Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

0
tongucyumruk
Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Görüşler

0
sundance
Vay anasını! Eline sağlık Tonguç, çok acaip haber bulmuşsun!

Paranoya yapmayın, dünya herkese yeter, Micros~1`a mı kalacak ? diyenler bir adım öne lütfen :)
0
SHiBuMi
Dünyayı şu anda yöneten silah tacirlerindense, Microsoft'u tercih ederim. İnsan psikolojisi, ilerleyebilmek için illa şeytan bir düşmana ihtiyaç duyar. Sizler de bir gün bunu aşabileceksiniz inşallah, yeni yıl dileğim bu olsun.

Bir adımdan fazla oldu galiba? :) Mutlu yıllar
0
anonim
Yaaa... Shibumi kardesim, 15 gundur MAPI diye bir seyle bogusuyorum. Geldigim yeri soyle izah edeyim. Outlook MAPI spec'lerinde yazmayan bir suru interface ve property set kullaniyor. Sonucta biz bir MAPI bileseni yazacak olsak, allemi cihan olsak bile Outlook gibisini yazamiycaz.

Simdi bu ne demek ? Microsoft kendi disinda kimsenin ortada olmasini istemiyor. Sizin IT sektoru dediginiz sey su anda Bill Gates'i sutuyle beslemek icin kuyruga girmis durumda, ama yarin onlar ve birlikte sen de bu kez etinizle Gates'i besleyeceksiniz. Once bunun farkina bir varin.

Gelelim asil mevzuya. Silah tacirlerinin dunya'yi yonetebilme sebebi, dunya'nin avare halklarinin ahmakligindan baska bir sey degildir. Venezuella dunya'nin en buyuk petrol yataklarina sahiptir. Fakat su anda disaridan petrol aliyor. Anlayin artik. Eger siz aradaki ucurum iyice acilmadan gidisata dur demezseniz yarin sizi bir yedek parca ve protein deposu olarak gormekte tereddut etmezler.. Microsoft ile aramizdaki acigi kapatmamiz, NASA + NSA ile TUBITAK arasindaki acigi kapatmaktan 10 kez daha kolay. Ama sizin gibi vurdumduymazlikla yaklasanlar yarin ne olabilecegini gormek istemiyor. Elbette MS'yi yakalayip gecmekle her sey gulluk gulistanlik olmayacak ama...
Biz, kendi evimizin onunden sorumluyuz ilk once. Eger IT Aydinlari, calisanlari vs. ne derseniz, olaraktan kendi kapimizin onunu temizleyebilirsek, o zaman gider birde baska kapilarin onunu temizleyenlere koltuk cikariz belki. Hic yoktan moral destek vermis oluruz..
0
sundance
Yok canııım nereye aşacaz. 6000 yıldır insanoğlu böyle, herkesin senin boyutunda evrim geçirmesini beklemen haksızlık olmaz mı :p
0
MultiServis
Microsoft'a niye bu kadar önyargılı yaklaşıyorsunuz veya yaklaşmayı popüler buluyorsunuz ki?
Birde bunun yanında onun ürünlerini kullanarak bunu yapmak iyi değil galiba..
0
raistlinthewiz
espriydi galiba son cumle?
0
sundance
Öncelikle önyargı kelimesinin anlamına sözlükte bir bak derim ben. Şahsen 20 yila yakin zamandir MS ürünlerinin stratejilerini yakınen izlemekteyim ve artık işin önü kalmadı, hatta yargı aşamasında bayağı da geç kaldık.

Ayrıca ikinci derdini de MS ürünleri kullananlar düşünsün, bizi ilgilendirmiyor. Niye böyle baktığımızı da bu saate kadar anlamadıysan bundan sonra anlaman da zora bana kalırsa, ama yine de bir umut şu makalelere bak derim

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

Son olarak da, eğer MS modeli hakim olsaydı sen MultiServis gibi bir şeyi de biraz zor yapardın bir başına bunu da hatırlatayım :)

0
MultiServis
Geçenlerde bir yazı yazmıştım.Keşke sitede yayınlansaydı. O zaman niye böyle düşündüğümü daha iyi anlatabilirdim. Bu arada FZ yöneten arkadaşlardan da şikayetçiyim.Bir insanın zaman harcayıp yazdığı yazıyı yayınlamamktalar vaya niye yayınlamadıklarını kişiye yazmamaktadırlar. Kınıyorum..
0
sundance
Öncelikle FZ değil, FM (Fazlamesai`yi FM diye kısaltıyoruz ki sevgili arkadaşımız FZ (kendisi tarihsel öneme de sahip bir matematikçidir aynı zamanda) ile karışmasın.


Yazıya gelince, kesinlikle çaba gösterilmiş bir yazı, fakat tam nereye koyacağımızı bilemedik. Hala FM`in yayınlanacak yazılar sırasında duruyor kendisi. Ha bu konuda benim hatam olmuş, zira o yazıyı Anonim olarak görüp sahibi ile bağlantı kurmaya çalışmadım.

Açıkcası, yılbaşı koşuşturması, ödevlerdi filan derken, yazının (zaman ayırıp okuyun) kısmını geçemedim. Şimdi tekrar okuyup değerlendireceğim.

Budur.
0
MultiServis
Düzeltme için teşekkürler.
FZ yazarken galiba aklıma şu aralar derslerde zorluk yaşadığım FAZ konusu gelimiş olmalı..:)
0
cenkog
Yaa arkadaşım ne önyargısı yaaa. Görmüyor musun tüm dünyanın görmeye başladığını hala?... Adam soyuyor bizi yaa...
0
anonim
calismadi
nedenkine :-)
F S F
Free Windows Supporters :PP
(not free software foundation..etc.)
0
conan
Turkiye`de devlet sistemlerinde acik kaynakli kodun uygulanabilmesi icin bir yasa tasarisi hazirlanmali! Bunun icin bir kamuoyu olusturmaliyiz! Hemen! Simdi!
0
oktay
Bu halloween dokumanlarini iyi guzel yayinliyor ESR da, kendi yorumunu katmasa ne olur sanki. Biz sanki salagiz anlamiyoruz okuyunca, adamin yorumunu okumaya zorlaniyoruz. Bir de abartiyor gereksiz yere ve fanatik bir yazi haline getiriyor dokumanlari.
0
anonim
Arkadaslar,

Su Microsoft ikonunu surekli gozukuyor sitede, goren siteyi MS'ci zannedecek. Su MS ikonunu degistirip, uzerine tuvalet resmi falan koyalim, MS'i ait oldugu seviyeye koymus olalim. Cok mu abartiyorum?



0
anonim
çü$$$!!!
0
sundance
sevgili 81.212.112.xx mumkunse seviyeyi dusurmeden tepki verelim :(
0
anonim
o arkadasin anlayisina gore biz Microsoft urunleri kullanicilari o tuvalet için çukurunda yer aliyoruz sanirim. Once bu tur laubalilikleri uyarmanizi daha cok isterdim. Ama yine de kusura bakmayin, asla FM e yonelik degildi bu tepkim.
0
sundance
Bir şeyi direkt söylemek var, indirekt söylemek var. Kaldı ki arkadaşın aşırılığına zaten gereken tepki verilmekte, ona başka bir aşırılıkla tepki vermenin bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Öte yandan, fazlamesai`de yeralan bazi makaleleri okursaniz, Micros~1 ürünleri kullanmaya devam etmekle ne kadar! hayırlı bir iş yaptığınızı da kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

0
raistlinthewiz
tepki bence ms'e .. ms'in yazılımlarını kullananlara değil..
0
m1a2
Çok abartıyorsun... Bu tip ifadelerden kaçınalım lütfen.
0
cenkog
Arkadaşlar devlet artık kaynak kodu açık olmayan hiçbir ürünü satın almamalıdır..Bu stratejik öneme sahip bir konudur...Beklemeden bu konuda bir hareket başlatılmalı diye düşünüyorum...Bu durum bir ülke için artık nükleeer silah yapabilmek kadar önem kazanmış durumdadır...F-16 ların en kritik software ve çipleri ülkeye en gerektiği zamanlarda verilmemiştir...Bu durumlar asla unutulmamalıdır...Akılsızca ve fütursuzca hareketler ve satınalmalar sonucu oluşan aşırı bağımlılığın bedeli sonunda ergeç ödenecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge