Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

0
FZ
Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.