En sinsi bilgisayar solucanı

0
pulsar
Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.
VBS.Hard.A@mm solucanı, ünlü antivirüs firması Symantec’tin bir antivirüs uyarısıymış gibi geliyor. VBS/Hard-A ya da VBS/Hard@mm olarak da bilinen solucanın iliştirildiği e-postanın konu kısmında ‘FW:Symantec Anti-Virus Warning’ yazıyor. E-postaya iliştirilen dosyanın adı ‘www.symantec.com.vbs’. VBS.Hard’ın varlığını doğrulayan Symantec, virüsü temizlemek için gerekli güncellemeyi çıkardı. Bir kaç gün içinde yayılmaya başlayan virüsün geniş bir coğrafyaya dağılmadığı, sadece az sayıda bilgisayarı etkilediği belirtildi. ‘Sinsi solucan’ sistemlere önemli hasar verecek kadar yıkıcı bir virüs değil.

YİNE VISUAL BASIC SCRIPT Love Bug ve Homepage gibi ilginç bir mesajla alıcıyı ilişikteki dosyayı açmaya teşvik eden virüs, aktif hale geldiği an Internet Explorer’ı, ‘VBS.AmericanHistoryX.II@mm’ adlı virüsle ilgili bir uyarının yer aldığı sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Ayrıca diğer solucanlar gibi, kendini kopyalayarak Outlook adres defterindekilere gönderiyor. Bunun dışında her 24 Kasım’da bilgisayarda “Don’t look surprized! It’s only a warning about your stupidity. Take Care!” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Microsoft, nadiren kullanılmasına rağmen işletim sistemindeki Visual Basic script seçeneğini aktif halde bırakarak Love Bug, Kournikova, Homepage gibi VBS solucanlarının etkili olmasına neden olduğu için sık sık eleştiriliyor. Bu tür solucanlar az zarar verse bile binlerce e-posta göndererek bir kurumun tüm sistemini çökertebiliyor.

Kaynak:ntvmsnbc.com

İlgili Yazılar

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.