17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

0
aragorntheelessar
Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.
17 yaşındaki Türk gencinin başarısı arkadaşlarının gururu oldu. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç bilgisayar devi Microsoft'un kalbine giden yolu açmayı başardı.

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in sahibi olduğu dev yazılım firması Microsoft'un bayrağı altında küçük bir Türk'ün ismi parlıyor..

Çocukluğundan beri elektroniğe merak sardığını söyleyen 17 yaşındaki Hüseyin Genç Microsft'a girmeyi kafasına koydu. Eğitim için yaşı tutmayan Genç mücadeleden pes etmedi.

Hüseyin önce yaş engelini ardından da sınavları aştı ve Microsoft'un mühendisi olmayı başardı. Microsoft'un Türkiye'deki en genç sistem mühendisi olan Hüseyin Genç'in hedefi öncelikle okulu bitirmek ve ardından önce İngiltere, ardından Amerika'ya gitmek.

Genç'in bugünlerde ise hiç arkadaşlarının ilginç isteklerinden boş vakti yok. Şifreleri çözmek gibi...

Kaynak: http://www.byte.com.tr/haberler/?Gorev=HaberAyrinti&Haber=55

Editörün Notu: Hep ciddi haberler yayınlayacağız, yılbaşına girerken biraz da eğlenelim :)

Görüşler

0
mow
nedir ki bu ? m$ sertifikasımı almış yoksa işe mi başlamış microsoftta ? byte.com.tr de haber kaynağı olarak " haber7" yazıyor, direk asparagas olduğu belli ama haberin neden haber olduğu belli değil :)
0
boreas
Benim anlamadığım internette sadece haber var, hiç yazdığı bir programa rastlamadım yada sorduğu bir soruya
0
postane
hayır, anlamadığım; şifre çözmekle bill gates olunmuyor. her ne kadar bill gates hakkında yazılınlar hep kulaktan doğma bilgiler olsa da bence bill gates'in ticari başarısı çok daha fazla. kendisinin hayat hikayesini okursanız (ki mutlaka okuyanlar vardır) zamanında bir işi almak için yaptığı uğraşlar, ticari zekası onu bugünlere getirmiştir.

yani microsoft sertifikası almakla (yani sistem mühendisi) olmakla bence çok fazla bir yetenek kazanmıyorsunuz. en genc türk olmuş olabilir ama dünya üzerinde o yaşta hüseyin'i cebinden çıkaracak çok daha fazla "bill gates" adayı vardır.

byte'ın yaptığı bence şişirme bir haber olmuş...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

Bill Gates´in Ateşle İmtihanı

Nightwalker

Microsoft'un güvenlik konusunda sürekli uğradığı eleştiriler üzerine Bill Gates defalarca artık güvenlik konusuna daha fazla önem vereceklerini söylemişti. Güvenlik konusunun yamalar ve eklerle değil işletim sisteminin temel tasarımda yapılacak değişikliklerle sağlanabileceğini düşünürsek, Microsoft bu konuda ilk ciddi adımını atmış gibi görünüyor.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/