17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

0
aragorntheelessar
Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.
17 yaşındaki Türk gencinin başarısı arkadaşlarının gururu oldu. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç bilgisayar devi Microsoft'un kalbine giden yolu açmayı başardı.

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in sahibi olduğu dev yazılım firması Microsoft'un bayrağı altında küçük bir Türk'ün ismi parlıyor..

Çocukluğundan beri elektroniğe merak sardığını söyleyen 17 yaşındaki Hüseyin Genç Microsft'a girmeyi kafasına koydu. Eğitim için yaşı tutmayan Genç mücadeleden pes etmedi.

Hüseyin önce yaş engelini ardından da sınavları aştı ve Microsoft'un mühendisi olmayı başardı. Microsoft'un Türkiye'deki en genç sistem mühendisi olan Hüseyin Genç'in hedefi öncelikle okulu bitirmek ve ardından önce İngiltere, ardından Amerika'ya gitmek.

Genç'in bugünlerde ise hiç arkadaşlarının ilginç isteklerinden boş vakti yok. Şifreleri çözmek gibi...

Kaynak: http://www.byte.com.tr/haberler/?Gorev=HaberAyrinti&Haber=55

Editörün Notu: Hep ciddi haberler yayınlayacağız, yılbaşına girerken biraz da eğlenelim :)

Görüşler

0
mow
nedir ki bu ? m$ sertifikasımı almış yoksa işe mi başlamış microsoftta ? byte.com.tr de haber kaynağı olarak " haber7" yazıyor, direk asparagas olduğu belli ama haberin neden haber olduğu belli değil :)
0
boreas
Benim anlamadığım internette sadece haber var, hiç yazdığı bir programa rastlamadım yada sorduğu bir soruya
0
postane
hayır, anlamadığım; şifre çözmekle bill gates olunmuyor. her ne kadar bill gates hakkında yazılınlar hep kulaktan doğma bilgiler olsa da bence bill gates'in ticari başarısı çok daha fazla. kendisinin hayat hikayesini okursanız (ki mutlaka okuyanlar vardır) zamanında bir işi almak için yaptığı uğraşlar, ticari zekası onu bugünlere getirmiştir.

yani microsoft sertifikası almakla (yani sistem mühendisi) olmakla bence çok fazla bir yetenek kazanmıyorsunuz. en genc türk olmuş olabilir ama dünya üzerinde o yaşta hüseyin'i cebinden çıkaracak çok daha fazla "bill gates" adayı vardır.

byte'ın yaptığı bence şişirme bir haber olmuş...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

sundance

Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.