Windows .NET Server RC1 Çıktı

0
FZ
Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.


\r \r Windows 2000 işletim sistemine göre daha stabil, daha yüksek performanslı olan Windows .NET Server .NET yazılım mimarisini de doğrudan destekleyecek (Güncellemeler yapılınca eskiden olduğu gibi makinanın kapanıp açılmasını gerektirmemesi, IIS Web Server'daki herhangi bir ayarlamanın yine restart gerektirmemesi ve işletim sistemi konfigürasyon bilgisinin XML olarak depolanıyor olması vurgulanan diğer özellikler arasında).

\r \r Bu yeni işletim sistemi ile ilgilenenler, yazılımı Windows .NET Server RC1 Download Sitesinden çekebilirler. Ya da işletim sistmini CD olarak bedavaya edinebilirler (kargo giderleri hariç). Böylece kendi makinalarında deneyerek doğrudan fikir sahibi olabilirler.

\r \r Microsoft'tan Jim Allchin'den alınan bilgilere göre Microsoft.com resmi sitesi de gelecek ay sonuna kadar tamamen Windows .NET Server işletim sistemine geçmiş olacak.

\r \r Windows .NET Server işletim sistemi dört tipte geliyor: Web Server, Standard Server, Enterprise Server ve Datacenter Server. Her versiyonda web sunucu IIS 6.0, ASP.NET ve Microsoft'un güncellenmiş Windows Media Services yazılımı da bulunuyor. Yazılımın ilk resmi sürümünün 2003 yılının başlangıcında piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

\r \r fazlamesai.net üyeleri konu ile ilgili denemelerini ve teknik yorumlarını yazarlarsa bundan hepimiz faydalanabiliriz.

Görüşler

0
conan
verdigin adres ne yazik ki hatali. :(

Sorry, there is no Microsoft.com web page matching your request
0
FZ
Valla mesajın üzerine ilgili linke tıkladım hatta üşenmeyip Refresh ettim, çatır çatır çalışıyor ha ama download olayı çalışıyor mu onu bilemem, ama sayfa geliyor, ben kaç bağlandım bugün yani.
0
conan
ok su anda calisiyor :)
0
FZ
Tez zamanda yorumlarını bekliyorum ;-)
0
conan
Dagitimi indirebilmek icin kaydoldum, en gec iki hafta icinde haber verilecekmis bana nasil indirecegim. Umarim musteri iliskileri OS`leri kadar kotu degildir de cok beklemem :PPPPP

;)
0
FZ
İndir. İncele. Kıyasla. Eleştir. fazlamesai.net sitesine yaz.
0
FZ
Yapılan yorumlardan biri de Windows .NET Server'ın, aynı donanım üzerinde çalışan Windows 2000'den daha hızlı olduğu yönünde. Bakalım fazlamesai.net kullanıcıları böyle bir durumla karşılaşacak mı...
0
anonim
Uydurma. Meshur MS balonlarindan birisi daha. Eger 4 CPU, 4 GB RAM 16 Node RAID sahibiyseniz dogru. Ama tipik piyasa makinelerinde cok daha yavas.

Diger bir hususta su meshur XML balonu. XML Parser/Encoder/Decoder vs. sisteme hakikaten yuksek yuk bindiriyor. Ben tipik bir PIII ile denedim. Resmen surunuyor.
0
SHiBuMi
Hangi XML Parser, Microsoft ise hangi sürüm, hangi tür parser (DOM, SAX) ve hangi işletim sisteminden bahsediyoruz?
0
anonim
.NET RC1'den..

XML parsing, RPC/SOAP filan karsilastirmasi degil, genel olarak sisteme bakarak ilk fikrim bu yonde oldu. Native, yani daha low level makineye yatkin islevler yerine insana daha yatkin olan XML sistemin yukunu bir hayli artiriyor. 20 dk kadar sonra coktugu icin uzerinde cok fazla bir sey yapamadim. Hatta nerdeyse hic bir sey :)) Elbette, Minimum gereksinimlerinin altinda bir sistemde calistirinca bu son derece dogal.. Simdi daha iyice bir alet elime gecerse diye bekliyorum. CD'nin bir kopyasini cikardim, duruyor..
0
SHiBuMi
XML verisi oluşturma ve bu verilerin parse edilmesi native değişkenlerin kullanımına göre daha fazla yük bindiriyor bunda haklısın. Bu esneklik, rahatlık ve kolaylık adına ödenen bir bedel. Şu anda farklı ortamlarda geliştirilen uygulamaların birbirleri ile alışverişini sağlamak için XML tabanlı bir sistem diğer alternatiflerine göre çok daha kısa bir geliştirme süreci vaad ediyor. XML belki hiçbir zaman iki bilgisayar arasında soket bağlantı kurup binary veri alışverişi yapmak kadar iyi performans veremeyecek ama karşılığında daha geniş kapsamlı dağıtık uygulamalar daha kısa sürede geliştirilebilecek. O yüzden XML balondur ağır bir eleştiri olmuş, ama demek istediğin XML sütten çıkmış ak kaşık değil onun da yarattığı yeni problemler var ise evet sana katılıyorum.
0
elrond
Üzgünüm ama konfigurasyon problemi. Beta3 şu anda production ortamlarında kullanılıyor ve Biztalk Server ile 2 ayrı şirket databaselerini şakır şakır konuşturuyor. Gözümle gördüm. (Database Northwind Traders değil hemide) Yazıcıoğlundan toplanmış P3 PC lerde .Net server pek iyi çalışmaz kusuruna bakmayın.
0
FZ
Benim merak ettiğim şey şu: Betanews'taki kullanıcıların bir kısmı, Windows 2000 Pro'nun üzerinde çalıştığı donanımda Windows .NET Server'ın daha performanslı çalıştığını söylüyorlardı. Yani mesela benim ofisteki makiman bir P-III 650 Mhz. 256 MB ana hafıza ve 20 GB Disk, 2.5 yıldır gayet güzel bir şekilde Windows 2000 Professional çalışıyor. Şimdi iddialara göre aynı donanımda Windows .NET Server işletim sisteminin daha hızlı (en kötü ihtimalle aynı hızda :) ve stabil çalışması gerekiyor. O yüzden de bu konuda denemelerini yapanlar deneme yaptıkları makinanın donanım konfigürasyonunu bir miktar ayrıntılı verirlerse sevinirim.
0
elrond
Aslında bir server OS` i 15 kullanıcıdan aşağı denemek pek gösterge sayılmaz ama sana şöyle bir örnek vereyim RC1 perfomansı ile ilgili.
Evo N600C Notebook. 1.4 GHz CPU, 256 RAM WinXP SP1 Beta1 kurulu makinada -ki makinada bir ben kurulu değilim registry olmuş 45 MB açılışta fiziksel RAM da boş yer yok denecek kadar az- VMWare altında 4 GB virtual disk, 176 MB RAM rezervasyonu ile RC1 kurdum. Uzerine de Active directory kurdum daha bilimsel bir deyişle DCPromo ile bir domain controler'''' a promote ettim, normal olarak DNS server da kurmuş oldum. Üzerine Exchange 2000 SP3 kurdum ve KeyManagment'''' ı enable ettim. Bu da demektir ki Certificate Aut. servisinide kurdum (CPU sensitive bir servis) Diğer ufak servisler: IIS, WINS, SMTP, DHCP, FTP, TELNET açık. Tüm kullanıcılara sertifika bastım ve tüm servisleri (SMTP, IMAP, NNTP, WEB vs..) SSL ile çalıştırdım. Yani Outlook ile bağlandığında secure mail kullanıyorsun , news portuna bağlanırken de secure bağlanıyorsun, home page de bağlanırken secure bağlanıyorsun. Anlayacağınız VMWare altında serverı bayağı kasıyorum ve bu makina kabul edilebilir bir hızda çalışıyor. 10 Exchange kullanıcısı bağlanırsa muhtemelen BlueScreen'''' e gider çünkü RAM de ve SWAP File`da yer yok. Ama benim testlerime yetiyor. Sırada ISA Server 2000 Proxy ve Firewall kurulumu var onlarında çalışacağına inanıyorum. 512 MB daha RAM bulursam bana yeter.



Aslında FZ, senin soruna cevap olmadı, ne de olsa sanal bir makinaya kurmuş oldum ;-)



Size TechED2002 den bir demo setup` ı. 2 GHz P4 CPU lu 1GB RAM li bir Dell notebookta 4 VMWare Session'''' ı açık. 1 Domain controller 1 Exchange Server, 1 Proxy Server, 1 Cache Only proxy server çalıştırdı adamlar. Hepsi RC1 den 1 sürüm onceki interim build. Daha nediim.
Gel görki aynı CD yi al noname bir PC ye tak muhtemelen Device Driverları kurarken göçecektir. Ben burda defalarca dile getirdiğim konuy tekrar hatırlatayım: Iyi application iyi donanımda daha iyi çalışır...Bu alemde stabil olmazsa olmaz tek şey vardır: Device drivers...Gerisi kolay; service ve uygulama hatalarına herzaman çözüm bulunur.
0
FZ
Verdiğin bilgiler büyük oranda tatmin edici. Teşekkür ederim. Ayrıca donanımın kaliteli olması konusundaki hassasiyetine de %100 katılıyorum.
0
FZ
Soyutlama arttıkça performansın bir miktar düşmesi normaldir. Yani insanların (programcılar dahil) işi kolaylaştıkça makinaların işi zorlaşacaktır ancak ben bunda herhangi bir problem göremiyorum, aksini mi tercih edecektik? ;-)

Bir de yani donanım mühendislerinin işi ne gücü ne, otursunlar daha hızlı donanım geliştirsinler, daha hızlı iletişim altyapısı geliştirsinler.

Açıkçası program geliştirme süresinin kısalması çok önemli, bu yüzden GKA (Grafik Kullanıcı Arabirimi) içeren programların arayüzleri görsel programlama dilleri ile geliştiriliyor.

XML balondur lafı bence eleştiri bile olmamış. Boş laf olmuş.
0
anonim
Simdi olaya soyle bir bak:

Ali bey grafik arabirimden (Web Browser) bir form dolduruyor. Bu bilgi RPC sunan arabirim icin XML formatina cevriliyor. Burada Ali beyin hic bir katkisi yok. Makina, baska bir makina ile konusmak icin bir paket hazirliyor. Bu paket servis veren sisteme gonderiliyor. Sistem bunu aliyor kendi anlayacagi dile ceviriyor. Buraya kadar hic insan eli degmiyor.

Peki iki makine karsilikli konusmak icin neden bu kadar eziyete giriyorlar ? Sanki XML kodlama daha mi kolay. Diger yandan, sanildigi gibi oyle XML paketlerine kendiniz yeni TAG filanda ekleyemezsiniz. Ekleseniz ne olacakki ? Alici bunun ne oldugunu nerden bilecek ? Dahasi XLS/DTD vs. size bu imkani vermez bile. Siz Zaten ayaklarinizdan bagli vaziyettesiniz. Extensibility, burada sadece balon olur. Sizi unextensible yapan XML degil, WebServices. Yani XML-RPC, SOAP vs. bunlarla tasiyacaginiz taglar ve taglarin icerikleri zaten yeterince belirlenmis. Bakin bir adresi XML ile tasirsaniz ne olur:


12345
12345
12345


Cok yalin, 15 bayt tasimak icin kac harf kullandiniz ?

Diger sorular:

1. String cmp binary cmp. Mask and CMP ile en hizli string algoritmasinin yapabileceginin 100 kati daha hizli islem yapabilirsiniz. Cogu mimari bu islemi birer saat cevrimnde yaparken, stringler icin bayt bayt kontrol, bellek yerlesimi kontrol... Bir suru ek is cikar..
2. DTD/Schema kontrolu. Bambaska bir dert.
3. Karakter kodlamanin getirecegi zorluklar. 1.333234556 sayisi her mimaride ayni sonuca yolacamayabilir.
4. Ogrenmek daha mi kolay ? Hic de degil. BUnun yerine API bazinda daha guclu araclar konulsa, makine paketleri makine diline gore uyarlasa olmaz mi ? Sanki BASIC veya PHP ile yazinca makine diline cevrilmiyormu ?

XML, bir conf dosyasi icin mukemmel bir secim. Hatta Spreadsheet dosyasi olusturmak icinde cok mantikli. Fakat, WebServices gibi platform/donanim/application bagimsiz bir uygulama icin aslinda sadece hamallik. Baska bir sey degil bence.

Ama, insanlar gozelrine kolay gorunenden korkmuyorlar. MS bu noktayi cok iyi farkediyor. XML ilk bakista kolay gibi gorunuyor. Bogaziniza kadar battiktan sonra artik herseyi XML olarak gormeye basliyorsunuz. Tipki Windows gibi. XML temel olarak WebServices icin gelistirilmis degil.

Muhendisler bos oturmasin, daha hizli aletler yapsin. Davulun sesi uzaktan hos gelir. Ama bazi seylerin limitlerine ulasilmis durumda. Bandwith arttikca kullanilmasi gereken frekansta yukselir. Silikon bir yerden sonra sagir olur. Galium vs. lazim gelir sizlere. Hic bir sekilde Galium'u simdiki gibi ucuza cikaramazsiniz. Altin, Elmas neden pahaliysa oda ayni sekilde pahali.. Nasil ki otomobillerin hizi yillar gecsede 200-250 KM civarinda kaldiysa sistemlerin hizida bir sure sonra oralarda kalacak. Evet, P4 1500 ile P4 2500 arasindaki hiz farki %6. Bilmem artik bu bir seyler ifade ediyor mu ?



0
elrond
>Peki iki makine karsilikli konusmak icin neden >bu kadar eziyete giriyorlar ? Sanki XML kodlama >daha mi kolay. Diger yandan, sanildigi gibi >oyle XML paketlerine kendiniz yeni TAG filanda >ekleyemezsiniz. Ekleseniz ne olacakki ? Alici >bunun ne oldugunu nerden bilecek ? Dahasi >XLS/DTD vs. size bu imkani vermez bile.
Biztalk Server bu işi yapar
>Diger sorular
Diğer sorular için benim diyeceğim bir şey yok. XML yaramaz demişsin eyvallah kabul. Ben .Net Beta 3 XML parser'''' ın diğerlerinden yavaş olmadığını ve zırt pırt göçmediğini söyledim sadece. XML açısından MS endustriyi domine ederse zaten dediğin olacak. Adamlar şöyle çıkacak karşımıza muhtemelen Evet sistemleriniz MSXML ile super çalışıyorsa gelin .Net Version 2 ye geçin. Artık XML öğrenmenize gerek yok gelin şu toolar ile servislerinizi yazın onlar kendi aralarında native konuşsun hemide acayip hızlı orda burda conversion da yok XML in endustri standartı olması kisvesi altında asıl amaç WEB services denen nesneleri ele geçirmektir. Sonuçta ticari bir şirketten bahsediyoruz. MIT lablarından değil.


>Davulun sesi uzaktan hos gelir. Ama bazi >seylerin limitlerine ulasilmis durumda. >Bandwith arttikca kullanilmasi gereken >frekansta yukselir. Silikon bir yerden sonra
>sagir olur.
Bu fikrin 521K cümle aleme yeter tezinden farkı yoktur. .15 microndayız ve 0.02 e kadar yolu var. Yani 2020 ye kadar CPU hızlar her sene 2 katına çıkar tezi doğru kalacak.
P4-1500 ile 2500 arasındaki fark bize göre öyle olabilir ama Industrial Lights and Magic animatorleri için biraz daha farklı...
96 Yılında BYTE nasıl cuvallamıs
Silikon 20 yıl daha götürür
0
anonim
XML ise yaramaz demek yanlis cumleten. Sadece, bu is icin XML kullaniminin yukten baska bir sey getirmedigini belirtiyorum.

Biz kucukken Uzay 1999 vardi. Ayda kurulu olan Alfa istasyonunda geciyordu. Yil 2002 hala istasyon yok ayda.

CPU gucunun artiyor olmasi cok fazla onem tasimiyor. Harddiskler, ag arabirimleri, veriyollari, RAM'lar, Chipsetleri vs. henuz uygun fiyata yeterli hiza ulasamadi. Holografi, molekuler devreler vs. gelecek vaat ediyor ama bunlarin ele gelmesi en az bir yirmi yil. Mikronlari azaltmak yani layout uzerinde transistor boylarini kucultup daha cok transistor koymak, kapi cevap suresini kisaltmak vs. bir yere kadar mumkun. Buda en can alici parca olan CPU icin kabul edilebilir oluyor. Hala RAM lar icin kondansatorler yerine konacak bir sey bulunamadi. Static RAM'lar ise yanina yaklasilmayacak kadar pahali. Belki 2 yil sonra 5 GHz CPU'larimiz olacak ama hala 40 MHz'lik RAM'larla calisiyor olacagiz. Ya harddisklerimiz ? Network imkanlarimiz ? Gigabit ethernetle ugrastiniz mi ? Fiber kablo ucuz ama her yere fiber cekebilecekmisiniz ? Telsiz/Mobil iletisim icin durum daha kotu. QSPK modulasyonla dahi kabul edilebilir jitter/skew oranlariyla ulasabildiginiz yer belli.

Sisteme bir butun olarak bakin. CPU hizini artirmis olmaniz sistem hizini lineer artirmaz.

Biztalk server bir sorun, alltaki satirlardan bana bir sey cikarsin:

<gorev>
<setnetwork;>
<geldigiyer value=1.2.3.4/>
<gittigiyer value=2.3.4.5/>
<kural>
<islev>DNAT</islev>
<to>3.4.5.6</to>
</ural>
</setnetwork;>
</gorev<

Evet bu satirlardan bir sey cikarsin. NE demek istedigini anlasinda goreyim. Elbette siz hic karismayacaksiniz. Boyle bir XML tree gelecek biztalk servere. O da gidip burada tarif edilen islevi yaptiracak..

Sonucta XML'in extensible olmasi onun birisi tarafindan yapilmasini zorunlu kiliyor. XML kendisi taglarin dogru yorumlanip dogru islenmesine dair bir tanim getirmiyor. Siz sadece tanimlari belli bir sablona uygunmu diye kontrol edersiniz. Arada yeni bir tag bulursaniz da sablona uymuyor diye hepten reddedersiniz, yada ignore edersiniz. Baska ne yapabilirsiniz ? Varmi yapabileceginiz bir sey.

Sanirim anliyorsunuz ki, iki makine arasinda konusmak icin XML hicte makul bir yol degil aslinda. Basitce XML icin sayi, bir sayidir. Ama bir makine icin sayi, tamsayi, single, double, long double float point, fixed point vs. bir suru seyden birisi olabilir. UStelik single yerine double, float yerine integer kullanmaniz umulmadik sonuclarda cikarabilir.
0
elrond
BizTalk akıllı bir şey değilki sen templatlerini kendin giriyorsun ne gelince ne yapacağını kendin söylüyorsun doğal olarak gelen şeyin ne olduğu önemsiz.
QPSK olayına gelince başka modulasyon kullanırım ne olcek...Sen yeni cihazları alacak paradan haber ver ;-)
Çevre birimleri ile ilgli gelişmelere gelince; şu anda gerek yok o yüzden öyle bir yatırıma girilmiyor. Ama VGA adaptorlerinde ki gibi bir talep oluşursa onlarda da beklenen gelişmeler olacaktır. Düşünsenize bir GPU nun 0.12 micron -yani bir CPU ile aynı- prosesi ile üretileceği kimin aklına gelirdi yada buna bağlı olarak ekran kartına 400 dolar vereceğimiz;-) Olay parada ve talepte.


Son olarak bir forumda T3@Home diye signature atan adamlar tanıyorum. USA bizim hayal edebileceğimizden bile çok ötede. Adamların fiber olayının b**unu çıkarmış. Dünyadaki fiberlerin %45 i ABD de. Band genişliği kullanım oran %15! (Kaynak: WallStreet Journal. Rakamı net hatırlamıyorum gazete kayıp ama şok edici bir rakamdı.)Telcolar can çekişiyor: Ulan bu kadar yatırım yaptık ne yapçez şimdi diye... Bakır döşedik fiber niye döşemiyelim? bu arada.
0
SHiBuMi
XML'in extensible olması her yerde mutlak bir anarşinin hakim süreceği anlamına gelmiyor. Koca koca firmalar W3C çatısı altında sayfalar dolusu dokümantasyonu millet birbirinin dilinden konuşabilsin diye çalışıyor. Burada birbirimize derdimizi anlatabilmek için Türkçe konuşuyoruz. Ben fransızca sen ispanyolca konuşuyor olsaydın elbette birbirimizle anlaşamayacaktık ama daha önemlisi bu sitedeki kimsenin de umrunda olmayacaktık, kimse biz Türkçe bilmiyoruz diye siteyi kapatıp gitmeyecekti. Sonuç olarak elbette standartlar ve ortaya konulan kurallar var, BizTalk'un da öyle. Bunu yadırgamış olman da bana garip geliyor, benim için bu söylediğin neden SQL servera SELECT * FROM musteriler demek zorundayız da bana bütün müşterileri getir bakim diyemiyoruz bu ne biçim sistem demekten farksız.
0
anonim
Tam ustune bastin serdar. Simdi biz ikimizde dogal olarak Turkce konusup anlasirken soyle bir yontem uygulasak. Ikimizde insan mantigina hic uymayan bizim kaliplarimizin disinda bir dil ile, mesela Klingon dili ile konusmaya ciksak. Yani biz Turkce dusunsek ama karsimizdakine bunu klingon dili ile soylesek. O da bunu kendince tercume edip Turkce olarak islese.. Sizce bu garabet degilmi ?

Bilgisayarlar kendi arasinda insanca konusmaya ugrasiyor. NE gerek var ki ? Hatta network isini kaldiralim, birer hoparlor ve mikrofon takalim aletlere, Hey xyz macli alet ! Bana IP adresini soyle. Benim MAC'im abc... Bagirip dursunlar birbirlerine..

Endustri.. Kazanmak istiyor paralari. Bunun icin surekli satmak zorunda. Simdi bunu yeni bir sey gibi gosterecek. XML cozmek vs. daha fazla sistem yuku demek. Yeni bilgisayarlar alacagiz ama eskiden yaptigimizdan veya yapabilecegimizden fazlasini yapamayacagiz. Tum mesele kolay gosterip insanlarin gozunu boyamak. Insanlar bogazlarina kadar batsin. Sonrasi kolay.

Sanmayin ki XML cok kolay. Cok rahat kodlaniyor, parse ediliyor. 6 aydir XML kullanmak adina ne kafa kirdigimi bilemezsiniz. Eger konvansiyonel yollarla yaziyor olsaydim simdiye 10 kez bitirirdim projeyi. VE tecrubeyel sabitki, programciyi da, makineyide kastirmaktan baska bir halta yaramiyor.. Fakat ne yapalim. Endustri dinamikleri. Biz cizemiyoruz ve gerisinde kalamayiz. Mecburen devam edecegiz boyle. Hatta yeni projelerde de kullanacagiz.
0
SHiBuMi
XML-RPC bir XML uygulamasıdır (XML application) ve doğal olarak uygulama amacına uygun çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. XML-RPC'nin varoluş amacı, herkes tarafından bilinen bir standart haline getirildiğinde, bu altyapıyı kullanan bütün uygulamaların arka plandaki gürültü patırtıyı hiç düşünmeden yalnızca kendi işlerine odaklanmalarını sağlayabilmektir.

Aslında bu yalnızca XML-RPC'nin vizyonu değil, ucundan kenarından XML'e bulaşmış her uygulamanın, her platformun vizyonu. Artık kimse arka plandaki hamallıklarla uğraşmak istemiyor, şunu bir standarda koyalım ve unutalım, herkes business logic'ine yönelsin, bizden istenen bu kadar karmaşık ve dağıtık yapıya gereksinim duyan uygulama varken bir de makinaları birbirleriyle konuşturmak için mi cebelleşeceğiz diyorlar. Çünkü bu adamların yazılım kadrosu için ayırdıkları bütçe donanım için ayırdıklarından kat kat fazla ve rekabet bütün firmaları kısa sürede ortaya sonuç çıkartmaya zorluyor.

XML için donanımın çözümsüz sorunlar yaratabileceğine hiç ihtimal vermiyorum. Asıl sorun, Internet üzerinden çalışan uygulamaların hızlı artışıyla yaşanabilecek band genişliği problemleri olabilir. Internet üzerinde Office kullanmak ya da biraz daha uzun boylu düşünelim örneğin Microsoft sunucusundaki Visual Studio üzerinde uygulama geliştirmek çok güzel şeyler ama bunu 56K modemle yapmak mümkün olmayacaktır. .NET vizyonunun kırılma noktası burası olabilir.
0
FZ
Yaratıcılık limit tanımaz. Hızlı makinaları yapmak donanım ve elektronik mühendislerinin işi. Bilgisayar bilimcileri bununla ilgilenmez, soyut yapılar ve bunlar arasındaki ilişkileri sorgulayıp gerçek dünyayı modellemekle uğraşırlar.

Yakında Mhz ya da GHz ölçülerinin bir manası kalmayabilir çünkü bir yandan quantum bilgisayarları tasarlanırken öte yandan da mevcut PC anakartlarını asenkron olarak çalıştırmak için çalışmalar yapılıyor, bkz. Computers without Clocks, Asynchronous chips improve computer performance by letting each circuit run as fast as it can
0
FZ
> 1. String cmp binary cmp. Mask and CMP ile en
>hizli string algoritmasinin yapabileceginin 100
>kati daha hizli islem yapabilirsiniz.


En hızlı string algoritmasının yapabileceğinin 100 katı daha hızlı işlem yapma yöntemine gene string algoritması denmez mi? ;-) (Bu arada tabii string algoritması ne demek o da ayrı bir konu, sanırım iki karakter dizisinin karşılaştırılması kast edilmiş ancak bu açık olarak belirtilmemiş.)

>4. Ogrenmek daha mi kolay ? Hic de degil. BUnun
>yerine API bazinda daha guclu araclar konulsa,

API, üç harfli kutsal kısaltma, benim APIm senin APIni döver. Bana APIni söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Bana bir API öğretenin 40 yıl kölesi olurum. ;-)

>makine paketleri makine diline gore uyarlasa olmaz
> mi ? Sanki BASIC veya PHP ile yazinca makine diline cevrilmiyormu ?

Yaw pardon ama şimdi BASIC, PHP falan ne alaka? Her şey makina diline çevriliyor, eeee? Ne ki şimdi bu?

Tekrar tekrar söylüyorum, gerçek hayat problemlerini, iş problemlerini çözmeye yönelik çalışan tasarımcıların ve bilgisayar bilimcilerinin esas işi soyutlamadır, düşük seviyedeki işlemlerin nasıl gerçekleştirileceği ile donanım mühendisleri, işletim sistemi mühendisleri, araç sürücüsü geliştirenler falan ilgilenir. Bunlar birbirlerinden çok farklı bağlamlarda çalışırlar ki bu zaten gayet doğaldır. Bu işin gittiği yön budur. Aksini iddia etmek, SQL çıkmadan önce her şey ne kadar güzeldi demek gibi saçma bir nostalji yapmaya benzer. Unutmayalım ki veritabanları bugünkü olgunluklarına, teknolojik gelişmişliklerine 1 günde, 3-5 yılda varmadılar, misal Oracle ve IBM 70'li yıllardan beri SQL tabanlı veritabanlarını geliştiriyorlar ve bunların olgunlaşması da şöyle bir 20 yıl falan aldı. Kanımca XML/Web Servisleri daha kısa sürede olgunlaşacak ancak bu arada hatalar yapılmayacağı ve her zaman her şeyin mükemmel bir şekilde gideceği anlamına gelmiyor. Arada mutlaka iki ileri bir geri durumları da olacaktır ancak bu gelişmeyi engellemeyecektir.
0
anonim
>En hızlı string algoritmasının yapabileceğinin 100 katı daha hızlı işlem yapma yöntemine gene string algoritması denmez mi? ;-)

Bunu soyle yazayim o zaman, En hizli string karsilastirma algoritmasinin yaptigindan 100 kat daha hizli ve az kodla (=Daha az bellek, daha az L2 Cache Bellek, daha az L1 Cache bellek, daha az CPU register, daha az Brranch prediction miss..vs.vs) iki sayiyi birbiriyle karsilastirabilirsiniz.

BASIC ve PHP isi bilen adam icin en kolay diller (hemen hemen). Insanlar bu sekilde makineye dertlerini anlatiyorlar, makine onlar adina yorumlayicilik yapiyor. Ama iki makinenin kendi arasinda insan mantigina yatkin calismasi anlamsiz.

SQL'de boyle bir durum. SQL flat veritabani degildir. Bilhassa kullanicinin kolayca veri tabanindan sorgulama yapmasi icin gelistirilmistir. Yani SQL'in asil amaci insanlardir, tipik BASIC ve PHP gibi. Oysa webservices'in asil gayesi iki makine arasinda baglanti gerceklestirmektir.
0
FZ
Bilgisayarların birbirleri ile aralarında haberleşmelerini ayarlayanlar gene insanlar. Yani ben sana bir veri yollayacağım ve o verinin formatı şu, bu, vs. şeklinde olacak diyeceğim. Bunu demek için de bir yöntem geliştirmeliyim. İletişim iki makina arasında olacak bu doğru ama neyin gönderileceğini ve nasıl gönderileceğini gene biz insanlar belirliyoruz. Ve bunun için de bir tür standardizasyon gerekiyor. XML'i fazla sözel (verbose) buluyor olabilirsin ama böyle bir standart şart aksi takdirde herkes kendi kafasına göre bir veri iletişim formatı uyduruyor ve sonra programlarını buna uydurmak için hatırı sayılır ölçüde emek harcıyorlar. Burada mesele spesifik ve optimize çözümler değil, yaygın ve herkesin kolayca kullanabileği çözümler, sistemler vs. Bu noktayı gözden kaçırmamalıyız, eğer kaçırırsak o zaman yaw ne gerek var 15 byte'lık veri için ekstradan bir sürü byte harcamaya yazık günah değil mi sorusunu çok kolay sorarız.
0
FZ
Söz Windows'tan açılmışken, Windows 2000 için Service Pack 3 çıkı.

http://download.microsoft.com/download/win2000platform/SP/SP3/NT5/EN-US/w2ksp3.exe adresinden edinebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

haky

Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!