Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

0
conan
.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.
.NET My Services'den tamamıyle vazgeçilmediğini bildiren bir Microsoft yetkilisi, bu konu üzerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini bildirmiş. 2003 yılında bir "geliştirici sürümü" çıkartabileceklerini de eklemiş.

Bill Gates de .NET'in beklenenin altında bir gelişme göstermiş olduğunu kabul ediyormuş. Buna karşılık 2001'de .NET stratejisinin official sürümünden önce serverların büyük bir kısmının .NET'e hazır olduğunu da belirtiyormuş.

Şirket verilerine göre müşterilerinin henüz sadece %40'ı .NET'e geçebilmiş. Geri kalan %60'lık payın Nisan 2003'de Windows .NET Server 2003 ve Visual Studio .NET 2003'un (Everett) piyasaya sürülmesi ile daha hızlı olarak bu adaptasyonu gerçekleştirebileceği de belirtilmiş. Bu iki ürün de WS-Security, the .NET Framework, Universal Discovery, Integration and Adoption (UDDI), .NET Compact Framework for mobile devices gibi özelliklerini destekleyecekmiş.

2003 planında diğer sunulacak ürünler ise Office 11, ve buna bağlı XDocs (2003 ortası), SharePoint Team Services (2003 ortası), MSN Messenger Connect for Enterprises ve Greenwich (2003 ilk dörtlüğü) ve de 64-bit SQL Server Enterprise Edition (Nisan 2003)

Mesajlaşma Microsoft için 2003'ün en önemli pazarı gibi gözüküyor. Ama verilere göre müşterilerin %60 ile %70'i Microsoft Exchange 5.5'ten Microsoft Exchange 2000'e bile göç edemeden yeni çıkarılacak olan Titanium kod adlı Exchange Server'a nasıl adapte olacakları aynı pazarın merak konusu.

Kısaltılarak bu haberden uyarlanmıştır.

İlgili Yazılar

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.