Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

0
conan
.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.
.NET My Services'den tamamıyle vazgeçilmediğini bildiren bir Microsoft yetkilisi, bu konu üzerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini bildirmiş. 2003 yılında bir "geliştirici sürümü" çıkartabileceklerini de eklemiş.

Bill Gates de .NET'in beklenenin altında bir gelişme göstermiş olduğunu kabul ediyormuş. Buna karşılık 2001'de .NET stratejisinin official sürümünden önce serverların büyük bir kısmının .NET'e hazır olduğunu da belirtiyormuş.

Şirket verilerine göre müşterilerinin henüz sadece %40'ı .NET'e geçebilmiş. Geri kalan %60'lık payın Nisan 2003'de Windows .NET Server 2003 ve Visual Studio .NET 2003'un (Everett) piyasaya sürülmesi ile daha hızlı olarak bu adaptasyonu gerçekleştirebileceği de belirtilmiş. Bu iki ürün de WS-Security, the .NET Framework, Universal Discovery, Integration and Adoption (UDDI), .NET Compact Framework for mobile devices gibi özelliklerini destekleyecekmiş.

2003 planında diğer sunulacak ürünler ise Office 11, ve buna bağlı XDocs (2003 ortası), SharePoint Team Services (2003 ortası), MSN Messenger Connect for Enterprises ve Greenwich (2003 ilk dörtlüğü) ve de 64-bit SQL Server Enterprise Edition (Nisan 2003)

Mesajlaşma Microsoft için 2003'ün en önemli pazarı gibi gözüküyor. Ama verilere göre müşterilerin %60 ile %70'i Microsoft Exchange 5.5'ten Microsoft Exchange 2000'e bile göç edemeden yeni çıkarılacak olan Titanium kod adlı Exchange Server'a nasıl adapte olacakları aynı pazarın merak konusu.

Kısaltılarak bu haberden uyarlanmıştır.

İlgili Yazılar

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))