Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

0
conan
.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.
.NET My Services'den tamamıyle vazgeçilmediğini bildiren bir Microsoft yetkilisi, bu konu üzerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini bildirmiş. 2003 yılında bir "geliştirici sürümü" çıkartabileceklerini de eklemiş.

Bill Gates de .NET'in beklenenin altında bir gelişme göstermiş olduğunu kabul ediyormuş. Buna karşılık 2001'de .NET stratejisinin official sürümünden önce serverların büyük bir kısmının .NET'e hazır olduğunu da belirtiyormuş.

Şirket verilerine göre müşterilerinin henüz sadece %40'ı .NET'e geçebilmiş. Geri kalan %60'lık payın Nisan 2003'de Windows .NET Server 2003 ve Visual Studio .NET 2003'un (Everett) piyasaya sürülmesi ile daha hızlı olarak bu adaptasyonu gerçekleştirebileceği de belirtilmiş. Bu iki ürün de WS-Security, the .NET Framework, Universal Discovery, Integration and Adoption (UDDI), .NET Compact Framework for mobile devices gibi özelliklerini destekleyecekmiş.

2003 planında diğer sunulacak ürünler ise Office 11, ve buna bağlı XDocs (2003 ortası), SharePoint Team Services (2003 ortası), MSN Messenger Connect for Enterprises ve Greenwich (2003 ilk dörtlüğü) ve de 64-bit SQL Server Enterprise Edition (Nisan 2003)

Mesajlaşma Microsoft için 2003'ün en önemli pazarı gibi gözüküyor. Ama verilere göre müşterilerin %60 ile %70'i Microsoft Exchange 5.5'ten Microsoft Exchange 2000'e bile göç edemeden yeni çıkarılacak olan Titanium kod adlı Exchange Server'a nasıl adapte olacakları aynı pazarın merak konusu.

Kısaltılarak bu haberden uyarlanmıştır.

İlgili Yazılar

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Windows Vista Beta 1 Görüntüleri

Soulblighter

Michael Tavel isimli arkadaşımız kendi blog'unda Windows Vista 1'i test etmiş. Hem izlenimlerini yazmış, hem de ekran görüntülerini çekmiş. Ayrıca Firefox ve IE7 üzerine de birşeyler yazmış. Yorum sizin. Buyrun :)

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.