Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

0
coskung
PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp
bazıları şöyle:
- Program kurulumu sırasında her zaman 'default' tercihini seçin. Bunun dışındaki tüm seçimleriniz size mutlaka problem yaratacaktır

- Bilgisayarınız şimdi reboot etmelisiniz dediğinde, size daha sonra reboot etme seçenegi sunsa bile mutlaka hemen reboot edin.

- upgrade işlemleri her zaman en cok kullandığınız özelliklerin yerine başka özellikler konması anlamına gelir.

vs. vs.

Bu makale üzerine Open Source Technology Group (OSTG) üyesi Jem Matzan nedense bu 10 kuralın tamamının Windows için geçerli olduğunu. Linux kullanıcılarının bu konuda hiçbir sorun yaşamadığına işaret etmiş:

http://www.newsforge.com/article.pl?sid=04/11/16/215229

İlginç bir makale ve makale değerlendirmesi. okunmasını öneririm.

Görüşler

0
sundance
Açıkcası ben şaşırdım.

Zamanında Bay Dvorak'ın (ki bildiğim kadarıyla kendisi Dvorak klavyesini icat eden zatın soyundan gelen saygın birisi) çok güzel makaleleri vardı.

Fakat bu makale, nasıl diyeyim biraz aceleye gelmiş gibi.

Eleştirisi ise çok güzel, yerinde tespitlerle dolu. Özellikle The world is bigger than what you see through Windows ifadesi çok güzel, bunu t-shirt yapacağım.
0
FZ
Aksiyom: Kendiliğinden apaçık olan ve böyle olduğu için öteki önermelerin ön dayanağı olan temel önerme, belit, mütearife.

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=aksiyom

Bence "aksiyom" lafı burada doğru seçilmiş ama biraz eksik bağlamda kullanılmış, doğrusu şu olmalıydı:

Modern MS Windows Kullanımında 10 Temel Aksiyom
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

The MSN® Titanium Visa® card

gILgamIsh

Ailemizin şirketi MSN, bir kez daha bi nev`i banka tadında / zihniyetinde çalıştığını cümle aleme gösterdi. İşte karşınızda:
emesen titanyum viza

ASP+ ve C# neler getirecek?

FZ

Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)