Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

0
anonim
Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;
Yer: TIM Türker İnanoğlu Maslak Show Center Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii, Maslak 34457 Istanbul

Program
08:30–10:30 Kayıt
10:30–11:00 Salona Yerleşme
11:00–11:30 Microsoft Vizyonu
11:30-12:30 Bill Gates ile söyleşi

Kayıt için bu sayfa kullanılabilir.

Görüşler

0
darkhunter
Sormak istediğimiz soruyu bile kayıt da belirtmemiz gereken bir organizasyonu da ilk kez gördüm... Ilginç...

Şimdi sorsam : "Utanmadan bir de BSA gibi kuruluşlara destek verip..." beni kayıt etmezler herhalde :-)
0
anonim
BSA'ya destek vermesindeki problem nedir?
0
darkhunter
Problem: BSA'nın başka hiçbir ülkede yapamadığı gibi lisanssız yazılım kullanan insanları vahşi hayvanlar gibi toparlayıp, özgürlüklerine varıncaya kadar ellerinden birçok şey alması...

Çözüm: Bence; biz sürüyüz, biz hayvanız demenin daha yaratıcı yolları da vardır. Bunun için BSA'ya gerek yok.

Yok yok müebbet hapis verelim lisanssız yazılım kullananlara, böylece hem yurtiçinde kuruşu kalmayan bir paranın hesabını sonuna kadar sorup, hem de adam öldürmekten bile daha ağır bir suç olan bu eylemi tamamen engellemiş oluruz.

Aman haa aramalar giderek sıklaşıyor! Bu ülke de insanların iş yerlerini vergi kaçırıyor diye bile (savcı kararı olmadan) basamıyorlar... BSA farklı tabi...
0
darkhunter
Söylediklerimin sizinle bir ilgisi yok, BSA'ya dair sadece...
0
anonim
Paranın yurtiçinde kalıp kalmaması o işin hukuksal yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasını etkileyebiliyorsa vay o hukuk sisteminin haline.

İlginç olan şu, lisans maliyetleri şirketler için öyle büyük yatırımlar ifade etmiyor aslında. Çoğu şirket bu lisanları alarak ödeyecekleri vergiden düşüyor, sonuç olarak vergi olarak verecekleri parayı kendilerine yatırım olarak geri döndürüyorlar.

Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz...

0
FZ
Microsoft faturayı buradan değil de İrlanda'daki ofisinden mi, bir iki merkezden mi ne kesiyor diye duymuştum, dolayısı ile süper satış yapsa dahi canım ülkemin devletine pek bir vergi gitmiyor gibi bir durum mu vardı sanki? Tabii duyduğumda çok şaşırmıştım. Böylesine namuslu, böylesine kapitalist, böylesine iş bilir bir güzide firma bu tür cinlikler yapar mıydı ki filan... neyse, bu bir duyum tabii, söyleyen kişi IT dünyasında orta düzey yönetici bir dostumdu, ben kendisi ile biraz daha konuşup şu işin aslını astarını öğrenmeye çalışayım.

BSA'ya gelince, o reklamlarını alsınlar, bir taraflarına ... diyorum müsaadenizle. Alınan "mal"ın parası ödensin elbet, hırsızlıktan hazzetmeyiz ama böyle muameleden hiç hazzetmeyiz. Bu kadar yanlış bir tarz, bu kadar rezalet bir üslup olabilir!
0
darkhunter
Ne yazık ki hukuk sistemimiz bu duruma müdahale edemiyor.

Lisans maliyetini vergiden düşmek yasal olarak mümkün değil. Eğer kastınız bir kısmını gider olarak göstermekese bundan çok da fazla karlı çıkıldığını söyleyemem.

Tam aksine özellikle IT bazlı çalışan firmalarda çok ciddi mâli çıkmazlara yol açabildiğini gördüm lisans paralarının. Bunlar öyle, her pasajda gördüğünüz bilgisayarcılar yada internet cafe'ler de değildi, kobi mahiyetinde firmalardı...

"Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz..."

MS'in bu ülke içinde verdiği hizmet ve eğitimlerin vergileri dışında vergi falan ödemediğini bilmiyorsunuz sanırım. Bir takım yasal boşluklardan istifade edip, vergisini ABD içinde kesiyor. Hatta bazen çift taraflı kazık attığına dair birşeyler okudum (ABD'deki vergi memurlarına biz TC'de ödedik deyip, TC'dekilere de ABD'de ödedik dediklerine dair). Aslında çok da şaşırmamak lazım MS vergi kaçırıyorsa, bu ülkenin Başbakanı tarafından firma başkanı karşılanmış, devlet ihalelerinin bir numaralı müşterisi, ülke e-devlet'inin tamamen altyapısına bağlanmış; hayati mekanizmalarda rol oynayan bir firma bu. Derin devlet ilişkilerinden daha doğal bir beklenti olamaz gibime geliyor...
0
Anduril
Bizim okuldan 40 kişilik kafile gidiyor. Tam sınav zamanına geldiğinden Edebiyat sınavını ileri aldılar ve zaten 5 gün olan tarihim 3 e düştü. Bill Amcama az sövmedim değil :) Gitmek isterdim ama sınav var Bill affet beni.
0
anonim
Konu ile ilgili Milliyet'den Abbas Güçlü'nün buradaki yazısına da göz atılabilir.
0
osteosit
Yanlız anlamış olabilirim yada bir çeviri hatası falan olabilir. Gates az önce "Google Mail çok da başarılı olmadı zaten..." yada onun gibi bir şey mi söyledi?
0
bahadirkandemir
Sundance birazdan tam metni gönderir, o zaman anlarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Smartphone, Hacker´lara Yaramış

anonim

Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)