugunu da soylemeden gecersem ayip etmi$ olurum ;)
0
Lord
bir onceki reply''de son doneme damgasini vurcagina inandigim diye niteledigim desktop manager eazel''i kastetmi$tim ama uzun cumle kurarken yazmayi unutmu$um tekrar da nerden editleniyor bulamadim yorumlar özür dilerim.
0
tongucyumruk
Galeonda bazi siteler hariç hiçbir probleme rastlamadim ama mesela dhtml gibi olaylar duzgun çalismiyor o dogru. Mandrake 8.0'in kendisiyle gelen fontlar hariç hiçbir font install etmedigim halde bazi siteler hariç (sanirim arial falan kullaniyorlar) türkçe karakter problemi yasamadim. Ve son olarak mozilla tabanli olmasina ragmen kesinlikle mozilladan daha iyi.
0
anonim
Sadece ben şunu söylüyorum Hotmail Microsoftun değilmi Cevap:evet Peki neden hotmail serverlarında FreeBSD veya NetBSD kullanıyorlar ??
adamlar ilk aldıklarında NT ye geçirmişler 1 saat içinded hotmail göçmüş

Hadi buyrun bakalım


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Microsoft GNU/Linux ile Savaşında Yeni Bir Yöne Kayıyor

anonim

News.com´un haberine göre Microsoft tarafından finanse edilen " bağımsız " araştırmalar serisi çerçevesinde Get The Facts kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Microsoft TCO kavramından vazgeçip " interoperability " kavramını tartışmaya açmak istiyor.