En sinsi bilgisayar solucanı

0
pulsar
Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.
VBS.Hard.A@mm solucanı, ünlü antivirüs firması Symantec’tin bir antivirüs uyarısıymış gibi geliyor. VBS/Hard-A ya da VBS/Hard@mm olarak da bilinen solucanın iliştirildiği e-postanın konu kısmında ‘FW:Symantec Anti-Virus Warning’ yazıyor. E-postaya iliştirilen dosyanın adı ‘www.symantec.com.vbs’. VBS.Hard’ın varlığını doğrulayan Symantec, virüsü temizlemek için gerekli güncellemeyi çıkardı. Bir kaç gün içinde yayılmaya başlayan virüsün geniş bir coğrafyaya dağılmadığı, sadece az sayıda bilgisayarı etkilediği belirtildi. ‘Sinsi solucan’ sistemlere önemli hasar verecek kadar yıkıcı bir virüs değil.

YİNE VISUAL BASIC SCRIPT Love Bug ve Homepage gibi ilginç bir mesajla alıcıyı ilişikteki dosyayı açmaya teşvik eden virüs, aktif hale geldiği an Internet Explorer’ı, ‘VBS.AmericanHistoryX.II@mm’ adlı virüsle ilgili bir uyarının yer aldığı sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Ayrıca diğer solucanlar gibi, kendini kopyalayarak Outlook adres defterindekilere gönderiyor. Bunun dışında her 24 Kasım’da bilgisayarda “Don’t look surprized! It’s only a warning about your stupidity. Take Care!” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Microsoft, nadiren kullanılmasına rağmen işletim sistemindeki Visual Basic script seçeneğini aktif halde bırakarak Love Bug, Kournikova, Homepage gibi VBS solucanlarının etkili olmasına neden olduğu için sık sık eleştiriliyor. Bu tür solucanlar az zarar verse bile binlerce e-posta göndererek bir kurumun tüm sistemini çökertebiliyor.

Kaynak:ntvmsnbc.com

İlgili Yazılar

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download