En sinsi bilgisayar solucanı

0
pulsar
Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.
VBS.Hard.A@mm solucanı, ünlü antivirüs firması Symantec’tin bir antivirüs uyarısıymış gibi geliyor. VBS/Hard-A ya da VBS/Hard@mm olarak da bilinen solucanın iliştirildiği e-postanın konu kısmında ‘FW:Symantec Anti-Virus Warning’ yazıyor. E-postaya iliştirilen dosyanın adı ‘www.symantec.com.vbs’. VBS.Hard’ın varlığını doğrulayan Symantec, virüsü temizlemek için gerekli güncellemeyi çıkardı. Bir kaç gün içinde yayılmaya başlayan virüsün geniş bir coğrafyaya dağılmadığı, sadece az sayıda bilgisayarı etkilediği belirtildi. ‘Sinsi solucan’ sistemlere önemli hasar verecek kadar yıkıcı bir virüs değil.

YİNE VISUAL BASIC SCRIPT Love Bug ve Homepage gibi ilginç bir mesajla alıcıyı ilişikteki dosyayı açmaya teşvik eden virüs, aktif hale geldiği an Internet Explorer’ı, ‘VBS.AmericanHistoryX.II@mm’ adlı virüsle ilgili bir uyarının yer aldığı sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Ayrıca diğer solucanlar gibi, kendini kopyalayarak Outlook adres defterindekilere gönderiyor. Bunun dışında her 24 Kasım’da bilgisayarda “Don’t look surprized! It’s only a warning about your stupidity. Take Care!” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Microsoft, nadiren kullanılmasına rağmen işletim sistemindeki Visual Basic script seçeneğini aktif halde bırakarak Love Bug, Kournikova, Homepage gibi VBS solucanlarının etkili olmasına neden olduğu için sık sık eleştiriliyor. Bu tür solucanlar az zarar verse bile binlerce e-posta göndererek bir kurumun tüm sistemini çökertebiliyor.

Kaynak:ntvmsnbc.com

İlgili Yazılar

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Ben Robot, Sen Microsoft

FZ

Robotics Studio, robotik ile uğraşan yazılımcıların VB.NET, C#, JScript, IronPython gibi dillerle değişik robot platformlarına yönelik kod geliştirmelerini sağlıyor.

Adı geçen yazılım süiti aynı zamanda bir simülatör de içeriyor ve gerçek dünyayı hassas olarak modelleyebilmek için de Ageia'nın PhysX motoru Microsoft tarafından lisanslanmış durumda. Şu anda Beta sürümünde olan yazılım geliştirme sistemi "Community Technology Preview" olarak indirilip denenebilir halde.

Kaynaklar: MS PressPass, ArsTechnica.

The MSN® Titanium Visa® card

gILgamIsh

Ailemizin şirketi MSN, bir kez daha bi nev`i banka tadında / zihniyetinde çalıştığını cümle aleme gösterdi. İşte karşınızda:
emesen titanyum viza

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.