Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

0
some1lovesavril
New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Arama motoru geliştirme konusunda çaba harcayan sadece Micros~1 ve Google değil. Yahoo firması da geçen ay bir diğer arama motoru kuruluşu olan İnktomi Corp'u 235 milyon dolara satın almıştı.

Google halen internet aramalarında (1) numara olma konumunu muhafaza ediyor.

Kaynak : turk.net

Görüşler

0
anonim
Eger google'i yerinden edecek bir sirket varsa o FAST Search'tur (alltheweb.com). Bundan sonra da Altavista var. Bence MSN'in Google'i gecebilmesinin tek yolu windows kullanicilarinin gozunun icine icine MSN searchu sokmaktir... aaa.. pardon. onu zaten yapiyorlar ya :)
0
FZ
Google dururken başka bir arama motorunu tercih etmem için bana 3 sebep gösterin!
0
Nightwalker
3 tane zor ama microsoftun bu güne kadar yaptıklarını düşünürsek. Microsoft işletim sistemleri ile yayın yapan web serverlarına ufak bir hata! yüzünden google üzerinden ulaşamazsan buna hiç şaşırmam. Bu da sebeplerden ilki olabilir. ( Yada benim beynim komplo teorilerine fazla çalışıyor :)
0
anonim
Kesin yapar!
Hatta şu yandan bi tanede m$ yetkilisi çıkıpta (yaptık bile) hiç şaşırmam.
0
some1lovesavril
Opera'ya yaptıklarından sonra hiç şaşmayın bence her türlü pislik beklenir micros~1 den..
0
malkocoglu
Micro$haft'in Google'a yetismesi icin bir firin pizza yemesi gerekecek ne yazik ki... Bill'in sansina Seattle'da hep yagmur yagiyor, pogramcilar fazla disari cikmaz.

A bir dakika, zaten oraya onun icin gitmisti!

0
FZ
Benim düşüncem o ki: Zorrrrrr birazzzzz ;-)

Windows2000 cluster ile bir denesinler bakalım, Google´ınkine benzer bir sistem kurmayı ;-) Ha pardon en son Win2003 çıkarmışlardı, belki .NET komponentleri arasında öyle bir bileşen vardır, Visual Studio.NET´te `Build hyper-search engine´ diye bir buton vardır belki ;-)
0
anonim
Ne zoru !

Gayette kolay... Alırsınız 5-10 bin tane makine, üstüne koyarsınız Linux'u olur biter. Arama moturunu zaten google satıyor hazır kıta..

Hala Hotmail içinde bir sürü Apache çalışırken (dileyen bir sessionu takip etmek üzere wget kullanabilir, wget serverin identinide ekleyebilir ekrana) bu ayıp bile olmaz asla..

MS'ninde sağlam ve hızlı bir sistem kullanma hakkı mahfuzdur netekim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz