Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

0
anonim
Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

Açıkçası bena pek inanılır gelmiyor duyduklarım. Linux karşısında windows cephesini bu derece zayıflatacak başka bir uygulama daha olamaz gibi geliyor bana. Yani kim internetten indirdiği mp3 ü bile dinleyemeyeceği bir işletim sistemini kulanır ki ? Tabi insanların bir anda topluca linux a iltica etmesini beklemiyorum ama bu uygulamınında ( eğer gerçekleşirse ) linux a geçişi hızlandıracağı kesin.

Görüşler

0
sundance
Hımm, peki şunu düşündün mü ? Bu yöntemin Open Source kavramını tamamen dibinden sarsacağını ? Zira söz konusu lisanslama sistemi için muhtemelen browser sertifikalari gibi bir sertifika yöntemi getirilecek ve bu sertifika sistemi ile onaydan geçmeyen programlar (zira söz konusu bir güvenlik kaygısı) lisans alamayacak. Dahası lisans işi paralı olacak. Open Source program yazmak için kaç kişi $100-$500 arası para verir sence ?

Dahası, belki de Linux kernel'i de aynı sisteme sokacaklar ve Digital Copyright Act'e zarar verebilir, sistemin bütünlüğünü sarsar diyip Intel belki de Linux'un Palladium üzerinde koşmasına izin vermeyecek ?

Çünkü eğer Palldium üzerinde Linux koşarsa ve bir şekilde korsan mp3, divx seyretmeye imkan sağlarsa, o zaman bu adamlar, salakmıyız biz niye kastık da bu işlemciyi, bu güvenlik sistemini yaptık diye sormazlar mı ?

Bence çok tehlikeli bu Palladium nanesi. AMD'nin yanında olmamız lazım...

0
tongucyumruk
Bildiğim kadarıyla (yamuluyorsam düzeltin) AMD'de Palladium'u destekleyenler arasında... Sonuçta i386 mimarisinde olup ta Palladium'u desteklemeyecek bir üretici olduğunu sanmıyorum. Belki de en iyisi şimdiden bir Blade 100 workstation alıp Debian kurmak...
0
Nightwalker
İnsanın binlerce yıllık evriminin altında, var olan koşullar karşısında daima bir çıkış yolu bulması vardır. İntel ve AMD eğer bu uygulama ile insanları zorlayabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bakın bu gün yavaşta olsa via pc pazarına girmiş durumda ( ki AMD de böyle başlamıştı bu işe ) öte yandan sony vaio üzerinde oldukça başarılı olduğunu duyduğum transmeta cruose var ki ( linus abimiz da bu firmadaydı yanlış hatırlamıyosam. ) bunlarda gerekli durumlarda piyasaya girebilirler.
0
anonim
Via yavas filan girmiş vaziyette değil pazara. İşin doğrusu çıkıyor gibi, zira masaüstünü hedefleyemeyen, sadece embed işlemcileri hedefleyen bir politikaları var ve bu şekilde cpusu bile onboard olan kartları 800mhz cpu ile $140+KDV´e satılıyor mesela (aynı fiyata 1,7 Celeronlu board alırsın geriye de para kalır)

Yavaş filan diil derken asıl kastım, zamanında AMD´nin hemen akabinde ortaya çıkan Cyrix´i satın alarak başladı Via cpu pazarına. Ama şimdilik yaprak bile kımıldatabilmiş değiller.

Pardon, yaprak kımıldatamamak derken Transmeta´yı da unutmamak gerekir. Laptoplarda bile daha tutunamadılar, onlar düşük güç isteyen, akıllı güç yönetimli CPU yapana kadar Intel´in mobil işlemciler yetişmeye başladı bile. Şu ana kadar dağ fare doğurdu devamını bilemeyiz.

Var olan koşullar altında çıkış bulmak diyorsun, güzel de belki de bu çıkışı arayanlar azınlıkta kalacak, kanun dışı ilan edilecek. Korsan mp3 çalmak, divx oynatmak, virüsleri yaymak için fitne kurmakla suçlanacaklar, Serbest yazılımların yayılması yerine...

O zaman başımız daha fazla belada olmayacak mı ?

Ben diyorum ki şimdiden bir şeyler yapmalı insanları bilinçlendirmeliyiz. Ben mesela, katıldığım her seminerde, bu Palladium nanesinden bahsediyorum, başımız belada dikkat edin diyorum.

İnsanları bilgilendirmek, geç olmadan uyandırmak lazım.
0
anonim
zaten linus un just for fun da dediği gibi. Sen şehirde suyu yüksek fiyata satarsan birisi yan şehirden boruyla su getirip kar eder. Eğer, lisans uyumlu bir hardware yaparlarsa öteki firmalara gün doğar.
0
anonim
http://www.bilisimcumhuriyeti.com/index.php?islem=hg&id=1652



zahter
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !