Windows´ta Vahim Bir Durum !

0
anonim
Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

Görüşler

0
crematorium
M$ bir gün olsun numune niyetine kullanıcıları şaşırtacak bir şey ne zaman yapacak acaba? ;)
0
wolfree
Yazının tamamını okuyunca, butun surumlerinde bulunduğu soylenen bu açığı nasıl yamayacaklarını
merak ediyorum.
0
Hitit
Puhah! Yahu bu windowsun kendisi vahim. Yamalamadıkları bir sürümü var mı merak ediyorum. Fi tarihinde bilmem kaçıncı versiyonunun findows ahalisine tanıtımı sırasında göçme becerisini göstermiş olması, akabinde çıkan versiyonların illa ki açıklarının olması yamalı bohça gibi sürekli yamanması, hala da bu sistemin dünyanın en yaygın işletim sistemi olması.. huh!
0
Teorisyen
Bu bulunan vahim açık haberi, NSA Backdoorun [www.gelecek.com.tr] herkes tarafından keşfedildiğini mi gösteriyor !
0
robertosmix
Aşağıdaki açık bütün sistemlere etki ediyor.(Duyduğum kadarıyla 95-98 dahil.Utanmasalar 3.1 de devreye girecek.) Bir kaç aya kalmaz da exploit'i çıkar. Geçmiş olsun Microsoft....

Microsoft Windows Operating Systems Shell Buffer Overflow Vulnerability
Posted on 17 July 2003


From: Last Stage of Delirium

Hello,

We have discovered a critical security vulnerability in all recent versions of Microsoft operating systems. The vulnerability affects default installations of Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP as well as Windows 2003 Server.

This is a buffer overflow vulnerability that exists in an integral component of any Windows operating system, the RPC interface implementing Distributed Component Object Model services (DCOM). In a result of implementation error in a function responsible for instantiation of DCOM objects, remote attackers can obtain unauthorized access to vulnerable systems.

The existence of the vulnerability has been confirmed by Microsoft Corporation. The appropriate security bulletin as well as fixes for all affected platforms are available for download from http://www.microsoft.com/security/ (MS03-026).


0
skoylu
Asil vahim olan birilerinin hala bu gerzek sistemi kullaniyor olmakta israrli olmasi..

Vehametin derecesi %90 filanmis.. Zavalli Insanlik.. Tez elden bir asi filan bulmak gerekiyor.

Simdi niye diyeceksiniz bu kin, nefret vs. Bakin yakindir, yeni bir code-red, Nimda vs. vakasi. Gene interneti cokerttirecekler bu uyuz Windows'lara.. Bakin seyredin.. Eger sadece NT 4+ ve ustunde varsa pek sorun degil ama, bilhassa Win98 muzdaripse bu durumdan cok kotu olacak.. Diger yanda, Win9X RPC endpoint olarak calismaz genelde, insallah oyledir de belanin derecesi biraz duser..



0
conan
ooo o kesin :) bi ay muddet veriyorum ;)
Cilgin worm atil kurt seklinde yine dunyayi ele gecirecek. ;) Asil yaratilan internet trafigi kirliligi uzuyor beni ne yazik ki.
0
conan
Exploit on the wild ;)
0
muhasebeci
Herkese Selam,

Aslında bu olay çok önemli. En azından ms yama çıkardığında gizli tutulan açık üstü kapalı olarak ortaya çıkacak. İşini bilen hackerlar da bu yamanın yamadığı açığı yama çıktıktan sonra bulabileceklerine inanıyorum. Herneyse, yine pek çok ms ürünü çökecektir :). Peki 98 kullanannlar ne olacak, aylar önce ms 30 Haziran 2003 itibari ile win98 ve aşağısı için yama, eklenti, düzeltme gibi şeylerin yanında satışının ve teknik desteğinin de artık verilmeyeceğini açıklamıştı. Eğer 98 ve altı sistemler için yama çıkarılmazsa sanırım ms'nin başını en çok ağrıtacak olan problem geliyor demektir. Linux camiasına hayırlı olmasını dilerim :)). Birde kurumnları düşünün kaç kurum tüm bilgisayarlarındaki OS'ların tamamını upgrade edebilir, yada durup dururken neden upgrade etsin neden lisans parası ödesin. Bana öyle geliyor ki Microsoft sonun başlangıcına doğru KOŞUYOR. Ben açıkçası sevinirim. İnşallah yama çıkartmazlar da linux kullanıcı sayısı artar. Yaşasın Özgür yazılım. Özgürler hazır olun. O zaman geldiğinde bize çok iş düşecek. :))
0
murat09
Ingilizce yazı yazmak yerine, Türkçe bir deneyim ve çözüm:

Etkilenen Sürümler:

Microsoft Windows NT 4.0

Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Services Edition

Microsoft Windows 2000

Microsoft Windows XP

Microsoft Windows Server 2003

surumlerini etkileyen yeni bir exploit cikti.
RPC nin kullanmis oldugu 135.porttan yapilan requestler ile sisteme oldukca buyuk zararlar vermek mumkun olabiliyor.

Konu ile ilgili MS in vermis oldugu patch adresi:
http://www.microsoft.com/security/bulletin/MS03-026.asp

Ama ne yazik ki bu patch in basarili oldugunu soylemek mumkun degil.

win2k sp4 yuklu bir sisteme bahsedilen bu patch yuklenmis oldugu halde exploit calisti ve Microsoft Management Console calismaz duruma geldi.

Butun Administrative interface in de MMC ile yapildigi dusunulurse, herhangi bir sekilde sistemi kontrol etmek ne yazik ki mumkun olmuyor [ Event Viewerdaki loglar okunamiyor, Disk Management calismiyor vs. ]

Cozum olarak onerebilecegim sey ise:

DCOM u Start-Run> a dcomcnfg yazdiktan sonra Default properties den Enable Dist.. daki tick i kaldirin. Start-Run-regedit i calistirip.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOle
registry den suraya gidin

EnableDCOM

ve

EnableRemoteConnect
i N yapin

Daha sonra sisteminizi Reboot edin.


Kaynak : Moscom

Umarım MS kullanan sistem yöneticilerine biraz faydası olur. Saygılarımla.


E Mail yerine E Posta diyen FMci
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

Microsoft, LAMP'e Karşı

butch

Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Microsoft ve Mavi Şapkalılar

o_ozardic

Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft