Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

0
anonim
Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;
Yer: TIM Türker İnanoğlu Maslak Show Center Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii, Maslak 34457 Istanbul

Program
08:30–10:30 Kayıt
10:30–11:00 Salona Yerleşme
11:00–11:30 Microsoft Vizyonu
11:30-12:30 Bill Gates ile söyleşi

Kayıt için bu sayfa kullanılabilir.

Görüşler

0
darkhunter
Sormak istediğimiz soruyu bile kayıt da belirtmemiz gereken bir organizasyonu da ilk kez gördüm... Ilginç...

Şimdi sorsam : "Utanmadan bir de BSA gibi kuruluşlara destek verip..." beni kayıt etmezler herhalde :-)
0
anonim
BSA'ya destek vermesindeki problem nedir?
0
darkhunter
Problem: BSA'nın başka hiçbir ülkede yapamadığı gibi lisanssız yazılım kullanan insanları vahşi hayvanlar gibi toparlayıp, özgürlüklerine varıncaya kadar ellerinden birçok şey alması...

Çözüm: Bence; biz sürüyüz, biz hayvanız demenin daha yaratıcı yolları da vardır. Bunun için BSA'ya gerek yok.

Yok yok müebbet hapis verelim lisanssız yazılım kullananlara, böylece hem yurtiçinde kuruşu kalmayan bir paranın hesabını sonuna kadar sorup, hem de adam öldürmekten bile daha ağır bir suç olan bu eylemi tamamen engellemiş oluruz.

Aman haa aramalar giderek sıklaşıyor! Bu ülke de insanların iş yerlerini vergi kaçırıyor diye bile (savcı kararı olmadan) basamıyorlar... BSA farklı tabi...
0
darkhunter
Söylediklerimin sizinle bir ilgisi yok, BSA'ya dair sadece...
0
anonim
Paranın yurtiçinde kalıp kalmaması o işin hukuksal yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasını etkileyebiliyorsa vay o hukuk sisteminin haline.

İlginç olan şu, lisans maliyetleri şirketler için öyle büyük yatırımlar ifade etmiyor aslında. Çoğu şirket bu lisanları alarak ödeyecekleri vergiden düşüyor, sonuç olarak vergi olarak verecekleri parayı kendilerine yatırım olarak geri döndürüyorlar.

Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz...

0
FZ
Microsoft faturayı buradan değil de İrlanda'daki ofisinden mi, bir iki merkezden mi ne kesiyor diye duymuştum, dolayısı ile süper satış yapsa dahi canım ülkemin devletine pek bir vergi gitmiyor gibi bir durum mu vardı sanki? Tabii duyduğumda çok şaşırmıştım. Böylesine namuslu, böylesine kapitalist, böylesine iş bilir bir güzide firma bu tür cinlikler yapar mıydı ki filan... neyse, bu bir duyum tabii, söyleyen kişi IT dünyasında orta düzey yönetici bir dostumdu, ben kendisi ile biraz daha konuşup şu işin aslını astarını öğrenmeye çalışayım.

BSA'ya gelince, o reklamlarını alsınlar, bir taraflarına ... diyorum müsaadenizle. Alınan "mal"ın parası ödensin elbet, hırsızlıktan hazzetmeyiz ama böyle muameleden hiç hazzetmeyiz. Bu kadar yanlış bir tarz, bu kadar rezalet bir üslup olabilir!
0
darkhunter
Ne yazık ki hukuk sistemimiz bu duruma müdahale edemiyor.

Lisans maliyetini vergiden düşmek yasal olarak mümkün değil. Eğer kastınız bir kısmını gider olarak göstermekese bundan çok da fazla karlı çıkıldığını söyleyemem.

Tam aksine özellikle IT bazlı çalışan firmalarda çok ciddi mâli çıkmazlara yol açabildiğini gördüm lisans paralarının. Bunlar öyle, her pasajda gördüğünüz bilgisayarcılar yada internet cafe'ler de değildi, kobi mahiyetinde firmalardı...

"Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz..."

MS'in bu ülke içinde verdiği hizmet ve eğitimlerin vergileri dışında vergi falan ödemediğini bilmiyorsunuz sanırım. Bir takım yasal boşluklardan istifade edip, vergisini ABD içinde kesiyor. Hatta bazen çift taraflı kazık attığına dair birşeyler okudum (ABD'deki vergi memurlarına biz TC'de ödedik deyip, TC'dekilere de ABD'de ödedik dediklerine dair). Aslında çok da şaşırmamak lazım MS vergi kaçırıyorsa, bu ülkenin Başbakanı tarafından firma başkanı karşılanmış, devlet ihalelerinin bir numaralı müşterisi, ülke e-devlet'inin tamamen altyapısına bağlanmış; hayati mekanizmalarda rol oynayan bir firma bu. Derin devlet ilişkilerinden daha doğal bir beklenti olamaz gibime geliyor...
0
Anduril
Bizim okuldan 40 kişilik kafile gidiyor. Tam sınav zamanına geldiğinden Edebiyat sınavını ileri aldılar ve zaten 5 gün olan tarihim 3 e düştü. Bill Amcama az sövmedim değil :) Gitmek isterdim ama sınav var Bill affet beni.
0
anonim
Konu ile ilgili Milliyet'den Abbas Güçlü'nün buradaki yazısına da göz atılabilir.
0
osteosit
Yanlız anlamış olabilirim yada bir çeviri hatası falan olabilir. Gates az önce "Google Mail çok da başarılı olmadı zaten..." yada onun gibi bir şey mi söyledi?
0
bahadirkandemir
Sundance birazdan tam metni gönderir, o zaman anlarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

sundance

Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.