Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

0
anonim
Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;
Yer: TIM Türker İnanoğlu Maslak Show Center Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii, Maslak 34457 Istanbul

Program
08:30–10:30 Kayıt
10:30–11:00 Salona Yerleşme
11:00–11:30 Microsoft Vizyonu
11:30-12:30 Bill Gates ile söyleşi

Kayıt için bu sayfa kullanılabilir.

Görüşler

0
darkhunter
Sormak istediğimiz soruyu bile kayıt da belirtmemiz gereken bir organizasyonu da ilk kez gördüm... Ilginç...

Şimdi sorsam : "Utanmadan bir de BSA gibi kuruluşlara destek verip..." beni kayıt etmezler herhalde :-)
0
anonim
BSA'ya destek vermesindeki problem nedir?
0
darkhunter
Problem: BSA'nın başka hiçbir ülkede yapamadığı gibi lisanssız yazılım kullanan insanları vahşi hayvanlar gibi toparlayıp, özgürlüklerine varıncaya kadar ellerinden birçok şey alması...

Çözüm: Bence; biz sürüyüz, biz hayvanız demenin daha yaratıcı yolları da vardır. Bunun için BSA'ya gerek yok.

Yok yok müebbet hapis verelim lisanssız yazılım kullananlara, böylece hem yurtiçinde kuruşu kalmayan bir paranın hesabını sonuna kadar sorup, hem de adam öldürmekten bile daha ağır bir suç olan bu eylemi tamamen engellemiş oluruz.

Aman haa aramalar giderek sıklaşıyor! Bu ülke de insanların iş yerlerini vergi kaçırıyor diye bile (savcı kararı olmadan) basamıyorlar... BSA farklı tabi...
0
darkhunter
Söylediklerimin sizinle bir ilgisi yok, BSA'ya dair sadece...
0
anonim
Paranın yurtiçinde kalıp kalmaması o işin hukuksal yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasını etkileyebiliyorsa vay o hukuk sisteminin haline.

İlginç olan şu, lisans maliyetleri şirketler için öyle büyük yatırımlar ifade etmiyor aslında. Çoğu şirket bu lisanları alarak ödeyecekleri vergiden düşüyor, sonuç olarak vergi olarak verecekleri parayı kendilerine yatırım olarak geri döndürüyorlar.

Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz...

0
FZ
Microsoft faturayı buradan değil de İrlanda'daki ofisinden mi, bir iki merkezden mi ne kesiyor diye duymuştum, dolayısı ile süper satış yapsa dahi canım ülkemin devletine pek bir vergi gitmiyor gibi bir durum mu vardı sanki? Tabii duyduğumda çok şaşırmıştım. Böylesine namuslu, böylesine kapitalist, böylesine iş bilir bir güzide firma bu tür cinlikler yapar mıydı ki filan... neyse, bu bir duyum tabii, söyleyen kişi IT dünyasında orta düzey yönetici bir dostumdu, ben kendisi ile biraz daha konuşup şu işin aslını astarını öğrenmeye çalışayım.

BSA'ya gelince, o reklamlarını alsınlar, bir taraflarına ... diyorum müsaadenizle. Alınan "mal"ın parası ödensin elbet, hırsızlıktan hazzetmeyiz ama böyle muameleden hiç hazzetmeyiz. Bu kadar yanlış bir tarz, bu kadar rezalet bir üslup olabilir!
0
darkhunter
Ne yazık ki hukuk sistemimiz bu duruma müdahale edemiyor.

Lisans maliyetini vergiden düşmek yasal olarak mümkün değil. Eğer kastınız bir kısmını gider olarak göstermekese bundan çok da fazla karlı çıkıldığını söyleyemem.

Tam aksine özellikle IT bazlı çalışan firmalarda çok ciddi mâli çıkmazlara yol açabildiğini gördüm lisans paralarının. Bunlar öyle, her pasajda gördüğünüz bilgisayarcılar yada internet cafe'ler de değildi, kobi mahiyetinde firmalardı...

"Öte yandan bu paranın kuruşunun yurtiçinde kalmadığı bilgisi de yanlış, Microsoft'un elde ettiği gelirler arttıkça, devlete ödeyeceği vergi de artacaktır, bu bir sır değil. Eğer biz paralar yurtiçinde kalsın, korsan kopya yapanlar kazansın, böylece devlet vergi alamasın ki, bir kaynak ihtiyacı doğduğunda devlet ekstra vergiler koyarak kaynak yaratmaya çalışsın istiyorsak, tabii ki bu tür hesap sormaların önüne geçmeliyiz..."

MS'in bu ülke içinde verdiği hizmet ve eğitimlerin vergileri dışında vergi falan ödemediğini bilmiyorsunuz sanırım. Bir takım yasal boşluklardan istifade edip, vergisini ABD içinde kesiyor. Hatta bazen çift taraflı kazık attığına dair birşeyler okudum (ABD'deki vergi memurlarına biz TC'de ödedik deyip, TC'dekilere de ABD'de ödedik dediklerine dair). Aslında çok da şaşırmamak lazım MS vergi kaçırıyorsa, bu ülkenin Başbakanı tarafından firma başkanı karşılanmış, devlet ihalelerinin bir numaralı müşterisi, ülke e-devlet'inin tamamen altyapısına bağlanmış; hayati mekanizmalarda rol oynayan bir firma bu. Derin devlet ilişkilerinden daha doğal bir beklenti olamaz gibime geliyor...
0
Anduril
Bizim okuldan 40 kişilik kafile gidiyor. Tam sınav zamanına geldiğinden Edebiyat sınavını ileri aldılar ve zaten 5 gün olan tarihim 3 e düştü. Bill Amcama az sövmedim değil :) Gitmek isterdim ama sınav var Bill affet beni.
0
anonim
Konu ile ilgili Milliyet'den Abbas Güçlü'nün buradaki yazısına da göz atılabilir.
0
osteosit
Yanlız anlamış olabilirim yada bir çeviri hatası falan olabilir. Gates az önce "Google Mail çok da başarılı olmadı zaten..." yada onun gibi bir şey mi söyledi?
0
bahadirkandemir
Sundance birazdan tam metni gönderir, o zaman anlarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Savaş resmen başladı!

sundance

Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.