Gigger - Yeni Worm(!?)

0
elrond
Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Görüşler

0
sundance
Millet update yerine virüs mü yüklese ? Afedersin ama bahsettiğin site microsoft.com değil mi ? Ben orada virüs ve worm dışında bir şey gördüğümü hatırlamıyorum :)) En son update ettiğimde Outlook iki katına filan çıkmıştı, aman dedim virüs bulaştı kesin, sildim. The Bat kullanıyorum tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

64 bit ve Microsoft

St

ntvmsnbc'deki habere göre Micros~1 64 bit desteğini erteledi.
Micros~ 1 Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemleri dahilindeki 64 bit versiyonları 2005 ortalarında çıkarabileceğini duyurdu. İlk duyuruda 2004 başlarında çıkacağı belirtilen, sonrasında yıl sonuna ertelenen 64 bit desteği bir kere daha ertelendi. Windows Server 2003 için Servis Paketinin de gelecek yıl ortalarına kaldığı belirtildi.
Tüm enerjisini Win XP SP2'nin çıkışına yönelten Micros~1in bu stratejik hatasının hali hazırda güçlü bir 64 bit desteği sunan Linux'a yarayacağı ve Micros~1i daha da köşeye sıkıştıracağı aşikar...

Savaş resmen başladı!

sundance

Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.

Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

sundance

Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.