En sinsi bilgisayar solucanı

0
pulsar
Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.
VBS.Hard.A@mm solucanı, ünlü antivirüs firması Symantec’tin bir antivirüs uyarısıymış gibi geliyor. VBS/Hard-A ya da VBS/Hard@mm olarak da bilinen solucanın iliştirildiği e-postanın konu kısmında ‘FW:Symantec Anti-Virus Warning’ yazıyor. E-postaya iliştirilen dosyanın adı ‘www.symantec.com.vbs’. VBS.Hard’ın varlığını doğrulayan Symantec, virüsü temizlemek için gerekli güncellemeyi çıkardı. Bir kaç gün içinde yayılmaya başlayan virüsün geniş bir coğrafyaya dağılmadığı, sadece az sayıda bilgisayarı etkilediği belirtildi. ‘Sinsi solucan’ sistemlere önemli hasar verecek kadar yıkıcı bir virüs değil.

YİNE VISUAL BASIC SCRIPT Love Bug ve Homepage gibi ilginç bir mesajla alıcıyı ilişikteki dosyayı açmaya teşvik eden virüs, aktif hale geldiği an Internet Explorer’ı, ‘VBS.AmericanHistoryX.II@mm’ adlı virüsle ilgili bir uyarının yer aldığı sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Ayrıca diğer solucanlar gibi, kendini kopyalayarak Outlook adres defterindekilere gönderiyor. Bunun dışında her 24 Kasım’da bilgisayarda “Don’t look surprized! It’s only a warning about your stupidity. Take Care!” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Microsoft, nadiren kullanılmasına rağmen işletim sistemindeki Visual Basic script seçeneğini aktif halde bırakarak Love Bug, Kournikova, Homepage gibi VBS solucanlarının etkili olmasına neden olduğu için sık sık eleştiriliyor. Bu tür solucanlar az zarar verse bile binlerce e-posta göndererek bir kurumun tüm sistemini çökertebiliyor.

Kaynak:ntvmsnbc.com

İlgili Yazılar

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.