Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

0
coskung
PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp
bazıları şöyle:
- Program kurulumu sırasında her zaman 'default' tercihini seçin. Bunun dışındaki tüm seçimleriniz size mutlaka problem yaratacaktır

- Bilgisayarınız şimdi reboot etmelisiniz dediğinde, size daha sonra reboot etme seçenegi sunsa bile mutlaka hemen reboot edin.

- upgrade işlemleri her zaman en cok kullandığınız özelliklerin yerine başka özellikler konması anlamına gelir.

vs. vs.

Bu makale üzerine Open Source Technology Group (OSTG) üyesi Jem Matzan nedense bu 10 kuralın tamamının Windows için geçerli olduğunu. Linux kullanıcılarının bu konuda hiçbir sorun yaşamadığına işaret etmiş:

http://www.newsforge.com/article.pl?sid=04/11/16/215229

İlginç bir makale ve makale değerlendirmesi. okunmasını öneririm.

Görüşler

0
sundance
Açıkcası ben şaşırdım.

Zamanında Bay Dvorak'ın (ki bildiğim kadarıyla kendisi Dvorak klavyesini icat eden zatın soyundan gelen saygın birisi) çok güzel makaleleri vardı.

Fakat bu makale, nasıl diyeyim biraz aceleye gelmiş gibi.

Eleştirisi ise çok güzel, yerinde tespitlerle dolu. Özellikle The world is bigger than what you see through Windows ifadesi çok güzel, bunu t-shirt yapacağım.
0
FZ
Aksiyom: Kendiliğinden apaçık olan ve böyle olduğu için öteki önermelerin ön dayanağı olan temel önerme, belit, mütearife.

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=aksiyom

Bence "aksiyom" lafı burada doğru seçilmiş ama biraz eksik bağlamda kullanılmış, doğrusu şu olmalıydı:

Modern MS Windows Kullanımında 10 Temel Aksiyom
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

FZ

California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

darkhunter

MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.