Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

0
tongucyumruk
Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Görüşler

0
sundance
Vay anasını! Eline sağlık Tonguç, çok acaip haber bulmuşsun!

Paranoya yapmayın, dünya herkese yeter, Micros~1`a mı kalacak ? diyenler bir adım öne lütfen :)
0
SHiBuMi
Dünyayı şu anda yöneten silah tacirlerindense, Microsoft'u tercih ederim. İnsan psikolojisi, ilerleyebilmek için illa şeytan bir düşmana ihtiyaç duyar. Sizler de bir gün bunu aşabileceksiniz inşallah, yeni yıl dileğim bu olsun.

Bir adımdan fazla oldu galiba? :) Mutlu yıllar
0
anonim
Yaaa... Shibumi kardesim, 15 gundur MAPI diye bir seyle bogusuyorum. Geldigim yeri soyle izah edeyim. Outlook MAPI spec'lerinde yazmayan bir suru interface ve property set kullaniyor. Sonucta biz bir MAPI bileseni yazacak olsak, allemi cihan olsak bile Outlook gibisini yazamiycaz.

Simdi bu ne demek ? Microsoft kendi disinda kimsenin ortada olmasini istemiyor. Sizin IT sektoru dediginiz sey su anda Bill Gates'i sutuyle beslemek icin kuyruga girmis durumda, ama yarin onlar ve birlikte sen de bu kez etinizle Gates'i besleyeceksiniz. Once bunun farkina bir varin.

Gelelim asil mevzuya. Silah tacirlerinin dunya'yi yonetebilme sebebi, dunya'nin avare halklarinin ahmakligindan baska bir sey degildir. Venezuella dunya'nin en buyuk petrol yataklarina sahiptir. Fakat su anda disaridan petrol aliyor. Anlayin artik. Eger siz aradaki ucurum iyice acilmadan gidisata dur demezseniz yarin sizi bir yedek parca ve protein deposu olarak gormekte tereddut etmezler.. Microsoft ile aramizdaki acigi kapatmamiz, NASA + NSA ile TUBITAK arasindaki acigi kapatmaktan 10 kez daha kolay. Ama sizin gibi vurdumduymazlikla yaklasanlar yarin ne olabilecegini gormek istemiyor. Elbette MS'yi yakalayip gecmekle her sey gulluk gulistanlik olmayacak ama...
Biz, kendi evimizin onunden sorumluyuz ilk once. Eger IT Aydinlari, calisanlari vs. ne derseniz, olaraktan kendi kapimizin onunu temizleyebilirsek, o zaman gider birde baska kapilarin onunu temizleyenlere koltuk cikariz belki. Hic yoktan moral destek vermis oluruz..
0
sundance
Yok canııım nereye aşacaz. 6000 yıldır insanoğlu böyle, herkesin senin boyutunda evrim geçirmesini beklemen haksızlık olmaz mı :p
0
MultiServis
Microsoft'a niye bu kadar önyargılı yaklaşıyorsunuz veya yaklaşmayı popüler buluyorsunuz ki?
Birde bunun yanında onun ürünlerini kullanarak bunu yapmak iyi değil galiba..
0
raistlinthewiz
espriydi galiba son cumle?
0
sundance
Öncelikle önyargı kelimesinin anlamına sözlükte bir bak derim ben. Şahsen 20 yila yakin zamandir MS ürünlerinin stratejilerini yakınen izlemekteyim ve artık işin önü kalmadı, hatta yargı aşamasında bayağı da geç kaldık.

Ayrıca ikinci derdini de MS ürünleri kullananlar düşünsün, bizi ilgilendirmiyor. Niye böyle baktığımızı da bu saate kadar anlamadıysan bundan sonra anlaman da zora bana kalırsa, ama yine de bir umut şu makalelere bak derim

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

Son olarak da, eğer MS modeli hakim olsaydı sen MultiServis gibi bir şeyi de biraz zor yapardın bir başına bunu da hatırlatayım :)

0
MultiServis
Geçenlerde bir yazı yazmıştım.Keşke sitede yayınlansaydı. O zaman niye böyle düşündüğümü daha iyi anlatabilirdim. Bu arada FZ yöneten arkadaşlardan da şikayetçiyim.Bir insanın zaman harcayıp yazdığı yazıyı yayınlamamktalar vaya niye yayınlamadıklarını kişiye yazmamaktadırlar. Kınıyorum..
0
sundance
Öncelikle FZ değil, FM (Fazlamesai`yi FM diye kısaltıyoruz ki sevgili arkadaşımız FZ (kendisi tarihsel öneme de sahip bir matematikçidir aynı zamanda) ile karışmasın.


Yazıya gelince, kesinlikle çaba gösterilmiş bir yazı, fakat tam nereye koyacağımızı bilemedik. Hala FM`in yayınlanacak yazılar sırasında duruyor kendisi. Ha bu konuda benim hatam olmuş, zira o yazıyı Anonim olarak görüp sahibi ile bağlantı kurmaya çalışmadım.

Açıkcası, yılbaşı koşuşturması, ödevlerdi filan derken, yazının (zaman ayırıp okuyun) kısmını geçemedim. Şimdi tekrar okuyup değerlendireceğim.

Budur.
0
MultiServis
Düzeltme için teşekkürler.
FZ yazarken galiba aklıma şu aralar derslerde zorluk yaşadığım FAZ konusu gelimiş olmalı..:)
0
cenkog
Yaa arkadaşım ne önyargısı yaaa. Görmüyor musun tüm dünyanın görmeye başladığını hala?... Adam soyuyor bizi yaa...
0
anonim
calismadi
nedenkine :-)
F S F
Free Windows Supporters :PP
(not free software foundation..etc.)
0
conan
Turkiye`de devlet sistemlerinde acik kaynakli kodun uygulanabilmesi icin bir yasa tasarisi hazirlanmali! Bunun icin bir kamuoyu olusturmaliyiz! Hemen! Simdi!
0
oktay
Bu halloween dokumanlarini iyi guzel yayinliyor ESR da, kendi yorumunu katmasa ne olur sanki. Biz sanki salagiz anlamiyoruz okuyunca, adamin yorumunu okumaya zorlaniyoruz. Bir de abartiyor gereksiz yere ve fanatik bir yazi haline getiriyor dokumanlari.
0
anonim
Arkadaslar,

Su Microsoft ikonunu surekli gozukuyor sitede, goren siteyi MS'ci zannedecek. Su MS ikonunu degistirip, uzerine tuvalet resmi falan koyalim, MS'i ait oldugu seviyeye koymus olalim. Cok mu abartiyorum?



0
anonim
çü$$$!!!
0
sundance
sevgili 81.212.112.xx mumkunse seviyeyi dusurmeden tepki verelim :(
0
anonim
o arkadasin anlayisina gore biz Microsoft urunleri kullanicilari o tuvalet için çukurunda yer aliyoruz sanirim. Once bu tur laubalilikleri uyarmanizi daha cok isterdim. Ama yine de kusura bakmayin, asla FM e yonelik degildi bu tepkim.
0
sundance
Bir şeyi direkt söylemek var, indirekt söylemek var. Kaldı ki arkadaşın aşırılığına zaten gereken tepki verilmekte, ona başka bir aşırılıkla tepki vermenin bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Öte yandan, fazlamesai`de yeralan bazi makaleleri okursaniz, Micros~1 ürünleri kullanmaya devam etmekle ne kadar! hayırlı bir iş yaptığınızı da kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1117

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=1092

http://www.fazlamesai.net/makale.php3?sid=932

0
raistlinthewiz
tepki bence ms'e .. ms'in yazılımlarını kullananlara değil..
0
m1a2
Çok abartıyorsun... Bu tip ifadelerden kaçınalım lütfen.
0
cenkog
Arkadaşlar devlet artık kaynak kodu açık olmayan hiçbir ürünü satın almamalıdır..Bu stratejik öneme sahip bir konudur...Beklemeden bu konuda bir hareket başlatılmalı diye düşünüyorum...Bu durum bir ülke için artık nükleeer silah yapabilmek kadar önem kazanmış durumdadır...F-16 ların en kritik software ve çipleri ülkeye en gerektiği zamanlarda verilmemiştir...Bu durumlar asla unutulmamalıdır...Akılsızca ve fütursuzca hareketler ve satınalmalar sonucu oluşan aşırı bağımlılığın bedeli sonunda ergeç ödenecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.