M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

0
yuxel
Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Görüşler

0
barisozyurt
Linkini verdiğiniz sayfada bu ürünün GPL lisanslı olacağı yazıyor, doğru mudur ( MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License -GPL-..) :p
0
anonim
Ben ençok MS invades Cuba! kısmını sevdim
0
redial
Arkadaslar cok kotumsersiniz, linuxun esnekligi ve saglamligi billy the gates in pazarlama dehasi ile birlesince olabilecekleri simdiden hissediyorum,

bu arada cikis tarihini kasim 2003 olarak aciklamalari ilginc geldi, bildigim kadari ile m$ muhendisleri , urunlerinin vazgecilmez araclarindan blue screen teknolojisini linux cekirdegine eklerken bazi sorunlarla karsi karsiya kaldi, bu problem, bu surumun cikisini sonsuza kadar geciktirebilir...

Neyse, bekleyelim ve gorelim :D :D
0
hako
Bu yazılımı bedelini ve yıllık lisans yenileme ücretlerini ödedikten sonra, tek bilgisayarda garantisiz olarak, özgürce kullanabiliyormuşuz üstelik!
Peh peh!
0
barisozyurt
Arkadaslar bu bir saka. Yok oyle bir sey...
0
rootshell
bildigim kadari ile bu site tamamen dalga amaciyla yapilmis,
hep erteliyorlar erteliyorlar:)
daha oncede bu sekilde kesinlesmis sozu vardi,ama yine ertelendi:)
0
redial
dedim ya, bule screen teknolojisini bir turlu calistiramiyorlar linux uzerinde, ondan erteleniyor :)
0
SHiBuMi
Yemin et?
0
anonim
Soldaki What others are saying: dekiler de süpper :)
0
redial
Burayi bilmeyenler de olabilir diye dusundum :)
0
FZ
`Yahu sen ne diyorsun ciddi mi?´ ya da `arkadaşlar bu site gerçek değil´ şeklinde açıklamalara girişen arkadaşlara önerim haberin son satırındaki Editörün Yorumu bölümünü okumaları ;-)
0
yuxel
Sazan gibi atladık bizde :)
Herkesden özür :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Google Sky'a Microsoft'tan Rakip

huso

Microsoft şu an deneme aşamalarında olan WorldWideTelescope hizmetini duyurdu. worldwidetelescope.org sitesindeki örnek videolardan anlaşıldığı üzere, ürün Google Sky'a rakip olarak piyasaya çıkarıldı. Denemek isteyenler siteden indirip ürünü kullanabilirler. Bakalım Sky rakibi Telescope'dan başka ne yenilikler getirecek micros~1 bizlere...

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Micros~1 yok olma tarihi

KiPSOFT_

Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.