Gigger - Yeni Worm(!?)

0
elrond
Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Görüşler

0
sundance
Millet update yerine virüs mü yüklese ? Afedersin ama bahsettiğin site microsoft.com değil mi ? Ben orada virüs ve worm dışında bir şey gördüğümü hatırlamıyorum :)) En son update ettiğimde Outlook iki katına filan çıkmıştı, aman dedim virüs bulaştı kesin, sildim. The Bat kullanıyorum tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP