Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

0
FZ
Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.

Görüşler

0
oktay
Adında *açık* lafı geçince rahat edememişlerdir :)

oktay
0
redial
Ya da yakinda, OpenGLm$ geliyor da olabilir :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 Güvenlik Listesi

conan

Bu linkte windows 2000 install edildikten sonra yapılması gerekenleri anlatan çok güzel bir güvenlik listesi var. Elinizin altında birçok Windows 2000 server varsa bu listeden yararlanmak kötü kabuslarınıza biraz olsun son verebilir.

Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

FZ

California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

ASP+ ve C# neler getirecek?

FZ

Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.