Bill Gates'e Açık Protesto

0
meddah
Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
parsifal
Bakın geçen sene FM'de hangi haber yayınlanmış.
0
towsonu2003
Kim demis Cin komunist diye? Konusmayi protesto ede ede bir kisi etmis. Neyse, hic yoktan iyidir...
0
sametc
Zaman gazetesindeki habere dikkat ettinizmi: " 'bedava yazılım' isteyenlerce protesto edildi."
0
FZ
Belki kendileri de "bedava" yazılım kullandıklarındandır :) Ne kullanıyorlardı, FreeBSD? BedavaBSD? :)
0
anonim
çinin komünist olabilmesi için hala yönetimdeki insanlardan monarşik düşünceyi atması lazım biz burdan güzel güzel izliyoruz çinin komünist liğini ama kendi halkı nasıl tepki veriyor bilmiyoruz . :) her neyse dağıtmayalım. çinin şu an ki devlet yapısı ve yönetim biçibimi olduğu halde; bir kişinin bile, çin cumhurbaşkanının bill gates in evini ziyaret ettiği halde protesto edebilmesi büyük cesaret. belkide bazı sivri zekalılar ortamı yoklamak amaçlı saf birinin eline tutuşturup salmışlardır içeri kim bilir. çin falan değilde şu resimler şahane micro$$$oft ve chinux
0
anonim
ayrıca şunu da hemen burada dile getirelimde bill gates in çin ziyaretinin ve orda elde kalan malları satmaya çalışmasının amacı iki yılı aşkın süredir tamamlanması beklenen bi proje olan 100$ a laptop XO'nun hayata geçmesi ve bu yaz üretime başlaması diye düşünüyorum ve bu konudada ısrarlıyım çünkü çin dünyanın üçte birine sahip şu anda. Diğer linkler: laptop.org ve wiki.laptop
0
anonim
Kaba bir hareket olmus. Bunun gibi bir cok insan "acik kaynak - kapali kaynak" tartismasini "fenerbostan - gassaray" tartismasi gibi goruyor.

Bu tur kaba hareketler toplumun gozunde acik kaynak hareketinin liseli terbiyesiz cocuklarca savunuldugu tezini guclendiriyor. ki bu fanboy'lar cogunlukta oldukca haklilar da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)