Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

0
anonim
Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;
Yer: TIM Türker İnanoğlu Maslak Show Center Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii, Maslak 34457 Istanbul

Program
08:30–10:30 Kayıt
10:30–11:00 Salona Yerleşme
11:00–11:30 Microsoft Vizyonu
11:30-12:30 Bill Gates ile söyleşi

Kayıt için bu sayfa kullanılabilir.

Görüşler

0
darkhunter
Sormak istediğimiz soruyu bile kayıt da belirtmemiz gereken bir organizasyonu da ilk kez gördüm... Ilginç...

Şimdi sorsam : "Utanmadan bir de BSA gibi kuruluşlara destek verip..." beni kayıt etmezler herhalde :-)
0
anonim
BSA'ya destek vermesindeki problem nedir?
0
darkhunter
Problem: BSA'nın başka hiçbir ülkede yapamadığı gibi lisanssız yazılım kullanan insanları vahşi hayvanlar gibi toparlayıp, özgürlüklerine varıncaya kadar ellerinden birçok şey alması...

Çözüm: Bence; biz sürüyüz, biz hayvanız demenin daha yaratıcı yolları da vardır. Bunun için BSA'ya gerek yok.

Yok yok müebbet hapis verelim lisanssız yazılım kullananlara, böylece hem yurtiçinde kuruşu kalmayan bir paranın hesabını sonuna kadar sorup, hem de adam öldürmekten bile daha ağır bir suç olan bu eylemi tamamen engellemiş oluruz.

Aman haa aramalar giderek sıklaşıyor! Bu ülke de insanların iş yerlerini vergi kaçırıyor diye bile (savcı kararı olmadan) basamıyorlar... BSA farklı tabi...
0
darkhunter
Söylediklerimin sizinle bir ilgisi yok, BSA'ya dair sadece...
0
anonim
Paranın yurtiçinde kalıp kalmaması o işin hukuksal yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasını etkileyebiliyorsa vay o hukuk sisteminin haline.

İlginç olan şu, lisans maliyetleri şirketler için öyle büyük yatırımlar ifade etmiyor aslında. Çoğu şirket bu lisanları alarak ödeyecekleri vergiden düşüyor, sonuç olarak vergi olarak verecekleri parayı kendilerine yatırım olarak geri döndürüyorlar.

Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz...

0
FZ
Microsoft faturayı buradan değil de İrlanda'daki ofisinden mi, bir iki merkezden mi ne kesiyor diye duymuştum, dolayısı ile süper satış yapsa dahi canım ülkemin devletine pek bir vergi gitmiyor gibi bir durum mu vardı sanki? Tabii duyduğumda çok şaşırmıştım. Böylesine namuslu, böylesine kapitalist, böylesine iş bilir bir güzide firma bu tür cinlikler yapar mıydı ki filan... neyse, bu bir duyum tabii, söyleyen kişi IT dünyasında orta düzey yönetici bir dostumdu, ben kendisi ile biraz daha konuşup şu işin aslını astarını öğrenmeye çalışayım.

BSA'ya gelince, o reklamlarını alsınlar, bir taraflarına ... diyorum müsaadenizle. Alınan "mal"ın parası ödensin elbet, hırsızlıktan hazzetmeyiz ama böyle muameleden hiç hazzetmeyiz. Bu kadar yanlış bir tarz, bu kadar rezalet bir üslup olabilir!
0
darkhunter
Ne yazık ki hukuk sistemimiz bu duruma müdahale edemiyor.

Lisans maliyetini vergiden düşmek yasal olarak mümkün değil. Eğer kastınız bir kısmını gider olarak göstermekese bundan çok da fazla karlı çıkıldığını söyleyemem.

Tam aksine özellikle IT bazlı çalışan firmalarda çok ciddi mâli çıkmazlara yol açabildiğini gördüm lisans paralarının. Bunlar öyle, her pasajda gördüğünüz bilgisayarcılar yada internet cafe'ler de değildi, kobi mahiyetinde firmalardı...

"Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz..."

MS'in bu ülke içinde verdiği hizmet ve eğitimlerin vergileri dışında vergi falan ödemediğini bilmiyorsunuz sanırım. Bir takım yasal boşluklardan istifade edip, vergisini ABD içinde kesiyor. Hatta bazen çift taraflı kazık attığına dair birşeyler okudum (ABD'deki vergi memurlarına biz TC'de ödedik deyip, TC'dekilere de ABD'de ödedik dediklerine dair). Aslında çok da şaşırmamak lazım MS vergi kaçırıyorsa, bu ülkenin Başbakanı tarafından firma başkanı karşılanmış, devlet ihalelerinin bir numaralı müşterisi, ülke e-devlet'inin tamamen altyapısına bağlanmış; hayati mekanizmalarda rol oynayan bir firma bu. Derin devlet ilişkilerinden daha doğal bir beklenti olamaz gibime geliyor...
0
Anduril
Bizim okuldan 40 kişilik kafile gidiyor. Tam sınav zamanına geldiğinden Edebiyat sınavını ileri aldılar ve zaten 5 gün olan tarihim 3 e düştü. Bill Amcama az sövmedim değil :) Gitmek isterdim ama sınav var Bill affet beni.
0
anonim
Konu ile ilgili Milliyet'den Abbas Güçlü'nün buradaki yazısına da göz atılabilir.
0
osteosit
Yanlız anlamış olabilirim yada bir çeviri hatası falan olabilir. Gates az önce "Google Mail çok da başarılı olmadı zaten..." yada onun gibi bir şey mi söyledi?
0
bahadirkandemir
Sundance birazdan tam metni gönderir, o zaman anlarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.