Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

0
coskung
PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp
bazıları şöyle:
- Program kurulumu sırasında her zaman 'default' tercihini seçin. Bunun dışındaki tüm seçimleriniz size mutlaka problem yaratacaktır

- Bilgisayarınız şimdi reboot etmelisiniz dediğinde, size daha sonra reboot etme seçenegi sunsa bile mutlaka hemen reboot edin.

- upgrade işlemleri her zaman en cok kullandığınız özelliklerin yerine başka özellikler konması anlamına gelir.

vs. vs.

Bu makale üzerine Open Source Technology Group (OSTG) üyesi Jem Matzan nedense bu 10 kuralın tamamının Windows için geçerli olduğunu. Linux kullanıcılarının bu konuda hiçbir sorun yaşamadığına işaret etmiş:

http://www.newsforge.com/article.pl?sid=04/11/16/215229

İlginç bir makale ve makale değerlendirmesi. okunmasını öneririm.

Görüşler

0
sundance
Açıkcası ben şaşırdım.

Zamanında Bay Dvorak'ın (ki bildiğim kadarıyla kendisi Dvorak klavyesini icat eden zatın soyundan gelen saygın birisi) çok güzel makaleleri vardı.

Fakat bu makale, nasıl diyeyim biraz aceleye gelmiş gibi.

Eleştirisi ise çok güzel, yerinde tespitlerle dolu. Özellikle The world is bigger than what you see through Windows ifadesi çok güzel, bunu t-shirt yapacağım.
0
FZ
Aksiyom: Kendiliğinden apaçık olan ve böyle olduğu için öteki önermelerin ön dayanağı olan temel önerme, belit, mütearife.

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=aksiyom

Bence "aksiyom" lafı burada doğru seçilmiş ama biraz eksik bağlamda kullanılmış, doğrusu şu olmalıydı:

Modern MS Windows Kullanımında 10 Temel Aksiyom
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada