M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

0
yuxel
Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Görüşler

0
barisozyurt
Linkini verdiğiniz sayfada bu ürünün GPL lisanslı olacağı yazıyor, doğru mudur ( MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License -GPL-..) :p
0
anonim
Ben ençok MS invades Cuba! kısmını sevdim
0
redial
Arkadaslar cok kotumsersiniz, linuxun esnekligi ve saglamligi billy the gates in pazarlama dehasi ile birlesince olabilecekleri simdiden hissediyorum,

bu arada cikis tarihini kasim 2003 olarak aciklamalari ilginc geldi, bildigim kadari ile m$ muhendisleri , urunlerinin vazgecilmez araclarindan blue screen teknolojisini linux cekirdegine eklerken bazi sorunlarla karsi karsiya kaldi, bu problem, bu surumun cikisini sonsuza kadar geciktirebilir...

Neyse, bekleyelim ve gorelim :D :D
0
hako
Bu yazılımı bedelini ve yıllık lisans yenileme ücretlerini ödedikten sonra, tek bilgisayarda garantisiz olarak, özgürce kullanabiliyormuşuz üstelik!
Peh peh!
0
barisozyurt
Arkadaslar bu bir saka. Yok oyle bir sey...
0
rootshell
bildigim kadari ile bu site tamamen dalga amaciyla yapilmis,
hep erteliyorlar erteliyorlar:)
daha oncede bu sekilde kesinlesmis sozu vardi,ama yine ertelendi:)
0
redial
dedim ya, bule screen teknolojisini bir turlu calistiramiyorlar linux uzerinde, ondan erteleniyor :)
0
SHiBuMi
Yemin et?
0
anonim
Soldaki What others are saying: dekiler de süpper :)
0
redial
Burayi bilmeyenler de olabilir diye dusundum :)
0
FZ
`Yahu sen ne diyorsun ciddi mi?´ ya da `arkadaşlar bu site gerçek değil´ şeklinde açıklamalara girişen arkadaşlara önerim haberin son satırındaki Editörün Yorumu bölümünü okumaları ;-)
0
yuxel
Sazan gibi atladık bizde :)
Herkesden özür :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)