Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

0
conan
.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.
.NET My Services'den tamamıyle vazgeçilmediğini bildiren bir Microsoft yetkilisi, bu konu üzerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini bildirmiş. 2003 yılında bir "geliştirici sürümü" çıkartabileceklerini de eklemiş.

Bill Gates de .NET'in beklenenin altında bir gelişme göstermiş olduğunu kabul ediyormuş. Buna karşılık 2001'de .NET stratejisinin official sürümünden önce serverların büyük bir kısmının .NET'e hazır olduğunu da belirtiyormuş.

Şirket verilerine göre müşterilerinin henüz sadece %40'ı .NET'e geçebilmiş. Geri kalan %60'lık payın Nisan 2003'de Windows .NET Server 2003 ve Visual Studio .NET 2003'un (Everett) piyasaya sürülmesi ile daha hızlı olarak bu adaptasyonu gerçekleştirebileceği de belirtilmiş. Bu iki ürün de WS-Security, the .NET Framework, Universal Discovery, Integration and Adoption (UDDI), .NET Compact Framework for mobile devices gibi özelliklerini destekleyecekmiş.

2003 planında diğer sunulacak ürünler ise Office 11, ve buna bağlı XDocs (2003 ortası), SharePoint Team Services (2003 ortası), MSN Messenger Connect for Enterprises ve Greenwich (2003 ilk dörtlüğü) ve de 64-bit SQL Server Enterprise Edition (Nisan 2003)

Mesajlaşma Microsoft için 2003'ün en önemli pazarı gibi gözüküyor. Ama verilere göre müşterilerin %60 ile %70'i Microsoft Exchange 5.5'ten Microsoft Exchange 2000'e bile göç edemeden yeni çıkarılacak olan Titanium kod adlı Exchange Server'a nasıl adapte olacakları aynı pazarın merak konusu.

Kısaltılarak bu haberden uyarlanmıştır.

İlgili Yazılar

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

FZ

The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.